Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Κατά τ' άλλα τα πάμε καλά... Δεν φταίνε αυτοί, φταίνε οι άλλοι!

Ξεπέρασε και στην Κατερίνη το 1.60 η τιμή της βενζίνης και συνεχίζει σχεδόν καθημερινά να ανεβαίνει. Η κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια (για όσους πιστεύουν σε νεράιδες και ιππότες...), αλλά όλοι οι μνημονιακοί φόροι, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ασφυξία στα πάντα παραμένουν εδώ.

Τελικά ο πλάτανος δεν τα κατάφερε...

Πριν δυο χρόνια είχαμε κάνει ρεπορτάζ για έναν πλάτανο στην οδό Αναλήψεως στην Κατερίνη μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Τελικά ο πλάτανος δεν τα κατάφερε...

Ενημέρωση των καταναλωτών από τον ΕΦΕΤ για την επιτραπέζια ελιά.


Η επιτραπέζια ελιά, ένα εξαγώγιμο προϊόν με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

Ευχαριστήριο Μήνυμα.

Ο Πρόεδρος το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου νιώθουμε την ανάγκη για ακόμη μία φορά μέσα από την ομάδα μας να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον επιχειρηματία και μέλος του συλλόγου μας...

Παπαδόπουλος Δημήτρης. Μια εξαιρετική υποψηφιότητα για τον Δήμο Κατερίνης.


ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 18-04-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Διακρίσεις μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στο στίβο

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες πάλης...

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις...

Ο Νίκος Χαλεπλής στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή, καλεσμένος θα είναι ο συμπολίτης μας Νίκος Χαλεπλής.

Θανάσης Λιακόπουλος: Ο Σύριζα, ο κ. Γιαννούλης και η στοχοποίησή μου λόγω των θέσεων για τη Μακεδονία μας

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι χθες στην Κατερίνη ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης με το χρίσμα του Σύριζα, με στοχοποίησε προσωπικά τόσο εμένα όσο και 2 υποψηφίους του δημοτικού μας συνδυασμού και μας επιτέθηκε.

Προβολή κοινωνικού μηνύματος (spot) οδικής ασφάλειας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

5ο ΓΕΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις αρχές Απριλίου του 2019 μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πράξεις αλληλεγγύης 5ου ΓΕΛ- βιώσιμη παραδοσιακή ανάπτυξη», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα.

Το στέγαστρο που δεν έγινε ποτέ...


Νέα Διοίκηση Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση με αρχαιρεσίες των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, την Κυριακή 14 Απριλίου, στην αίθουσα του ΚΤΕΛ Πιερίας.
 

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στηρίζει την 48ωρη απεργία και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ του Νομού Πιερίας μαζί με τους εργαζομένους στον όμιλο ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα ενάντια στους εκβιασμούς, στις απολύσεις και τις αποσχίσεις, την Παρασκευή και το Σάββατο 19 & 20 Απριλίου.

Γιατί η ιστορία είναι τόσο προκλητική και οι αδιάβαστοι τόσο επικίνδυνοι.


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγελου Αθανασιάδη(*)

Α. Έτος 1996. Οι Αμερικανοί σκόπευαν να ενεργήσουν τα επόμενα χρόνια στη Β. Αφρική. Αίγυπτο, Λιβύη κλπ. Χρειαζόταν ένα σημαντικό αριθμό από F-16, με τις αντίστοιχες υποδομές, εγκαταστάσεις, ανταλλακτικά και τεχνικό προσωπικό, στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019.

Παναγιώτα Γερασιμοπούλου - Κρίτος : Επένδυση στην Αλληλεγγύη

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ 2019 ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δείτε δυο (2) βίντεο από το σημερινό "Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Μπαζάρ" του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, με τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γεωργίου, των διοργανωτών, καθώς και τις δημιουργίες των μαθητών-τριών.

"Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης 2019" από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)


Για μια χρονιά ακόμη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης διοργάνωσαν με επιτυχία το "Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης 2019" με χειροποίητες κατασκευές και πασχαλινές λαμπάδες, με τα έσοδα να προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΕΥΧΕΣ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Κατερίνη είπε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χρήστο Γιαννούλη.

Μόλις 25 άτομα προσήλθαν χθες το απόγευμα στην παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης “Η Αγία Αικατερίνη” σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.E.Σ. Κατερίνης, εν’ όψη των εορτών του Πάσχα, συλλέγουμε τρόφιμα για τις οικογένειες άπορων ασθενών με καρκίνο που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Πιερικός Αρχέλαος στη Β' φάση του Πανελλήνιου Εφήβων

Από 20 έως και 24 Απριλίου διεξάγονται οι αγώνες του Α’ ομίλου της Β' φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων...

Πυροπροστασία των δασών: Ευθύνες Πολιτείας και πολιτών και προτεινόμενες δράσεις

Κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα δασωδών και κατοικημένων εκτάσεων γίνονται παρανάλωμα της φωτιάς λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.Οι συνέπειες δεν αργούν να φανούν: υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καταστροφές κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας. Έπονται πλημμύρες με αντίστοιχα καταστροφικά φαινόμενα. Το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είχαμε μόνο κατεστραμμένη γη, αλλά χάθηκαν και τόσες ανθρώπινες ζωές με μαρτυρικό θάνατο.

Ευχές της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για το Πάσχα.

«Τὰ Πάθη τὰ σεπτά, ἡ παροῦσα ἡμέρα, ὡς φῶτα σωστικά, ἀνατέλλει τῷ Κόσμῳ, Χριστὸς γὰρ ἐπείγεται, τοῦ παθεῖν ἀγαθότητι, ὁ τὰ σύμπαντα, ἐν τῇ δρακὶ περιέχων,
καταδέχεται, ἀναρτηθῆναι ἐν ξύλῳ,
τοῦ σῶσαι τὸν ἄνθρωπον.» 


(Κάθισμα - Ἦχος α'. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ)

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

796 - Δολοφονείται ο βασιλιάς Έθελρεντ Α΄ της Νορθουμβρίας. Ο Όσβαλντ Β΄ στέφεται βασιλιάς, αλλά παραιτείται μέσα σε 27 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 18 Απριλίου 2019