Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - Προσκυνηματική εκδρομή στην Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή των μελών και φίλων του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αλβανία, στα αιματοβαμμένα βουνά της Βόρειας Ηπείρου που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Έπος του 1940.


Την πρώτη ημέρα μετά την είσοδο στην Αλβανία επισκεφθήκαμε την Κορυτσά, το Πόγραδετς, το Ελμπασάν και καταλήξαμε στα Τίρανα την πρωτεύουσα της χώρας.

Αφού γνωρίσαμε το ιστορικό κέντρο με τον καταπληκτικό Ναό της Αναστάσεως στην πλατεία του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη), έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, συνεχίσαμε την περιήγησή μας και επισκεφθήκαμε την Αυλώνα όπου και διανυκτερεύσαμε.

Η τρίτη ημέρα ήταν και η πιο συγκινητική για εμάς διότι βρεθήκαμε στα στενά της Κλεισούρας όπου έγινε η ιστορική μάχη τον Μάρτιο του 1941 στην κοιλάδα του Αώου και στο ύψωμα 731 ανάμεσα στα βουνά Τρεμπεσίνα και τρία Αυγά, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο νέο κενοτάφιο που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον π. Αιμιλιανό της Μητρόπολης Αργυροκάστρου τον οποίο και ευχαριστήσαμε. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Συγκινημένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής αφού πρώτα γνωρίσαμε το Αργυρόκαστρο και τα ελληνικά χωριά της Βόρειας Ηπείρου με το τελευταίο μας προσκύνημα να πραγματοποιείτε στους Βουλιαράτες που βρίσκεται το πρώτο νεκροταφείο των πεσόντων του 1940-1941.

Την τέταρτη και τελευταία μέρα της εκδρομής περιηγηθήκαμε στους Αγίου Σαράντα που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Βορείου Ηπείρου. Έπειτα ξεκινήσαμε για την επιστροφή μέσω του Μαυροματίου Θεσπρωτίας και επιστρέψαμε συγκινημένοι στην πόλη μας.

Το πρώτο Σωματείο της πόλης μας για μια ακόμα φορά έκανε το καθήκον του και τίμησε τους Ήρωες του Έθνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία και δυστυχώς μέχρι και σήμερα τα οστά τους δεν έχουν επιστρέψει στη Μητέρα Πατρίδα.


Η άψογη οργάνωση της προσκυνηματικής εκδρομής οφείλεται στο οργανωμένο και ενωμένο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, στον εκπρόσωπο και μέλος του Συμβουλίου κ. Τσιμήτρη Δημήτριο ο οποίος αναπλήρωσε τον Πρόεδρο Δημήτριο Κουτσή που απουσίαζε λόγω ασθενείας, στο Velonis Holidays, στον κ. Μήτρου Γιάννη ξεναγό της εκδρομής καθώς και τον κ. Βελώνη Νίκο που ανέλαβε ο ίδιος την οργάνωση και την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ