Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης - Ομιλία για τον προληπτικό εμβολιασμό

Ομιλία για τον προληπτικό εμβολιασμό και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παρουσίασε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης το απόγευμα της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου στην Εκάβη, με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Γεώργιο Βαλασούλη, διδάκτωρα γυναικολόγο-μαιευτήρα.

Υγειονομική κάλυψη από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.) στο τουρνουά ποδοσφαίρου υποδομών Ακαδημιών ΠΑΟΚ

Το τριήμερο 26 έως και 28 Οκτωβρίου διεξήχθη τουρνουά ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα Λεπτοκαρυάς – Πλαταμώνα και Νέων Πόρων.

Καθιέρωση της 30ής Οκτωβρίου, επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 50/2016 (ΦΕΚ 81/Τεύχος Α/09-05-2016) καθιερώνεται η 30η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Η ιστορική επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940» εορτάστηκε και φέτος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Δημαρχία, την παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - Προσκυνηματική εκδρομή στην Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή των μελών και φίλων του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αλβανία, στα αιματοβαμμένα βουνά της Βόρειας Ηπείρου που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Έπος του 1940.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στις 12.30 το μεσημέρι...

Γιορτάζουμε αληθινά τις εποποιίες του ’12 και του ’40 αν ανατρέψουμε το Βατερλώ των Πρεσπών

Tου Στέλιου Παπαθεμελή*

Πανηγυρίζουμε το τριήμερο αυτό, όλοι βεβαίως οι Έλληνες, αλλά ειδικά οι Μακεδόνες (κατά Τσίπραν-Κοτζιά: «Νότιοι … Μακεδόνες») την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας ύστερα από 500 χρόνια βάρβαρης τουρκικής δουλείας.

Η ανάπτυξη των εξαγωγών αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας: Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επίσημο δείπνο του ΣΕΒΕ

«Σήμερα οι συνθήκες για την Ελλάδα είναι διαφορετικές από το 2015 και πιο ευοίωνες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και απένειμε τα εύσημα στους Έλληνες εξαγωγείς, γιατί με τις επιδόσεις τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες και πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (29/10/18)


Εδώ και ένα 1,5 χρόνο τα ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το Πλατανόδασος Πιερίας...

Το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι μετά από καταγγελίες δημοτών και εξεπλάγησαν από την κατάσταση που είδαν εκεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Ανακοινώνεται ότι, κατά τα χρονικά διαστήματα από 01 έως 30 Νοε 18 και από ώρα 07:00 έως 24:00, θα εκτελούνται βολές αρµάτων, Πυροβολικού, βαρέων όπλων Πεζικού, καθώς και ελικοπτέρων, στο πεδίο βολής αρµάτων Λιτοχώρου.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στον Κολινδρό Πιερίας.(ΦΩΤΟ Αθανάσιος Χασαπέτης)

Διαμαρτυρία αυτή την ώρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τελικό προορισμό το Δημαρχείο Κατερίνης. Νωρίτερα οι μαθητές του ΜΣΚ είχαν μεταβεί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018: Agenda 29 Οκτωβρίου έως 03 Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

Η κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του ΟΧΙ στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)


Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι (U14) αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης

Ο αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης (ΣΟ Κατερίνης) Παπαγιάννης Αστέριος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 στην κατηγορία under 14 στο γρήγορο σκάκι (Rapid chess), στο 13th Greek Individual Championship, που διεξήχθη στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια του Διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν και παρέλασαν στους εορτασμούς της επετείου του "Όχι" στην Κατερίνη, καθώς και σε όλη την μαθητική νεολαία Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.


"Πολιτικό Βαρόμετρο" στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM

Σήμερα στις 11:00 το πρωί στο "Πολιτικό Βαρόμετρο" στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Ηλία Χρυσικό προσκεκλημένη είναι η κ. Αριάδνη Νούκα Δικηγόρος - ποινικολόγος.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΕ Πιερίας 55-78

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 55-78 από την ΑΓΕ Πιερίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 52-70

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 52-70 από την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

539 π.Χ. - Ο Κύρος Β΄ της Περσίας εισέρχεται στη Βαβυλώνα και επιτρέπει στους Εβραίους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
➤ ΑΒΡΑΜΙΟΣ (ΑΒΡΑΑΜ)
➤ ΜΕΛΙΤΙΝΗ (ΜΕΛΙΝΑ)