Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση πρωτοετών φοιτητών με τον Μητροπολίτη μας

 Συνάντηση πρωτοετών φοιτητών με τον Μητροπολίτη μας
Πραγματοποιήθηκε και φέτος το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης η υποδοχή νεοεισαχθέντων φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συγκεκριμένα,τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος και του Χαριτόβρυτου Λειψάνου της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των φοιτητών, τους οποίους συνεχάρη προσωπικώς για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.


 Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η ζωή του ανθρώπου δεν καθορίζεται από μια επιτυχία ή μια αποτυχία σε κάποια εξέταση αλλά διαμορφώνεται από καθημερινή προσπάθεια και τον αγώνα της ζωής. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του για την παρουσία πρωτοετών φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν στα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο λειτουργεί και φέτος καλύπτοντας τις ανάγκες υποψηφίων μαθητών αλλά και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου με οικονομικά προβλήματα.