Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Λουκέτο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την καθιερωμένη συμβολική επίσκεψη της Ποδηλατικής Παιδείας φέτος, ως λήξη των σχολικών δράσεων στα πλαίσια της Πανευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Λουκέτο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την καθιερωμένη συμβολική επίσκεψη της Ποδηλατικής Παιδείας φέτος, ως λήξη των σχολικών δράσεων στα πλαίσια της Πανευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Παρά το έγκαιρο αίτημα της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, ήδη από αρχές του μήνα για παραχώρηση του πάρκου στις 23/9 και τις εξαρχής θετικές απαντήσεις των αρμόδιων αιρετών, μόλις μια μέρα πριν τη δράση πληροφορήθηκαν τα μέλη της Ποδηλατικής Απόδρασης πως το πάρκο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επειδή δεν πρόλαβαν να το καθαρίσουν, ή επειδή ο καιρός στάθηκε εμπόδιο ώστε να καθαριστεί...

"ΝΕΦΕΛΕΣ". ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

"ΝΕΦΕΛΕΣ". ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (1-4 Δεκεμβρίου 2016)

Από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

O Aργύρης Φώτας στο τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας.

Ο Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την πρόσληψη του Αργύρη Φώτα στο τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας.

Ο Αργύρης Φώτας είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός,απόφοιτος του Nottingham Trent University.Έχει πτυχίο προπονητή Γ' κατηγορίας ενώ υπήρξε αθλητής του Αρχελάου,του Nottingham Trent και του Βατανιακού Σάρισας.

Εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στην ομάδα ανδρών του Βατανιακού Σάρισας την περίοδο 2010-2013 και από το 2014 στα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου.

ΕΦΕΤ-Ανάκληση σνακ από αλατισμένο και αποξηραμένο ψάρι

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση σνακ από αποξηραμένο και αλατισμένο ψάρι (σκαρμός – Saurida undosquamis), που παρήχθη στην Ταϊλάνδη και το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία "Byschok" της Γερμανικής εταιρείας "OCTOPUS GmbH", σε συσκευασία των 40 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 20.04.18.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σύλληψη 27χρονου στην Πιερία.

Συνελήφθη χθες (22-09-2016) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ένας 27χρονος ημεδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του μία καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 4 ετών, 9 μηνών και 7 ημερών για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και της παράνομης οπλοφορίας, πράξη που έλαβε χώρα σε περιοχή της Πιερίας το 2010.

Η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης σας καλεί στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης και οι συσπειρώσεις, στις 26 Σεπτέμβρη 11:30πμ έξω από τη ΔΕΗ.

Η ζωή που βιώνει σήμερα η άνεργη οικογένεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που μειώνουν το κόστος της εργασίας για να έχουν ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτήν είναι η πολιτική που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 27%. Δεν υπάρχει σήμερα σπίτι μέσα στο οποίο να μην υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος. Όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να χρυσώσει το χάπι, ότι δήθεν μειώνεται η ανεργία, η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει, αφού μόνο τον Αύγουστο οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις. Ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνει μόλις το 9% των ανέργων, σχεδιάζουν τώρα να το μετατρέψουν σε επιταγή εργασίας, όπως λένε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26/9 11:30πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Η ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, έξω από τη ΔΕΗ τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 11:30πμ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στις εφαρμογές της Ε.Ε., αφού μας πετσόκοψε συντάξεις και επιδόματα, συνεχίζει να μας συντρίβει τη ζωή με την άγρια φορολογία και τα διάφορα χαράτσια που πληρώνουμε. 

Έναρξη Συσσιτίου της Ι.Μ. Κίτρους

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός ενάρξεως της λειτουργίας των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.
Παρέστησαν οι υπεύθυνοι Ιερείς των Συσσιτίων, καθώς και οι λαϊκοί συνεργάτες και εθελοντές του φιλανθρωπικού αυτού τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες

Σας ενημερώνουμε ότι, το προγραμματισμένο πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες” διάρκειας 20 ωρών που ήταν προγραμματισμένο για αρχές Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της συμμετοχής των Εκπαιδευτών του Τμήματος στην 4η Πανελλήνια Εκπαίδευση Εκπαιδευτών (Επικαιροποίηση γνώσεων στις Πρώτες Βοήθειες), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από την Τέταρτη 12 Οκτωβρίου 2016 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑЇΤΖΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λιτοχώρου ο Πρόξενος του Αζερμπαϊτζαν κ. Samir Mammadov, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ «Ολύμπια εν Δίω», κ. Θανάση Μπίντα και την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Μυράντα Παππά.

Ο κ. Mammadov παρακολούθησε προηγουμένως στο αρχαίο θέατρο του Δίου την παράσταση «Ο Καλός και ο Κακός» που παρουσίασε θεατρική ομάδα του υπουργείου Νεολαίας κι Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζαν στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ολύμπια εν Δίω».

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας, εύχεται στους Διαιτητές της δύναμής της Φωτιάδη Αντώνη, Πολυχρόνη Φώτη και Τσικλητάρη Δήμητρα, γρήγορη ανάρρωση και σύντομα υγιείς και δυνατοί να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.
Για την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος

Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης 2 περιπτώσεις κλοπής χρηματικού ποσού.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (22-09-2016) το βράδυ στην Κατερίνη μία 44χρονη υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η προαναφερόμενη μεσημεριανές και βραδινές ώρες της ίδιας μέρας πήγε σε κατάστημα με είδη ένδυσης στην Κατερίνη και προσποιούμενη την πελάτισσα αφαίρεσε αντίστοιχα από τις τσάντες 2 ημεδαπών γυναικών ηλικίας 31 και 28 ετών τα πορτοφόλια τους που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε.

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης σήμερα το πρωί. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης: Οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και των ελευθεριών τους.

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης σήμερα το πρωί. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης: Οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και των ελευθεριών τους.

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης από τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα εν΄όψει της έναρξης της νέας Δικαστικής Περιόδου. Το παρών έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι σε μια σεμνή τελετή που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση για το «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

Αύριο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, μετά την λήξη της διανομής ελαιόλαδου «Χωρίς Μεσάζοντες», στις 10:00, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων, όπως η συμμετοχή της ομάδας στην Πανελλαδική διαμαρτυρία του Οκτωβρίου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στη Λαϊκή Συνέλευση του Σαββάτου. Επίσης καλεί τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές να βρίσκονται εκεί, όπως και στο παρελθόν, όταν έδιναν τα εύσημα στις πρωτοβουλίες οργάνωσης αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες».

Ανακοίνωση Δωρεάν προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με τη συνεργασία του Κ.Υ Αιγινίου

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας το οποίο εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ Αιγινίου ξεκίνησε την υλοποίηση δράσεων για την ενημέρωση του πληθυσμού, την δωρεάν εξέταση HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων) για 12000 γυναίκες ακριτικών περιοχών

Αρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι κατηχητικές συνάξεις της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό).
Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30

Θέματα: Εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και προτάσεις για το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεών του
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Πιερίας

ΚΚΕ Πιερίας: Ούτε εφησυχασμός, ούτε αναμονή

Στη συνέντευξή του στο «Reuters», ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Βιαζόμαστε για να βρεθούμε σε θέση να εκπληρώσουμε τα ορόσημα στο τέλος του Σεπτεμβρίου, στις αρχές του Οκτωβρίου, στο προγραμματισμένο Eurogroup, ώστε στο τέλος του Οκτωβρίου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση».
Είναι φανερό ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τις διεργασίες σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», θέμα που βάζει μετ' επιτάσεως και ο ΣΕΒ, συνολικά το κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε στο …Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.

Η αυλή του Καπνικού είναι έτοιμη. Φέτος, θα είναι μάλιστα διπλάσια! Οι φούρνοι πλήρως ανακαινισμένοι. 
Το αράνι βάφεται και τα σπιτάκια βγήκαν από το υπόστεγο για να συντηρηθούν.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργάνωση του φετινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00, να βρίσκονται στον Καπνικό Σταθμό. Ξεκινάμε!

Θέματα της πρώτης μας συνάντησης θα είναι:

καταγραφή εργασιών και σχεδιασμός χρονοδιαγράμματος
συγκρότηση ομάδων εργασίας

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2016