Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (με συμμετοχή του συμπολίτη μας σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ)

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (με συμμετοχή του συμπολίτη μας σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ)

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου οι εκλογές της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στην Θεσσαλονίκη.
Δείτε τα αποτελέσματα αλλά και το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ":

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Ώρα για λύσεις, όχι για φιέστες. Της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου.

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Ώρα για λύσεις, όχι για φιέστες. Της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου.

Όταν ψηφίζαμε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εκπόνησε η δημοτική αρχή (με βάση το αντίστοιχο Εθνικό Σχέδιο), είπαμε πως επιτέλους μπαίνουμε κι εμείς στη σύγχρονη εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Πως επιτέλους θα μπει ένα τέλος στην εγκληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Κατερίνης.

Αντί όμως να δούμε την αρχή του τέλους, φαίνεται πως είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ



ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ...


Η πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) στο Δ.Σ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, η οποία δεν συζητήθηκε ποτέ.

‘‘Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους βουλευτές της που ψήφισαν και το νόμο-λαιμητόμο που τσακίζει συντάξεις και υγεία, αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται να ρημάξει ό,τι απέμεινε από το πενιχρό μας εισόδημα. 
 

Olympus Mountain Activities Σχόλια από την ανάβαση της 15 Μαι 2016 Πριονια -Σπήλιος Αγαπητός


Μια ανάβαση ρουτίνας σχετικά εύκολη κατέληξε τελικά σε ένα μυστηριώδες ταξίδι περιπέτειας. Το βραχώδες ανάγλυφο ,οι βαθιές χαράδρες,οι σχεδόν μόνιμα χιονισμένες κορυφές και οι συνεχείς καιρικές εναλλαγές ,κάνουν τον Όλυμπο ξεχωριστό. Αυτό νομίζω ,προκάλεσε τον πολυμήχανο Δημήτρη της παρέας μας και έριξε την ιδέα , «επιστροφή» μέσα από τον Μαυρόλογγο ,μέσα από την καρδιά του ρέματος .Διαδρομή ξεχασμένη και για πολλούς άγνωστη.

Το Γυμνάσιο Περίστασης στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Το Γυμνάσιο Περίστασης στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας –Νόησις και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργάνωσαν το 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Οικονόμου»-ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Δωρεά φαρμάκων αξίας 6.000€ προς το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας"

Δωρεά φαρμάκων αξίας 6.000€ προς το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας"

Η ΕΟΔνΠ ανακοινώνει, ότι μέλη του Ελληνο-Γερμανικού Συλλόγου Förder und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο θα βρίσκονται στην πόλη μας την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2016 με σκοπό να αγοράσουν μια σημαντική ποσότητα φαρμάκων, αξίας 6.000 € για το Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), που η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τους „Γιατρούς του Κόσμου“.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ


Την Κυριακή 15-05-2016 σ’ ένα κατάμεστο από γονείς, αθλητικούς παράγοντες και νεαρούς αθλητές, αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης των πρωταθλημάτων υποδομής περιόδου 2015-2016.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, οικοδεσπότες αυτής της εκδήλωσης, φρόντισαν μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα να απονέμουν αναμνηστικά κύπελλα στα σωματεία που συμμετείχαν καθώς και επαίνους σ’ όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Παρατείνεται για 5 επιπλέον ημέρες το Προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού των Ιεροσολύμων, που φυλάσσεται στον Πανάγιο Τάφο εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην ιστορική κωμόπολη του Κολινδρού Πιερίας.

Ο Τίμιος Σταυρός μετά Τιμίου Ξύλου βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστατεί στους εσπερινούς, που τελούνται καθημερινά με πυκνό εκκλησίασμα.


Λαϊκή Ενότητα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Λαϊκή Ενότητα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Η Λαϊκή Ενότητα εύχεται κάθε επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που δίνουν και φέτος το δύσκολο αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων, αγώνα για προκοπή και καλύτερη ζωή, αγώνα που όπως είναι τα πράγματα στη χώρα μας, σηκώνει στους ώμους της, όλη η οικογένεια.

Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 18/5/2016 στις 18:30 στο 2ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ 
Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει απαρτία (όπως πάντα) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την

Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 18:30
Θέματα: Οργάνωση και συντονισμός κινητοποιήσεων.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Πιερίας

Υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης


Η υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης (συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου & Πλουτάρχου).

Της τελετής υποδοχής θα προεξάρχει ο επιχώριος ποιμενάρχης, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Κελίδης Χαράλαμπος: ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Κελίδης Χαράλαμπος: ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης 7 και 8 Μαΐου στη Βουλή για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ακούσαμε την κυρία Φώφη Γεννηματά με έκπληξη το μεγάλο ενδιαφέρον της για τους αγρότες με δάκρυα κροκοδείλου φαίνεται πως η μνήμη της δεν τη βοηθάει, να την θυμίσουμε εμείς.

Αγροτοδικεία που στήσατε σε όλη την Ελλάδα στη δεκαετία του 1990 , όπου δικάσατε εκατοντάδες αγρότες με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Αγροτών, ξεχάσατε τις εντολές που δίνατε στα ΜΑΤ να καταστρέφουν τα λάστιχα από τα τρακτέρ των Αγροτών;

Αλήθεια τόσο γρήγορα ξεχάσατε τα Μαθητοδικεία που στήσατε και δικάζατε τους εφήβους δεκατρία και δεκαπέντε ετών;

Καλλιτεχνικό εργαστήρι από την Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης

Καλλιτεχνικό εργαστήρι από την Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργίας και έκφρασης της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, συνεχίζοντας τη δράση του, προχώρα στη δημιουργία θεατρικής ομάδας με παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 χρόνων. Οι γονείς και τα παιδιά, που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, δημιουργικά, ξέγνοιαστα, μπορούν να έρθουν να γράψουν τα παιδιά τους καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 9πμ έως τις 2μμ και από τις 6μμ έως τις 9μμ στο στέκι της Λ.Ε.Κ. 

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στις ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ για την άνοδό τους στη Β’ κατηγορία γυναικών


Συγχαίρω ολόθερμα τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Πιερίδες Μούσες» για την επάξια άνοδό τους στη Β΄Εθνική κατηγορία Γυναικών. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές και η διοίκηση του συλλόγου που με σκληρή δουλειά, σωστή προετοιμασία, θυσίες και πείσμα συνέβαλλαν γι’ αυτήν την επιτυχία. Εύχομαι στην ομάδα υγεία, δύναμη και νίκες που θα τη δυναμώνουν, θα την ενθαρρύνουν να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, σας εύχομαι από καρδιάς  καλή επιτυχία, δύναμη και ψυχραιμία. 

Οι κόποι, οι  θυσίες και οι προσπάθειές σας να ανταμειφθούν και ο καθένας να πετύχει το στόχο που έχει θέσει. 

Αντλείστε δύναμη από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και με θετική σκέψη, υπομονή και αισιοδοξία  να συνεχίσετε το εκπαιδευτικό σας ταξίδι γνωρίζοντας νέα «μονοπάτια» γνώσης.

Δεκατέσσερις Δωρεάν Καλοκαιρινές Δράσεις από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Δεκατέσσερις Δωρεάν Καλοκαιρινές Δράσεις από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά δράσεων που θα αναπτύξει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα αυτό είναι σύμφωνο με την επικρατούσα αντίληψη, ότι ένα μουσείο δεν είναι απλά ένας χώρος παρουσίασης εκθεμάτων, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που δημιουργεί γεγονότα, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και τελικά προσφέρει κοινωνικό έργο το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ παλαιότερες στατικές αντιλήψεις για το ρόλο και την αποστολή των μουσείων.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ & ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ»

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ & ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ»ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ & ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ»
 Μια ξεχωριστή, όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ", που κατέκλυσαν τον πολυχώρο "ΘΕΑΜΑ" το περασμένο Σάββατο, στον ετήσιο χορό, που για άλλη μία χρονιά διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Καλοκαιρινή πανδαισία περιμένει τους φίλους των σπορ σε όλο τον κόσμο φέτος! (Θα αναστενάξουν οι καφετερίες και οι πιτσαρίες..)


Euro στη Γαλλία, Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο και προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ υπόσχονται ένα καλοκαίρι δράσης και θεάματος.
Επί 46 ημέρες η ΕΡΤ θα μας μεταφέρει την μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ΟΤΕ TV, NOVA και ΕΡΤ φυσικά θα μας μεταφέρουν όλη την δράση από τα μεγάλα φετινά καλοκαιρινά γεγονότα.
Και να μην ξεχνάμε το Κόπα Αμέρικα που αρχίζει στις 3 Ιουνίου στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων


Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!


Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κέρδισε τον τίτλο στην παράταση από τη Φενερμπαχτσέ, με τελικό σκορ 96-101. Έτσι, ο Ιτούδης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας -μετά τον Μπαρτζώκα- που σηκώνει την Ευρωλίγκα.
Νωρίτερα, η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε 85-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και έτσι κατέκτησε την τρίτη θέση.

Μήνυμα της Πολιτευτή Μαρίας Νικολαΐδου προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων


Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία και Δύναμη σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και στους γονείς που στέκονται πλάι τους και μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες τους.

Η πιο σημαντική δοκιμασία στη μέχρι τώρα πορεία των μαθητών ξεκινά την Δευτέρα, με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς αποτελούν το “εισιτήριο” για όσους φιλοδοξούν να συνεχίσουν στην ανώτερη εκπαίδευση, δικαιώνοντας ταυτόχρονα και τις πολύχρονες προσπάθειες .

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 16 Μαΐου 2016