Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες,

Με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας μπορούμε να βγάλουμε πιο καθαρά  συμπεράσματα για το τι περιμένει την εργατική τάξη αν δεν αντιδράσει. Αν δεν γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλους αυτούς μας κοροϊδεύουν και στήνουν νέες παγίδες για να μας καθηλώσουν στον καναπέ. Είναι όλοι αυτοί  που στήριζαν και στηρίζουν τη σύγχρονη σκλαβιά για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Είναι  όλοι αυτοί, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που ανάλογα με την πολιτική συγκυρία  κάθε φορά  αλλάζουν όνομα, αλλά είναι στοιχισμένοι στην ίδια πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και κοροϊδεύουν τους εργάτες. 


Είναι αυτοί που τα κάνουν πλακάκια με την  εργοδοσία και την κυβέρνηση. Είναι     οι συμβουλάτορες των  εργαζόμενων, που τους καλούν να κάτσουν στα αυγά τους,   να μην αγωνιστούν γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους, γιατί όπως λένε εργάτες και  επιχειρηματίες είναι μια οικογένεια, ότι οι επιχειρηματίες μας δίνουν δουλεία, ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι κακοί διαχειριστές, οι κλέφτες, κλπ, και   όχι η οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας που υπηρετεί το κέρδος, δηλαδή ο  καπιταλισμός. Τέτοια λόγια του αέρα  σερβίρουν χρόνια τώρα για να κοιμίσουν την εργατική τάξη.
Οι  εργαζόμενοι κάθε μέρα που περνά  συσσωρεύουν  όλο και περισσότερη πείρα με όσα συμβαίνουν στο πολιτικό γίγνεσθαι, σιγά σιγά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν την  ήρα από το σιτάρι. Μπορούν να δουν πιο καθαρά οτι λύσεις από τα πάνω και με την  εξουσία  στα χέρια  των κόμματων  της εργοδοσίας  παλαιά και νέα, δεν υπάρχει.
Μια  λύση υπάρχει που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Η εργατική τάξη να κάνει ένα βήμα μπροστά. Να οργανωθεί στα  συνδικάτα, να  οργανώσει την πάλη της μέσα από αυτά, να μπλοκάρει την αντιλαϊκή πολιτική στους τόπους δουλειάς, και την εξουσία  του κεφαλαίου, προβάλλοντας τη λύση των σύγχρονων αναγκών μας . Να  απαιτήσουμε την επιστροφή  όλων των κλεμμένων από το 2009 μέχρι σήμερα. Να απαιτήσουμε  την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την φοροληστεία. Να απαιτήσουμε   φορολογία  45% στο μεγάλο κεφάλαιο. Την επιστροφή όλων των κλεμμένων από τους βιομηχάνους, τους  εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες και τα τσιράκια της αστικής εξουσίας τους. Να απαιτήσουμε υπογραφή  Κ.Σ.Σ.Ε. Επίδομα  600 ευρώ για όλους τους ανέργους.  Την κατάργηση όλων των  αντιασφαλιστικών  νόμων. Την απαγόρευση των απολύσεων. Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Τη σταθερή και μόνιμη δουλεία. κλπ.
Όλα αυτά  μπορούν  να γίνουν πράξη αν οι εργαζόμενοι καταλάβουν ότι τον πλούτο  που παράγουν δεν μπορεί να τον καρπώνονται μια χούφτα  καπιταλιστές. Εμείς είμαστε η κυρίαρχη δύναμη στην εξέλιξη της κοινωνίας. Από μας εξαρτάται η ίδια εξέλιξη της κοινωνίας. Από εμάς εξαρτάται αν θα πάμε μπροστά ή αν θα προσκυνάμε την αστική τάξη. 
Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τα μέλη του, την Παρασκευή  28-8 και ώρα 7 μμ στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου  Κατερίνης. Θέμα της σύσκεψης: η οργάνωση της πάλης για να μπλοκάρουμε τα μνημόνια, και η  οργανωμένη κάθοδος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 5  Σεπτέμβρη.

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  «Η  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079

e-mail: iprotoporia2008@gmail.com