Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.(Φωτογραφίες-βίντεο)



Σε μια κατάμεστη αίθουσα το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης μάγεψε τους θεατές με τα τραγούδια του Άκη Πάνου.
Αξέχαστα τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη πλημμύρισαν την αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του 2ου /5ου ΓΕΛ Κατερίνης, με τους θεατές να τραγουδούν και να χειροκροτούν συμμετέχοντας και αυτοί στην υπέροχη μουσική βραδιά!
Αύριο θα σας παρουσιάσουμε περισσότερα βίντεο από την συναυλία!
Δείτε φωτογραφίες από την συναυλία:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Εκπαίδευση Εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Αναπηρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».



Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Ε. Ε.Α. Κατερίνης καλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες σε ενημερωτική– παιδαγωγική συνάντηση με τη Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Πηλείδου Κωνσταντίνα, με θέμα «Εκπαίδευση Εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Αναπηρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης «Εκάβη» στις 28 Απριλίου , ήμερα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. – 12.00μ.μ.
Καλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Συγγραφέων Πιερίας! (Φωτογραφίες)



Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον χώρο του θεάτρου «ΑΥΛΑΙΑ» οι πρώτες εκλογές της νεοσύστατης «Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ο ενθουσιασμός και η προσμονή για την πρώτη διοίκηση της Ένωσης Συγγραφέων δεν κρυβόταν οι συγγραφείς της πόλης μας εκλέξαν το εννιαμελές συμβούλιο τους που θα γραφτεί στην ιστορία της Κατερίνης σαν το πρώτο της Ένωσης.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκίνησαν οι πρώτες προτάσεις για τις δράσεις και τους στόχους της Ένωσης, δείγμα της δίψας των μελών για ανάληψη πρωτοβουλιών και της δημιουργικότητας που τους χαρακτηρίζει.


Τα εκλεγμένα μέλη του πρώτου Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων είναι τα εξής:

Η απονομή Βραβείων του 2ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)



Σε μια πανέμορφη και άψογα σχεδιασμένη εκδήλωση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης απονεμήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα βραβεία του 2ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Οι διοργανωτές από νωρίς το πρωί είχαν ετοιμάσει τον χώρο του Καπνικού Σταθμού για να υποδεχτεί τους πάρα πολλούς επισκέπτες και είχαν φροντίσει για τα πάντα.
Μια ημέρα αφιερωμένη στο βιβλίο, και όλος ο χώρος ήταν γεμάτος από βιβλία.
Κιόσκια είχαν στηθεί έξω στο προαύλιο, καφέδες και κεράσματα περίμεναν τους επισκέπτες και ο φούρνος από νωρίς αναμμένος περίμενε να ψήσει υπέροχες λιχουδιές φτιαγμένες από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.
Στην είσοδο ο κόσμος άφηνε από βαμβάκι για τις ανάγκες της Ομάδας μέχρι και βιβλία.
Η εκδήλωση άψογα σχεδιασμένη ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα της Εθελοντική Ομάδας αλλά και στην ιστορία του Καπνικού Σταθμού από τον Ηλία Τσολακίδη που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους,.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών, ενώ όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.
Μετά το τέλος της βράβευσης τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, οι βραβευθέντες και ο κόσμος διασκέδασαν στον κήπο του Καπνικού Σταθμού, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Let’sDo it Greece 2015 στην Κατερίνη, στην Πλατεία Βενιζέλου από τους Πρόσκοπους Κατερίνης με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης



Με σύμμαχο τον καιρό, σε μια ηλιόλουστη ημέρα οι Πρόσκοποι της Κατερίνης μαζί με κατοίκους της περιοχής της Πλατείας Βενιζέλου μεταμόρφωσαν σε χρόνο ρεκόρ την Πλατεία τους σε έναν πανέμορφο χώρο, βάφοντας, καθαρίζοντας και παρεμβαίνοντας με την συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών και με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης.

Εκεί είδαμε και την κ.Μακρίδου-Παρτσαλίδου Παρθένα, Δημοτική σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης και τον κ. Κατανά Νικόλαο Δημοτικό Σύμβουλο, να βοηθάνε  το έργο των Προσκόπων και των κατοίκων της περιοχής.Η κ. Μακρίδου μας μίλησε για την σημερινή εκδήλωση.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Πλατεία Βενιζέλου για να βοηθήσουμε την προσπάθεια Let’sDo it Greece 2015 που γίνεται πανελλαδικά από το Σώμα Προσκόπων αλλά συνάμα και από όλους τους κατοίκους της περιοχής, εξάλλου το σύνθημα είναι «σηκώνω τα μανίκια ψηλά και ομορφαίνω την γειτονιά μου».

Φτιάχνουμε την Πλατεία , φυτεύοντας λουλούδια, βάφοντας και επιδιορθώνοντας ότι μπορούμε.

Είμαστε τυχεροί, ο καιρός είναι υπέροχος, η διάθεση των κατοίκων είναι καταπληκτική.

Ο Δήμος Κατερίνης είναι πάντα δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες των κατοίκων.

Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλες γειτονιές και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι πάντα υποστηρικτής σε τέτοιες δράσεις καλούμε και τους κατοίκους να βοηθάνε και αυτοί αλλά και να εμψυχώνουν και τους άλλους για να έχουμε υπέροχα αποτελέσματα σαν το σημερινό.

Τα παιδιά είναι όλα τους φανταστικά, κοιτάξτε με τι κέφι και χαμόγελο βοηθάνε.

Τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν στην σημερινή εκδήλωση.»

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΙΕΡΙΚΕ




Μικροί, μεγάλοι όλοι μαζί σου στη μάχη
Σε τρεις ημέρες ξεκινάει ο Γολγοθάς για την παραμονή στην κατηγορία, σ’ αυτή την προσπάθεια ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας θέλει δίπλα του, να δείξουμε την αγάπη και την υποστήριξη στην ιστορική ομάδα της πόλης και του νομού μας. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι ιδέα, είναι ιστορία και έχει ανάγκη τη δυναμική σου τη στήριξή σου όπως έπραττες πάντα όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν το απαιτούσε η συγκεκριμένη στιγμή και κατάσταση. Φίλαθλε, οπαδέ, φίλε της ομάδας, φίλε της πόλης, φίλε του νομού ήρθε η στιγμή να δείξεις έμπρακτα τη μελανόλευκη συνείδησή σου και αγάπη στα πέντε εντός έδρας κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας.
Μην αφήσουμε την ομάδα της καρδιάς μας τον ΠΙΕΡΙΚΟ στην τύχη. Αυτή η ομάδα που μεγάλωσε στην πόλη στο νομό μας οικογένειες και γενεές έδωσε χαρές και συγκινήσεις μας χρειάζεται τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η στιγμή έφτασε. Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος ανοίγει την Κυριακή για δέκα τελικούς αγώνες. Μας καλεί ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας, μας καλεί η ιστορία του, μας καλεί το ένδοξο παρελθόν του και πρέπει να είμαστε εκεί στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, το οφείλουμε ο ένας στον άλλον, το οφείλουμε τελικά στους εαυτούς μας. Να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας, της υπερηφάνειας και του αλληλοσεβασμού.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ μία ιδέα, ένα όνομα, μία ομάδα που δεν τελειώνει ποτέ.
 Με εκτίμηση
Βασίλης Τσακιρίδης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους ειδικευόμενους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας που είναι απλήρωτοι



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απλήρωτοι οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας.

Σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών αντιμετωπίζουν  οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, έπειτα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι γιατροί διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα εφημεριών τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας από τις 28 Απρίλη απέχοντας από το καθημερινό ωράριο και από τις εφημερίες.
Μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες Δεκέμβρη 2014, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, χωρίς να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα πληρωθούν. Οι ίδιοι είναι ανήσυχοι καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Είναι φανερό ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδό¬τη¬σης από τον κρατικό προϋπολογισμό και της συνεχούς περικοπής κονδυλίων που αφορούν κοινωνικές ανάγκες έχει οδηγήσει σε οδυνηρή κατάσταση τις υπηρεσίες υγείας, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας.
           
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή στο σύνολο τους των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου 

Ορφέας Κατερίνης – ΑΣ ΑΡΗΣ 24-23




Τα δεκάλεπτα: 5-4, 10-6, 15-10 (ημχ), 18-14, 20-19, 24-23
Διαιτητές:  Λινάρδος – Αναστασίου
Δίλεπτα: 1-6
Κόκκινη: Ιωαννίδου 29:55 (δεν κρατήθηκε το δελτίο)
Πέναλτι: 4/7 – 0/0






 

Οι ταινίες της Κυριακής.





Σαν σήμερα το 1926 ιδρύεται ο..ΠΑΟΚ!


Καλημέρα, Κυριακή 26 Απριλίου σήμερα