Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Συγχαρητήριο Δημάρχου για την κατάκτηση από την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Σοφία Ασουμανάκη, του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Συγχαίρω θερμά την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Σοφία Ασουμανάκη, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, στην κατηγορία του διπλού σκιφ γυναικών.
Η νέα αυτή διάκριση προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σφραγίζει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Η «διπλή» αυτή νίκη αναδεικνύει για πολλοστή φορά, τα ψυχικά αποθέματα και τις αγωνιστικές δυνατότητες των πρωταθλητριών μας, ενώ δημιουργεί υψηλές προσδοκίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Παράλληλα, μας κάνει όλους υπερήφανους, καθώς σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, εμπνέει τη νέα γενιά στον δικό της καθημερινό αγώνα, για την κατάκτηση υψηλών στόχων.
Συγχαρητήρια επίσης απευθύνω σε όλη την μεγάλη οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, στους προπονητές, στο Δ.Σ. και στους γονείς της Κατερίνας, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν τις επίμονες προσπάθειές της πρωταθλήτριάς μας.
Εύχομαι από καρδιάς στην πρωταθλήτρια μας υγεία και δύναμη, προκειμένου η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, να στεφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης

Το αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο νίκης και αγώνα της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία

Οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είναι:

1. Ζάννας Ζήσης 

2. Γραβάνη Θεοδώρα 
3. Σπανός Γεώργιος 
4. Πουζουκλίδου Σωτηρία 
5. Υφαντής Θεόδωρος 
6. Παντελιάδης Νικόλαος 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, για την άνοδο του Αρχελάου στην Α1 κατηγορία Ανδρών

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Η άνοδος του ιστορικού Αρχελάου στην Α1 κατηγορία Χειροσφαίρισης (Handball) Ανδρών,  γεμίζει με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης το φίλαθλο κοινό της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, ότι και στον αθλητισμό η επιμονή, η μεθοδικότητα και η συστηματική δουλειά οδηγούν σε επιτυχίες.
Συγχαίρω θερμά τους συντελεστές αυτής της διάκρισης. Τους αθλητές της ομάδας, τη διοίκηση, το προπονητικό  τιμ και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιστροφή του Αρχελάου στην Handball Premier.  Εύχομαι από καρδιάς ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

Άλλαξε τελικά το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Πιερία. (Εμείς είχαμε πει κάτι...)

Νίκος Μακρίδης
Ανέστης Μυστρίδης
Αναστάσιος Θάνος
Τριανταφυλλιά Βαβύλα
Διόνη Φιλοκώστα
Ζησιμόπουλος Δημήτριος

Και εδώ η πρώτη ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ. ΤΟ ΑΝΘΟ-ΗΜΕΡΟ-ΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΤΣΕΝΤΙΚΙΔΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ OKΤΩΒΡΙΟ (B΄ ΜΕΡΟΣ)




Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης προσκαλεί όλους τους αθλητές, τους γονείς τα μέλη και τους φίλους του τη Δευτέρα 7/9 στις 17:30 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία για να υποδεχτούμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου που επιστρέφει από τη Γαλλία, να γιορτάσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 και να της απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις δυνατές στιγμές και την περηφάνια που μας χαρίζει.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κωσταντίνος Καρυώτης


Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Μαλτζάρης Γιαννης
Καλπακίδης Δαμιανός
Πετρίδης Σαββας
Μαυροειδής Δημήτρης
Μόχλα Φαρμάκη Ευαγγελία
Ταβαντζής Βασίλης

Κατατέθηκε πριν λίγο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία

Οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είναι:

Ζάννας Ζήσης
Γραβάνη Θεοδώρα
Σπανός Γεώργιος
Πουζουκλίδου Σωτηρία
Υφαντής Θεόδωρος
Παντελιάδης Νικόλαος


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Κατερίνη στις 13 Σεπτεμβρίου.


Ισχυρή εντολή του λαού της Πιερίας στη Λαϊκή Ενότητα. Ενθουσιώδης υποδοχή του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία

Συναντήσεις με αγρότες, παραγωγικούς φορείς και μέλη κοινωνικών οργανώσεων είχε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην Πιερία.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα και στελέχη του κόμματος στην Πιερία, ήταν ο συνεταιρισμός αγροτών ΣΠΕΚΟ Βροντούς, όπου είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης και με παραγωγούς της περιοχής. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που εντείνεται ιδιαίτερα με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου, καθώς οδηγεί την πρωτογενή παραγωγή της χώρας στον αφανισμό.
Στη συνέχεια, ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το Εκλογικό Κέντρο της Λαϊκής Ενότητας στο κέντρο της Κατερίνης, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, συναντήθηκε με μέλη του κόμματος και συνομίλησε με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης.

Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ HANDBALL. ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ 21-19



Ο χαιρετισμός του Ζήση Ζάννα στην επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κατερίνη.


44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ…


 Στους ρυθμούς της Μαροκινής μουσικής Gnaoua ή Gnawa ταξίδεψε το κοινό του Φεστιβάλ Ολύμπου, λίγο πριν το τέλος του φετινού 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου του 2015, όσοι παραβρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου έζησαν στιγμές όπως αυτές τις απολαμβάνουν οι λάτρεις μιας άλλης πτυχής της μουσικής, τόσο στην Essaouira στο Gnaoua στο ετήσιο παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ του νότιου Μαρόκου ή πιο δίπλα στο Μαρακές στην ετήσια γιορτή του Moulay Brahim στα όρη του Άτλαντα.

Οι αρθρωτικές και οι φωνολογικές διαταραχές. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Ο πρώτος ήχος που παράγει ένα παιδί με τη γέννηση του είναι το κλάμα. Είναι το μόνο μέσο που διαθέτει αρχικά για να επικοινωνήσει λεκτικά με τα άτομα που είναι γύρω του. Με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να αναπτύσσεται το βάβισμα, που είναι διάφοροι ήχοι, που παράγει το παιδί προκειμένου να επικοινωνήσει, χωρίς όμως να συνδέονται αυτοί οι  ήχοι μεταξύ τους για να σχηματίσουν λέξεις. Στη συνέχεια το παιδί αρχίζει να μουρμουρίζει χρησιμοποιώντας τους ήχους μ, π, μπ στην ηλικία των 6 μηνών. Στην πλειοψηφία των παιδιών η άρθρωση των συλλαβών και λέξεων αρχίζει να αναπτύσσεται μετά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού.


Τι είναι η άρθρωση;

Με ποια κριτήρια γίνονται οι ελαιοχρωματισμοί στα σχολικά κτίρια του Δήμου Κατερίνης; Τι είναι αυτό που παίζει ρόλο στο ποιο σχολείο θα βαφεί; Δημόσια ερώτηση προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και κάθε αρμόδιο.


Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης και της δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης κύριου Κώστα Τσιουκάνη που αναφέρει μεταξύ άλλων για τις εργασίες ελαιοχρωματισμού στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης «ότι καταγράψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων και για την ασφάλεια των παιδιών υλοποίησαν παρεμβάσεις».

Μάλλον ένα σχολείο το ξέχασαν…

Και μάλιστα για διάστημα 15 ετών… (αν ανατρέξουν στα αρχεία του Δήμου Κατερίνης)

Και αναφερόμαστε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (δίπλα στην ΔΕΥΑΚ)

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΟΧΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

  • Κατάργηση των Μνημονίων, των συνοδευτικών εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων.
  • Άμεση παύση πληρωμών στο κρατικό χρέος με στόχο τη διαγραφή του.
  • Τερματισμό και αντιστροφή της “λιτότητας”, ριζική αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων και εις βάρος του κεφαλαίου.
  • Επαναφορά κι επέκταση των εργατικών δικαιωμάτων, από τις Συλλογικές Συμβάσεις ως τον κατώτατο μισθό.
  • Κοινωνικοποίηση υπό δημόσιο και εργατικό έλεγχο, όλων των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας υποδομών κι επιχειρήσεων.
  • Αλλαγή του χρεοκοπημένου μοντέλου ανάπτυξης



Θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια!

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Πιερία.