Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το Γυμνάσιο Περίστασης στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Το Γυμνάσιο Περίστασης στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας –Νόησις και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργάνωσαν το 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Οικονόμου»-ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Περίστασης Ζιώγος Γεώργιος και Καραγιαννίδης Ιωάννης καθώς και οι μαθήτριες Γραμματοπούλου Αναστασία και Καποδίστρια Αικατερίνη μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή τους Διονυσιάδη Ηλία, καθηγητή Πληροφορικής, συμμετείχαν σε αυτό το συνέδριο το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.Η εργασία η οποία παρουσίασαν είχε ως θέμα «Tο έπος του ’40 , η Κατοχή και η Εθνική Αντίσταση μέσα από στιγμιότυπα του Ελληνικού Κινηματογράφου». Τα παιδιά μαζί με τον καθηγητή τους δημιούργησαν μία ταινία σύντομη στη οποία προέβαλαν οριακές στιγμές του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου όπως αποτυπώθηκαν στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να εφαρμόσουν βιωματικά τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη σχολική πράξη, να εξοικειωθούν με την ψηφιακή τεχνολογία η οποία διευκολύνει τη δημιουργία ερευνητικών διαθεματικών εργασιών καθώς και να αποκτήσουν εμπειρία στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο το οποίο διεξάγεται σε ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου. Η παρουσία τους στο συνέδριο ήταν εξαιρετική. Συγχαρητήρια σε όλους.



Περισσότερες πληροφορίες
http://gym-perist.pie.sch.gr/
O Δ/ντης
Φλουρής Ευάγγελος