Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

"ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ".


Χτες το απόγευμα Τετάρτης μέλη της Ίριδας, της φωτογραφικής ομάδας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο μες στο λιοπύρι θέλησαν να δώσουν μια άλλη νότα στολίζοντας την πλατεία της πόλης μας με φωτογραφικές εικόνες της δικής τους οπτικής.Η Έκθεση δεν κράτησε ούτε ενα 24 ωρο.Την επόμενη μέρα το πρωί βρέθηκε βανδαλισμένη.Εσας σας αρέσει αυτή η εικόνα? (την εικόνα του βανδαλισμού σας την κρατάω για έκπληξη, θα ανέβει σε λίγο).Εμένα πάλι όχι.Δείχνει έλλειψη σεβασμού και πλήρης κατάπτωση.Ενώ θα πρεπε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και να γίνονται ολοένα και περισσότερες εικαστικές παρεμβάσεις...Εμείς τι κάνουμε?ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ....Αυτό που ζητάμε ,επειδή οι ζημιές δεν μας επιτρέπουν να ξαναστήσουμε την έκθεση, είναι οι υπαίτιοι ν αναλαβουν τις ευθύνες τους και να ναι αυτοί που όχι μόνο θ αποταταστήσουν τις ζημιές ,αλλά θ αναλάβουν και την περαιτέρω φύλαξη της.Μόνο έτσι θα δείξουν ότι αυτός ο τόπος έχει ελπίδα!!!!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 5!

Σ.Ο.Π. ΘΥΡΑ 5: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 5!

Ο Σύνδεσμος Οπαδών Πιερικού ΘΥΡΑ 5, ενημερώνει τα μελή και τους φίλαθλους του Πιερικού, ότι τα εισιτήρια διαρκείας της ΘΥΡΑΣ 5 έχουν κυκλοφορήσει. και μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο τα μέλη του συνδέσμου, και απο το στέκι του συνδέσμου στο ΚΑΦΕ-ΣΠΟΡΤ ΠΑΣΧΑΛΗΣ(έναντι ΟΑΑΕ ΤΕΒΕ). Η τιμή της κάρτας ανέρχεται στα 40 ευρώ.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ! ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 5!

Υ.Γ Στο φιλικό του Σαββάτου, κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια των 40 ευρώ (ΘΥΡΑΣ 5) απο τα μέλη του συνδέσμου.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

GATE 5

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ


ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, αλλά και τους φίλους και τις φίλες που θέλουν να ενσωματωθούν στο σύλλογο και να γίνουν μέλη, την Κυριακή 30/08/2015 και ώρα 11:00 το πρωί στο εντευκτήριο του συλλόγου, που βρίσκεται επί της οδού Ειρήνης 34 (5° Γυμνάσιο Κατερίνης, είσοδος από το πάρκινγκ του Γυμνασίου οδός Σανταρόζα).

Η νέα περίοδος 2105 – 2016 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τη ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και σας περιμένουμε όλους όσους ασχολούνται με τον φιλοτελισμό και συλλέγουν γραμματόσημα, αλλά και όλους όσους είναι συλλέκτες, κάθε Κυριακή στην αίθουσα του συλλόγου και ώρα 11:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Πρόεδρος: κος Τερζής Αναστάσιος  -  6947 807 567
Γεν. Γραμματέας: κος Ναβροζίδης Ιορδάνης  -  6977 565 636

Ταμίας: κος Μπιτόπουλος Παντελής  -  6972 248 918

ΠΟΤΑΜΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ: Όχι στο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Η κατάργηση της απαλλαγής του ΦΠΑ για το σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αναχρονιστικής αντίληψης, αντι-αναπτυξιακής νοοτροπίας και στείρας ιδεολογικής εμμονής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι επιβαρύνει κυρίως μεσαία και μικρομεσαία στρώματα. Τοποθετεί δε την Ελλάδα ως τη χώρα που επιβάλει τις βαρύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον κλάδο της εκπαίδευσης, τη στιγμή που η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα έπρεπε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την εθνική οικονομία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων και να τους ευχηθεί καλή σταδιοδρομία στην πορεία που ξεκινούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως επίσης να εκπληρώσουν επιτυχώς τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχουν θέσει.

Ενθουσίασε το μουσικό αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας στον Άκη Πάνου


 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση
Το Λαϊκό Σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης συγκίνησε και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό παρουσιάζοντας σε μια μοναδική συναυλία, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας και το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Κατερίνης, δημοφιλείς συνθέσεις του Άκη Πάνου, ενός εκ των κορυφαίων τραγουδοποιών της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού και δη της νεότερης (μετά το 1960). Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου του Δήμου Κατερίνης.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ



 Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με δύο αξιόλογα σχήματα από την τιμώμενη χώρα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το Μαρόκο, θα έχουν την ευκαιρία οι Πιεριείς και όχι μόνο, να απολαύσουν την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

   Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στη χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής που αποτελεί κομμάτι της συνέχειας του Μεσογειακού πολιτισμού και την οποία ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου στο πλαίσιο της πολυκοσμικότητας που τον διέπει, επίλεξε να είναι η χώρα τιμής του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Συνεδρίασε σε κλίμα συνεργασίας το διοικητικό Συμβούλιο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου



Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, συνεδρίασε το διοικητικό Συμβούλιο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης υπό την  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και συζήτησε θέματα ημερήσιας διάταξης.
          Στη συνεδρίαση, εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. και Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας Απόστολος Τζόβας  και οι εκπρόσωποι των μελών του Π.Ο.Τ.Α.Π. και πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Δίου-Ολύμπου Νίκος Λακασάς, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Ζωγράφος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας –Ημαθίας – Πέλλας Γιάννης Χαρίσης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Πέτρος Κατσιώκαλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας και η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου ΄΄ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄ Φανή Κουτσιμανή.

Εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας




Συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρεμβάσεις που αφορούν καθαρισμό και αποκατάσταση φθορών τμημάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.
Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υλοποιούν το τελευταίο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της τουριστικής εικόνας της Πιερίας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.
Εργασίες γίνονται για τη βελτίωση του οδοστρώματος της 13ης Ε.Ο. (Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου-όρια Νομού), της 3ης Κοινοτικής Οδού (Εξοχή – Έλαφος) όπου αποκαθίστανται οι φθαρμένες ασφαλτικές επιφάνειες όσο και τη γενικότερη συντήρησή τους, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα που οφείλονται στους παραπάνω παράγοντες στο μέτρο του δυνατού.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημοτικού Σύμβουλου Γιάννη Φάκα

Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε όσα παιδιά κατάφεραν να περάσουν στην σχολή της επιθυμίας τους! Εύχομαι στο μέλλον να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να σπουδάσει το αντικείμενο το οποίο αγαπά. Γιατί όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση!

Γιάννης Φάκας
Καθηγητής Πληροφορικής

Δημοτικός Σύμβουλος

«στο φως του φεγγαριού» Αυγουστιάτικο φεγγάρι με την Ε.Π.Μ. Κατερίνης το Σάββατο στην Αρχαία Πύδνα



Συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα μας ταξιδέψει και φέτος τη βραδιά που ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι με μια συναυλία με τίτλο:
«ένα τραγούδι μια ιστορία»
          Με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και σκηνικό τον υπέροχο ιστορικό χώρο της αρχαίας Πύδνας καλούμαστε όλοι να συνταξιδέψουμε  σε μια βραδιά ήχων και χρωμάτων που θα ζωντανέψουν  ιστορίες και στιγμιότυπα από την μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν, την καθημερινότητα, τη λήθη, την ανάμνηση, που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν το είναι μας.
Οι πρόβες  της  χορωδίας της Ε.Π.Μ.  ξεκίνησαν πριν από αρκετές εβδομάδες  και βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΙΕΚ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ


Η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κατερίνης μετατράπηκε σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. σύμφωνα με την αριθ. Γ4α/Γ.Π.12972 απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1038/τ.Β’/03-06-2015, και αφορά στην ίδρυση Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, τα οποία αποτελούν παραρτήματα των αντίστοιχων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Δ.Δ.) του Ε.Σ.Υ. όπου εδρεύουν και τα οποία τελούν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας.
    Στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα λειτουργήσει η ειδικότητα:
•        Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
     Στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Κατερίνης εγγράφονται στο Α’ έτος απόφοιτοι Λυκείου & στο Β’ έτος απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ. και των ΤΕΕ Α’ Κύκλου.
        Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 15-09-2015 στη Διεύθυνση της Σχολής, οδός
   Παλαιού Νοσοκομείου 1, πρώην κτίριο Αιμοδοσίας.
        Πληροφορίες θα δίνονται από 01-09-2015 ώρες 08:00-14:00 στο τηλέφωνο: 2351074710.

                          Ο Διοικητής

        Αστέριος Φαρμάκης                                                                                              

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ - Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. γνωστοποιεί


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 θεατρική παράσταση «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πανσέληνος 2015» του Υπουργείου Πολιτισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου προβλέπει στις 29-8-2015 ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.
   Η παράσταση «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου και θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου  στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου με αντίτιμο εισιτηρίου.

Συγχαρητήρια επιστολή για την επιτυχία των μαθητών στην ανώτατη εκπαίδευση

Συγχαρητήρια στους κόπους, την προσπάθεια, το φιλότιμο, την «αγωνιστική» μελέτη των μαθητών που κατάφεραν να αποκτήσουν μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Εύχομαι από καρδιάς το επόμενο στάδιο που θα κάνουν στη ζωή τους, αυτό των ανώτατων σπουδών, να τους δώσει εφόδια, δύναμη και ενθουσιασμό για την προώθηση της επιστήμης και μετέπειτα της εργασίας στη χώρα μας.

Η Βουλεύτρια Πιερίας

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

ΜΕ 13 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ 8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ









 Την Παρασκευή 28/8 αναχωρεί η αποστολή του τμήματος κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για την Καστοριά, όπου το τελευταίο Σαββατοκύριακο  του Αυγούστου(29 -30)  πρόκειται να διεξαχθεί η 8ηΠανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίας για αθλητές και αθλήτριες 12-14 ετών, που διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με το Ν.Ο.Μαυροχωρίου.
          Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται και πάλι φέτος μετά από διακοπή τριών ετών, συγκεντρώνει 220 αθλητές και αθλήτριες από 19 συλλόγους της Ελλάδας.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

   Την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» παρουσιάζει την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Δίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
   Μία ακόμα αξιόλογη παράσταση στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ’ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο.

Παραιτούνται και άλλα έξι μέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Τα τελευταία χρόνια, όλες και όλοι μας δώσαμε έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της λιτότητας και των μνημονίων, αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι την τελική τους δικαίωση.
Με την ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου η κυβέρνηση πέρασε οριστικά στην πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων για να εφαρμόσει κι αυτή με τη σειρά της, μετά τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μία άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική ενάντια και πάλι στα λαϊκά στρώματα, σκίζοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσοντας τον εαυτό της.

Συγχαρητήριο μήνυμα Νίκου Μακρίδη για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλή σταδιοδρομία, στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σε όλους  αυτούς που μέσα από τους κόπους τους άγγιξαν τον στόχο τους.
Συνεχίστε με τις επιτυχίες σας να κάνετε υπερήφανους τους γονείς ,τους δασκάλους και το Νομό μας.
Συγχαρητήρια και στους γονείς, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες τους, εν μέσω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών που περνά η Ελλάδα μας.
Στα παιδιά που δε κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απευθύνω τις ίδιες ευχές, προτρέποντάς τους να μη σταματήσουν ποτέ την προσπάθεια.
Εύχομαι και ελπίζω, να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τα όνειρα σας, να συνεχίσετε να διεξάγετε τον Καλό Αγώνα, είτε μέσα είτε έξω από τα Πανεπιστήμια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών και των κακών συγκυριών που περνά η χώρα.
Γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου.
  
Μακρίδης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Για άλλη μία φορά στη χθεσινή μας ποδηλατοβόλτα γίναμε θεατές ενός ακόμη τραμπούκου της ασφάλτου, από αυτούς που θεωρούν ότι επειδή είναι «επαγγελματίες» όλοι οι υπόλοιποι που κινούνται στο δρόμο πρέπει να παραμερίζουν ή να τους προσκυνάνε.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι : χθες το βράδυ επί της οδού Χατζόγλου , λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης που εκτελούσε δρομολόγιο ,ξεκίνησε να προσπερνάει την πομπή 35 ποδηλάτων μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και ενώ ήταν στην μέση περίπου, ξαφνικά βγάζει φλάς δεξιά και κόβει την πορεία των υπολοίπων θέλοντας να μπει στη στάση μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες,

Με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας μπορούμε να βγάλουμε πιο καθαρά  συμπεράσματα για το τι περιμένει την εργατική τάξη αν δεν αντιδράσει. Αν δεν γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλους αυτούς μας κοροϊδεύουν και στήνουν νέες παγίδες για να μας καθηλώσουν στον καναπέ. Είναι όλοι αυτοί  που στήριζαν και στηρίζουν τη σύγχρονη σκλαβιά για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Είναι  όλοι αυτοί, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που ανάλογα με την πολιτική συγκυρία  κάθε φορά  αλλάζουν όνομα, αλλά είναι στοιχισμένοι στην ίδια πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και κοροϊδεύουν τους εργάτες. 

Πολυμελής αποστολή υψηλόβαθμων Σέρβων αξιωματούχων στο Δημαρχείο Κατερίνης Αύριο η τελετή αναγόρευσης του Dragan Markovic Palma σε επίτιμο δημότη Κατερίνης

Eπίτιμο δημότη Κατερίνης, θα ανακηρύξει ο Δήμος Κατερίνης, σε υλοποίηση της υπ’ αριθμόν 443/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Dragan Markovic Palma, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχο της πόλης Jagodina Σερβίας, Ιδρυτή, Πρόεδρο και Βουλευτή του κόμματος «Ενωμένη Σερβία».

Στην ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Δημαρχείο Κατερίνης αναμένεται να παραστεί πολυμελής αποστολή υψηλόβαθμων Σέρβων κυβερνητικών αξιωματούχων, αυτοδιοικητικών παραγόντων κ.α. εκπροσώπων της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της Σερβίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Η  Λ. Ε. Κατερίνης πιστή στις αρχές  συγκρότησης της, θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του λαού μας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των  μνημονίων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα σύγχρονα αιτήματα της εποχής μας.
 Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που στοχοποιούν τον λαό για χάρη της πλουτοκρατίας, να πάρουν μαζικά μέρος  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  στις  5 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της πολιτικής συζήτησης για το εθνικό νόμισμα στην Κατερίνη


 Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θερινός δωδεκάλογος 2015», προγραμματίζει το Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα: «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα» με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Αλέκο Αλαβάνο, Κωνσταντίνο Λαπαβίτσα και Πέτρο Παπακωνσταντίνου. Η ΕΟΔνΠ καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν στη δημόσια αυτή συζήτηση και να θέσουν τα ερωτήματά τους.
Θα αντέξει η κοινωνία το βάρος του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου;
Υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από την πολιτική των μνημονίων;
Τι σημαίνει εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι , άνεργοι, απόμαχοι της δουλειάς, νέοι, και νέες,


Η Τ.Γ.  του ΠΑΜΕ  σας καλεί  να πάρετε  μέρος στη σύσκεψη-συζήτηση, με θέμα: Η ανατροπή των  μνημονίων, είναι ο μόνος δρόμος για να δει ο λαός μας φως στο τούνελ.
 Η  σύσκεψη  γίνεται στο πλαίσιο  δράσης που αποφάσισε  η  γραμματεία ενάντια στο 3ο  μνημόνιο και, θα συζητήσουμε την οργανωμένη κάθοδο στο συλλαλητήριο   του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης 5 Σεπτέμβρη, στέλνοντας μήνυμα ότι   τα μνημόνια θα ανατραπούν με τον αγώνα του λάου.
Η αστική  τάξη ας το βάλει καλά στο μυαλό της. Την  εργατική τάξη, δεν θα  τη μάθουν να  ζει  με  μισθούς και συντάξεις πείνας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης,  χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με συσσίτια, στη φτώχεια, την εξαθλίωση, κλπ., για να ζουν αυτοί μέσα στην χλιδή από τον ιδρώτα της. 
Σε αυτές τις συνθήκες να ζήσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι,   οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η αστική τάξη. Όλοι αυτοί  που ρουφάνε το αίμα του λάου. Όλοι  αυτοί που με το πολιτικό τους  προσωπικό, τα κόμματα του κεφαλαίου, την Ε.Ε. κλπ,   επεξεργάζονται, ψηφίζουν,  και εφαρμόζουν πολιτικές  στοχοποίησης του λάου, για τα κέρδη  των μονοπωλίων. 

 ΌΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ.  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28/8 ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

26ο ΛΑΪΚΟ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Παρασκευή 28/8
Χορεύει το τμήμα ενηλίκων της ΜΕΚ και ο σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας.
Παρουσίαση εργασίας μαθητών του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης με θέμα την ιστορία του Καταφυγίου.
Μουσική από τα Χάλκινα της Γουμένισσας
Σάββατο 29/8
Χορεύει το τμήμα παραστάσεων του Κρητικού συλλόγου "Το Ξαθέρι" και τα παιδικά τμήματα της ΜΕΚ συνοδευόμενα από τη χορωδία μας.
Παρουσίαση των τμημάτων ρομποτικής της ΜΕΚ τα οποία θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Fll της LEGO το 2016.
Μουσική από το συγκρότημα του μαέστρου Νικόλαου Πατρή.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Φανουρίου, που τελέστηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ενορίας Πλαταμώνα Πιερίας.
Πλήθος κόσμου, κυρίως παραθεριστών, συμμετείχε στον Εσπερινό, εντός και εκτός του Παρεκκλησίου, που αποτελεί τμήμα του Ενοριακού Ιερού Ναού.