Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο Ερντογάν και το «Ταμάμ»


Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη (*)

Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και φαίνονται καταλυτικά, που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις, το αύριο, την Ιστορία:

Το πρόγραμμα των αγώνων PLAY-OFF της Ε.Π.Σ. Πιερίας και οι διαιτητές.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 10-05-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Δήλωση Υποψηφίου Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη για τις εσωκομματικές εκλογές

Φίλες και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 13 Μάιου 2018 όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας καλούμαστε να συμμετάσχουμε στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων των κομματικών οργανώσεων μας (ΝΟ.Δ.Ε. & ΔΗΜ.Τ.Ο.), καθώς και των Συνέδρων.

Διὰ τὴν ἀγάπη τῆς πατρίδος μου, ὅπου κατουράγει, νὰ μοῦ δίνει νὰ πίνω ἐγὼ τὸ κάτρο...

*Του Δημήτρη Νατσιού.

«Σύρε πές του, ὅποιος εἶναι αὐτὸς ὁπού θὰ βάλη τὰ χρήματα, ὄχι ἀρχηγὸν τὸν κάνω καμπούλι (=δέχομαι), διὰ τὴν ἀγάπη τῆς πατρίδος μου, ἀλλὰ ὅπου κατουράγει νὰ μοῦ δίνει νὰ πίνω ἐγὼ τὸ κάτρο· τὸ κάνω αὐτὸ καὶ τοῦ τὸ δίνω ἐνγράφως».

στρατηγός Μακρυγιάννης

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Κατερίνης για τον... "Κλεισθένη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πλήρη αντίθεση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι».

Υποβαθμισμένη η συζήτηση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Υποβαθμισμένη η συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης 1) στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

MELANOLEYKOI PIERIKOS CLUB KATERINI - ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία κυριάρχησε το οικογενειακό «μελανόλευκο» κλίμα με ενότητα και αισιοδοξία οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ «Σ.Φ.Π. Μελανόλευκοι» PIERIKOS CLUB KATERINI διοργάνωσαν μια βραδιά με πλούσια ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα και άφθονο ποτό για όλους τους παρευρισκόμενους στους χώρους του συνδέσμου στην Κατερίνη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Μικτή Χορωδία Κατερίνης θα δώσει συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 8.30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο (ΕΚΑΒΗ). Τη Χορωδία θα διευθύνει ο Γιάννης Αδαμίδης. Στο πιάνο συνοδεύει τη Χορωδία η Γεωργία Σιονακίδου.

Ιατρικές ειδικότητες - καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης

Με στόχο να γίνουν οι αναγκαίες αναπροσαρμογές στη ποιότητα εκπαίδευσης των νέων γιατρών, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) με θέμα «Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤO ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «A NATURAL OASIS? 2018»

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί νέους επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικούς ερευνητές της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών να...

Φρένο στην κατάσχεση στα «Γκρέμια»

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που βρισκόταν σε στενή συνεργασία με το σωματείο κατοίκων του Λιτοχώρου «ΠΟΛΙΣ», απέδωσαν καρπούς, και σε πρώτη φάση αποτράπηκε ο εκπλειστηριασμός του ακινήτου εκτάσεως 52 στρεμμάτων που βρίσκεται στα «Γκρέμια» της Πλάκας, φερόμενη ως ιδιοκτησία της «Αγρογής Α.Ε.».

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο "ΝΟΗΣΙΣ" (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας)

Με μεγάλη επιτυχία το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμμετείχε στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»-ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 20 Απριλίου 2018.

Ξένοι διαιτητές στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος...

Με τον πιο επίσημο τρόπο η ΕΠΟ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και αποφασίζει να καλέσει ξένους διαιτητές για να τον διαιτητεύσουν.

18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ - 16 έως 20 ΜΑΊΟΥ 2018, Αστική Σχολή Κατερίνης

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το 18ο Φεστιβάλ Βιβλίου – αφιέρωμα στον Ποντιακό - Προσφυγικό Ελληνισμό, το 5ήμερο από την Τετάρτη 16 Μαΐου έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης - Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με χαρά σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σύνολο του Βυζαντινού Χορού με ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00΄. 

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Υποβολή ερωτημάτων για συνταξιοδοτικό και ομαδικά εργαστήρια

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας) σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης πρόκειται να υλοποιήσουν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 τα παρακάτω ομαδικά εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής:

Έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές του Δήμου Κατερίνης


Με έξι «Γαλάζιες Σημαίες», να κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Κατερίνης πιστοποιήθηκε και φέτος, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία", στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Η ΕΛΜΕ Πιερίας υπογραμμίζει πως οι καινοτόμες δράσεις που προωθεί και η ΔΙΔΕ Πιερίας οι οποίες δένουν το σχολείο με τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι συστατικό στοιχείο του «νέου» σχολείου των δεξιοτήτων και των εφήμερων γνώσεων.

ΕΛΜΕ Πιερίας - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης

Σήμερα Πέμπτη10/5/2018 το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Οι φιάλες αίματος που θα συλλεχθούν θα δοθούν στην τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ Πιερίας. Καλούνται οι συνάδελφοι που μπορούν να προσέλθουν στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Πανηγυρικός Εσπερινόςστον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης

Την Τρίτη 8 Μαΐου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κατερίνης.

Καπνικός Σταθμός Κατερίνης - "Σταθμός γραμμάτων και τεχνών"

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η τελετή λήξης του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος, που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

Τι θα πει "σχολείο ανοιχτό στη ζωή";


Του Δημήτρη Νατσιού

Από τους τελευταίους Δασκάλους του Γένους μας, ο Φώτης Κόντογλου, για να παραστήσει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, κατέφυγε σ' ένα μύθο. Το μύθο του χταποδιού. Η χταπόδα βοσκά στον πάτο της θάλασσας μαζί με το χταποδάκι. Άξαφνα το καμακώνουνε. Το χταποδάκι φωνάζει: «Με πιάσανε μάνα». Η μάνα τού λέγει: «Μη φοβάσαι παιδί μου». Ξαναφωνάζει το μικρό:

Περιοδεία Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Πιερία, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

71η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1291 - Οι Σκωτσέζοι ευγενείς αναγνωρίζουν την εξουσία του βασιλιά Εδουάρδου Α' της Αγγλίας εν αναμονή της επιλογής ενός βασιλιά.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 10 Μαΐου 2018