Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
5ος Αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

T.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ» : ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

T.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ» : ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Την ώρα που στο παρασκήνιο ετοιμάζονται οι επόμενες ανατροπές στα Εργασιακά, μεταξύ αυτών και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία επιβάλλει με επιχειρησιακές συμβάσεις καθεστώς χειρότερο ακόμα κι απ' αυτό που προβλέπουν οι κατάπτυστοι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.

Η γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυάνιστα Κατερίνης

Η γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυάνιστα Κατερίνης

Με μια όμορφη γιορτή το βράδυ της Τρίτης 31 Μαΐου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης "Δρυάνιστα" έκλεισαν τις εκδηλώσεις τους και υποδέχτηκαν το καλοκαίρι!
Χορός, τραγούδια και ωραίο φαγητό ήταν το μενού της καλοκαιρινής βραδιάς στα γραφεία του Συλλόγου που επιμελήθηκε το Δ.Σ.


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Τράπεζάς μας, το Σάββατο 04/06/2016 και την Κυριακή 05/06/2016 οι on-line εργασίες της Τράπεζας (όπως ΑΤΜ, WEB BANKING) θα διακοπούν, τόσο στο κεντρικό μας κατάστημα, όσο και στο κατάστημα Λεπτοκαρυάς.

Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων ΠΕΒ: Προτεινόμενες απαντήσεις Βιολογίας Γενικής Παιδείας (Νέο Σύστημα) Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Νικολαίδου και στη Σοφία Ασουμανάκη που δεν σταματούν να χαρίζουν μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια στη χώρα, στην Πιερία, σε όλους μας.
Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης στο διπλό σκιφ των γυναικών.
Οι ευχές όλων μας, σας συνοδεύουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δήμος Κατερίνης: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης και βελτίωσης του περιβάλλοντος και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας του, στοχεύουν οι δράσεις που υλοποιεί το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας ανακηρύσσεται μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών


Μία μεγάλη στιγμή για το Σύλλογο της Ποδηλατικής Από-Δρασης, αλλά και για όλους τους ποδηλάτες της Πιερίας, αποτελεί η ένταξη του Συλλόγου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists’ Federation- ECF).
Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στις 26-29 Μαΐου στη Στοκχόλμη, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολυπληθείς δράσεις της και να ανακηρυχθεί ομόφωνα μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μέλη της οποίας είναι ποδηλατικές ομοσπονδίες και σύλλογοι από όλη την Ευρώπη.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Κρίση και πατριωτισμός» του Σάββα ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΣΗ την 12η Ιουνίου στίς 19:00 στην Βαρνάβειο βιβλιοθήκη ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


«Κρίση και πατριωτισμός» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας «το βιβλίο αυτό εκδίδεται με την ελπίδα να αποτελέσει έναυσμα για έναν έντονο και βαθύ προβληματισμό σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του ελληνικού πατριωτισμού, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

Η πρώτη διοργάνωση του North Olympus Trail Vrontou έρχεται !!

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 τον αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 km, στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δίου, με την επωνυμία «North Olympus Trail Vrontou».

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Βροντούς) και θα ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή: 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Τα πιο θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στους προέδρους και τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών Γενικών Λυκείων, στους επιτηρητές, στους διοικητικούς υπαλλήλους και το βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έφεραν σε πέρας ένα κρίσιμο έργο, και μάλιστα κατά τη φετινή χρονιά, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό υπήρξε η πολυπλοκότητα λόγω της ταυτόχρονης εφαρμογής δύο συστημάτων εισαγωγής, του Νέου και του Παλαιού, διαφυλάσσοντας, για άλλη μια φορά, το κύρος των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Κάρτα-μέλους, μία νέα υπηρεσία από τη ΣΕΤΚΕ

Με την είσοδό της σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος - ΣΕΤΚΕ, εγκαινιάζει την Κάρτα-μέλους, μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για τις επιχειρήσεις-μέλη της.

H νέα υπηρεσία προσφέρεται με την ευγενική χορηγία της Eurobank, που είναι και το πρώτο τραπεζικό ίδρυμα το οποίο παρέχει δωρεάν στις επιχειρήσεις-μέλη της Συνομοσπονδίας τις συσκευές POS, για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες, αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό χρεώσεων. 

Σύλλογοι γονέων κολυμβητών: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ο.Π.Π.Α.Π Κ.ΠΑΥΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης κ.Παυλίδη Θεόδωρο γιατί κατάφερε μετά από δύο χρόνια να λειτουργήσει ξανά η μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου Κατερίνης και να δώσει έτσι τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας (μέσω των συλλόγων κολύμβησης της πόλης μας) να προσφέρουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μάθουν να κολυμπούν.

Κοινή ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό.

Κοινή ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό.
«Υπό διάλυση τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, άσχημες οι συνθήκες διαβίωσης, άφαντο το κράτος».
Με καθυστέρηση αρκετών μηνών ξεκίνησε την Τρίτη 24/05 η εκκένωση της Ειδομένης και η μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών σε οργανωμένες δομές της Βορ. Ελλάδας που επίσης δημιουργήθηκαν με καθυστέρηση. Το επόμενο μεγάλο ζήτημα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι πως θα λειτουργήσουν και ποιος θα συντηρεί αυτές τις δομές.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 45ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2016

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 45ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2016
Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί αναμφίβολα το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας και όχι μόνο. Προκαλεί ενδιαφέρον στο πολυπληθές φιλοθεάμον κοινό και πέρα των ορίων της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας και χαρακτηρίζεται το δεύτερο στην ιεραρχία των Ελληνικών Φεστιβάλ.
Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου μετά από εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής, ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016, ενός προγράμματος που καλύπτει όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών απαιτήσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ: ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ – ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.


Μεσογειακή διατροφή και άσκηση προλαμβάνουν - θεραπεύουν ασθένειες
* Ι.ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ: ΕΠΙΔΗΜΙΑ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΤΟ 2025 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 480 – 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
* Η.ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ: ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΑΔΙΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΥΜΠΙ!

Πρόσκληση σε ταινία


Λαθροθηρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων...


Είχαμε επισημάνει πριν από λίγο καιρό (1) τα σημαντικά κενά και παραλείψεις στις διαδικασίες που σχετίζονται με τον «Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι» και ζητήσαμε από τον αρμόδιο Υπουργό κο Τσιρώνη να βάλει ένα τέλος, γιατί ο διάλογος κινδύνευε να μετατραπεί σε παρωδία. Όταν κυριαρχούν ιδεοληπτικές εμμονές και φανατισμοί, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τη διαδικασία αυτή να προάγει σοβαρά αποτελέσματα.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ- ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


                                    
Μόνος τα ξημερώματα, κάπου στην παραλία,
Στον εαυτό μου απόψε δίνω, άλλη μια ευκαιρία.
Άρχισα πάλι να μετρώ, τα λάθη που έχω κάνει,
Ξυπνάω την συνείδηση κι’αυτή απαντάει, ΦΤΑΝΕΙ.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 1 Ιουνίου 2016. Καλό μήνα!