Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΚΑΤ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΚΑΤ

« Ελευθέρια 2016» 
Θετική Παρουσία των αθλητών Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΑΤ και συγκομιδή 3 μεταλλίων
Η συμμετοχή του αθλητών του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στους Ιστιοπλοϊκούς αγώνες « Ελευθέρια 2016», που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία των ίδιων των αθλητών αλλά και γενικότερα του Τμήματος.

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Ο.ΚΑΤ.
Με τρία μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα, επέστρεψαν οι 9 κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Κέφι και ενθουσιασμός στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας 2016

Με μία γιορτή γεμάτη κέφι, ενθουσιασμό, χρώματα και χαμόγελα και παράλληλα με ένα φλας μπακ στις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, που βίωσαν μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου», παιδιά, γονείς, εμψυχωτές – εθελοντές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων αποχαιρέτησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας 2016.

Γενική Συνέλευση αυτή την ώρα στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Γενική Συνέλευση αυτή την ώρα στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Δ.Τ. Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Η δεύτερη ημέρα της γιορτής λήξης του προγράμματος για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016

Δ.Τ. Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Η δεύτερη ημέρα της γιορτής λήξης του προγράμματος για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης κύλησε και η δεύτερη ημέρα της γιορτής λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης. 

Με "μια ανάμνηση", όπως ήταν και ο τίτλος της γιορτής, αναβίωσαν οι δημιουργικές στιγμές των δράσεων του προγράμματος, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην έννοια της εξερεύνησης, ενώ πρωταγωνίστησαν, τα χαμόγελα και οι όμορφες δημιουργίες των 260 παιδιών, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Δελτίο τύπου ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: Ανακοίνωση ωρών κοινού γηπέδων αντισφαίρισης χειμερινής περιόδου 2016-2017

Δελτίο τύπου ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: Ανακοίνωση ωρών κοινού γηπέδων αντισφαίρισης χειμερινής περιόδου 2016-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Χωρίς αγώνα προκρίνονται στην επόμενη φάση τα σωματεία:

ΔΙΑΣ Δίου

Δελτίο Τύπου Δήμου Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ – Μονάδα υγείας Κατερίνης στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων - ομιλιών, στα ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ – Μονάδα υγείας Κατερίνης, θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και ειδικότερα από 26 έως 29/ 09/2016.

Το πρόγραμμα των ομιλιών διαμορφώνεται ως εξής:

Συνάντηση πρωτοετών φοιτητών με τον Μητροπολίτη μας

 Συνάντηση πρωτοετών φοιτητών με τον Μητροπολίτη μας
Πραγματοποιήθηκε και φέτος το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης η υποδοχή νεοεισαχθέντων φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συγκεκριμένα,τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος και του Χαριτόβρυτου Λειψάνου της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ - 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ - 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Προχωράμε ακούγοντας. Δεν κάνουμε δημοσκόπηση, δεν αναζητούμε τη δημοφιλέστερη απάντηση, αλλά επιζητούμε θέσεις, προτάσεις, ιδέες, απόψεις κι αγωνίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τα χέρια με την κοινωνία για να βγει ο τόπος από την κρίση και την επιτροπεία, αλλά και για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή δημοκρατία με δικαιώματα για όλους και όλες.

Σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης: Έκτακτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής "Χωρίς Μεσαζοντες"

Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής «Χωρίς Μεσάζοντες» με θέμα την οργάνωση της 63ης διανομής στο πάρκινγκ των δικαστηρίων. Η διανομή του Σαββάτου, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων είναι πολύ σημαντική. Καλούμε όλους τους πολίτες (παραγωγούς και καταναλωτές) να σταθούν στο πλευρό μας, όπως εμείς σταθήκαμε δίπλα τους επί 4 χρόνια με 63 διανομές προϊόντων.

Ολύμπια Εν Δίω

Ο «Δίας ο νεφελοσυνάχτης», δεν επέτρεψε χθες να γίνουν οι αφιερωμένες στην Μούσα της Λυρικής Ποίησης Ευτέρπη, παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Ωστόσο, εκατοντάδες ήταν οι μαθητές των σχολείων που χειροκρότησαν την εξαιρετική παραστάση «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ (άνω των 2,5 ετών) ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ


Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ.) καλούν τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στη πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και είχαν πλήρη φάκελο και δεν έλαβαν voucher λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, να δηλώσουν την πρόθεσή τους ώστε να τους χορηγηθεί voucher.
Σημειώνεται ότι οι αξίες τοποθέτησης (voucher) αφορούν σε θέσεις νηπίων (άνω των 2,5 ετών)

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δυσλεξίας

Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του με θέμα «Μάθηση και εκτελεστικές λειτουργίες: Αναπτύσσοντας την προσοχή, τον προγραμματισμό και την αυτορρύθμιση». 

Θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 

Άρθρο για το Dog Park του Δήμου Κατερίνης


*Γράφει ο Θωμάς Αναστασιάδης

Η επαγγελματική ενασχόληση μου με την εκπαίδευση σκύλων τα τελευταία 5 χρόνια, με έφεραν σε επαφή με εκατοντάδες συμπολίτες μου. Ένα μόνιμο ερώτημα που είχα από όλους ήταν ‘…που μπορώ να αφήσω τον σκύλο μου να τρέξει, να παίξει με ασφάλεια..’’. Η απάντηση μου ήταν μονότονα ότι υπάρχουν 1-2 ιδιωτικές πρωτοβουλίες από ανθρώπους που δημιούργησαν κάποια dog park , αλλά κάτι άλλο όχι.

Σ. Καστόρης: προάσπιση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων

Την έντονη ανησυχία των ακτινιδιοπαραγωγών της Πιερίας για την υποβάθμιση και δυσφήμιση -στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού- της ποιότητας του προϊόντος τους από τη δραστηριοποίηση αφερέγγυων εμπόρων, την ανεξέλεγκτη πρόωρη κοπή και διακίνηση ανώριμων ακτινιδίων και την εξαγωγή «χύμα» προϊόντος, μετέφερε ο βουλευτής Πιερίας Αστέριος Καστόρης στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη.

Αφιέρωμα στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: "19 δράσεις αλληλεγγύης και πολιτικής παρέμβασης"

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι δράσεις της, με προεξάρχουσα την αγορά χωρίς μεσάζοντες («κίνημα της πατάτας»), είναι γνωστές όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και παγκοσμίως. Τα μέλη της πρωτοστάτησαν στα κινήματα για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή χαρατσιού για τα ακίνητα, ενάντια στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές, στους ακριβούς λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Ευχαριστήρια επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Με αφορμή την εξαιρετική συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με μία από τις καλύτερες, παγκοσμίως καταξιωμένες, βυζαντινές χορωδίες, την Πολυφωνική Χορωδία του Πατριαρχικού Ναού του Βελιγραδίου που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Παραλία Κατερίνης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η εφορεία χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για μια ακόμα χρονιά ανοίγει τους ορίζοντές της, Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017, καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν ως χορωδοί στο φωνητικό σύνολο και να συμμετάσχουν στις πολλαπλές και πολυποίκιλες δραστηριότητες της. 

Αγιασμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Εφέσου ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ

Το απόγευμα της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Εντοπίων Νέας Εφέσου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» ο καθιερωμένος αγιασμός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου. 

ΚΚΕ Πιερίας: «Τύμπανα πολέμου» με καταιγιστικές αλλαγές για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων

Δρομολογούνται νέα σκληρά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, που πατούν πάνω στα προηγούμενα, σε συνδυασμό με τις έτοιμες πολλαπλές ενισχύσεις των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις.

Με το νέο πολυνομοσχέδιο - «εφαρμοστικό νόμο», που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα, προχωρούν τα αντιλαϊκά παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με τις «εκκρεμότητες» της πρώτης «αξιολόγησης», στην πορεία για τον επόμενο κύκλο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"

Σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, η οποία θα γίνει με αφορμή την έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2016-2017, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Οδός Σβορώνου 36), την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»
Κων/νος Μανιουδάκης

Μαθήματα Φωτογραφίας/Τμήμα Φωτογραφίας Εστίας Πιερίδων Μουσών

Μαθήματα Φωτογραφίας από το Τμήμα Φωτογραφίας Εστίας Πιερίδων Μουσών

Διάρκεια: 24 ώρες (2 ώρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες).

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Έναρξη: την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Οκτωβρίου



Δείτε τις ημερομηνίες που θα πιστωθούν οι συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης, η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την Α΄ Σύναξη Κατηχητών.


Εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση με τον εντυπωσιακό κωμικό και μουσικό Διογένη Δασκάλου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αιγίνιο, εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση με τον εντυπωσιακό κωμικό και μουσικό Διογένη Δασκάλου και τους MONIE & MONIE CONNIENTE, στο χώρο εκδηλώσεων της 90ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.

Το μουσικοθεατρικό δίωρο που ακολούθησε από το καλλιτεχνικό σχήμα του Διογένη Δασκάλου και των MONIE & MONIE CONNIENTE και περιείχε τελικά τα πάντα, μουσική διασκέδασης , ένα τρελό STAND UP χειμαρρώδους γέλιου, εικαστικών μεταμφιέσεων, σχιζοφρενικού αυτοσχεδιασμού και αδυσώπητου χορού, ψυχαγώγησε το σύνολο των ακροατών και κέρδισε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

Τα αποτελέσματα των ομάδων της Πιερίας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ο απολογισμός της χθεσινής αγωνιστικής για της ομάδες της Πιερίας.

Δείτε τα αποτελέσματα, την βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2016