Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Το σχόλιο της ημέρας.

Αφορμή για το σημερινό σχόλιο, η σημερινή κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Συνταγματάρχη Σβορώνου από φορείς, συλλόγους και σχολεία.
Με απορία διαπιστώσαμε ότι κάποια από τα παιδιά των σχολείων (ευτυχώς λιγοστά) που ήρθαν να τιμήσουν την σημερινή ημέρα ήταν ασυνόδευτα…

Κανείς εκπαιδευτικός δεν ήταν μαζί τους, και όταν τα ρωτήσαμε μάθαμε ότι, μόνα τους πήγαν στο σχολείο, μόνα τους ανέβηκαν στο λεωφορείο και μόνα τους θα γυρίζανε πίσω…

Έχει και συνέχεια…

Η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Συνταγματάρχη Σβορώνου από φορείς, συλλόγους και σχολεία. (Φώτο-βίντεο)



''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''

Η Ενορία Αγίας Άννης Κατερίνης και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Σας προσκαλούν σε φιλανθρωπική συνεστίαση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο ΑΡΙΑ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ημερήσιο πρωινό γεύμα που χορηγεί η ενορία μας σε παιδιά άπορων οικογενειών και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις για τα παιδιά.

Εκ του Ιερού Ναού

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

103 χρόνια ελεύθερης Κατερίνης. Η πόλη μας αποδίδει τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και απέδειξαν τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.
Η εμβληματική επέτειος της 16ης Οκτωβρίου, μας καλεί να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας και να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.
Σήμερα, που η χώρα μας βιώνει μια βαθιά και μακρά οικονομική κρίση, το μήνυμα της ιστορικής αυτής επετείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ αποτελεί ένα απτό και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής: ελπίδα, επιμονή και πίστη στο στόχο μέσα από καθημερινούς και συνεχείς αγώνες.

Οφείλουμε στις νέες γενιές ενωμένοι, με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την ισχυρή θέληση, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα και να επενδύσουμε σε ένα νέο πατριωτισμό. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη μας.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, είναι το πρώτο χτύπημα από τα πολλά που πρόκειται να δεχτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα οποία μειώνονται ήδη οι κουτσουρεμένοι μισθοί, καταργούνται σχεδόν ή εξαϋλώνονται οι συντάξεις και αυξάνεται η φορολογία. Η υλοποίηση αυτών των μέτρων καθιστά πλέον αδύνατη, στην κυριολεξία, ακόμη και την στοιχειώδη επιβίωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι συντάξεις μειώνονται σε μεγάλο βαθμό και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Βατανιακός Σάρισα – Αλεξάνδρεια το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης


Την ομάδα του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζει στην επόμενη αγωνιστική η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού – Σάρισα

Ο αγώνας θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κατερίνης, το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Αλλαγή στην κυβερνητική εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις για την 103η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Δεν θα παραστεί η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σας ενημερώνουμε ότι στις εκδηλώσεις για την 103η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη, δεν θα παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, κ. Ελισάβετ Σκούφα.

«Ειδικές Άδειες αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών για το έτος 2016»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά ΑΜΕΣΑ η κατάθεση αιτήσεων για την έκδοση Ειδικών Αδειών αλίευσης των μεγάλων πελαγικών ειδών (ερυθρός τόνος, μακρύπτερος τόνος και ξιφίας) για το έτος 2016, σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών περιφερειακών οργανισμών (ICCAT, GFCM) και την αριθ. 5632/104626/2015 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ΑΔΑ: 7ΑΙΞ465ΦΘΗ-769 (ΦΕΚ 2151/Β΄/07.10.2015). Οι αιτήσεις κατατίθενται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, για τον ερυθρό τόνο στην Υπηρεσία μας ενώ οι αιτήσεις για ξιφία και μακρύπτερο τόνο γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Σ.Π.Α.

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης  καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της εταιρίας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία καλώντας έναν-έναν τους εργαζόμενους των τριών της καταστημάτων στη Κατερίνη, προσπαθεί πιέζοντάς τους  να υποβάλλουν οικειοθελή αποχώρηση για να «απαλλαγεί» από αρκετούς από αυτούς και μάλιστα χωρίς κόστος.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης στην Κεντρική Μακεδονία, ανά ειδικότητα & ανά Διεύθυνση μέχρι Τρίτη 13-10-2015.‏


Τιμή στους "ανώνυμους" ήρωες της Χαλάστρας στην εκδήλωση για τα "Ελευθέρια"

Τα γεγονότα της νύχτας της 22ας Οκτωβρίου 1912
         
          Τιμή στους κατοίκους της Χαλάστρας που βοήθησαν τη νύχτα της 22ας Οκτωβρίου 1912, να στηθούν γέφυρες για να περάσει ο ελληνικός στρατός και να απελευθερώσει τη Θεσσαλονίκη, απονέμει ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ελευθέρια 2015" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα, στο Μυγδόνειο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας.

Πρώτη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ξεκινάει τις προβολές της νέας σεζόν με την προβολή της ταινίας "Παράλογος άνθρωπος", αυτήν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Γούντυ Άλεν
Παίζουν: Έμα Στόουν, Χοακίν Φίνιξ, Πάρκερ Πόουζι, Τζέιμι Μπάκλι

Π.ΑΜΕ. - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 16/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
 Η Γραμματεία  του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  καλεί  τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, σε μαζική  πικετοφορία   διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο σκούπα  της κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλατάνι –σιντριβάνι  την Παρασκευή 16/10 και  ώρα  7μμ.
Φτάνει  πια, ως  εδώ. Αυτήν η πολιτική  είναι εντολή  του ΣΕΒ,  των  μονοπωλίων, της Ε.Ε. και θα οδηγήσει το λαό  στην εξαθλίωση για τα κέρδη των μονοπωλίων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και συζητήθηκαν οι θέσεις  της Λ.Ε.  για την υγεία.
Οι εκπρόσωποι της Λ.Ε. διατύπωσαν τις θέσεις της για ένα σύστημα υγείας  αποκλειστικά δημόσιο παρέχοντας σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες  στο λαό μας σε όλα τα  επίπεδα. Ένα σύγχρονο  σύστημα  υγείας που θα ξεκινά από την πρόληψη  στα σχολεία, τις επιχειρήσεις, τη  γειτονιά, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΤ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Τρίτη 13/10/2015, αντιπροσωπεία του Π.Τ Φυσικοθεραπευτών του Ν.Πιερίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μπάναλη Παναγιώτη και τον Γραμματέα κ. Ταρενίδη Σταύρο, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκη Αστέριο.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων – επαφών με διάφορους φορείς για την ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών τα τελευταία χρόνια, και την επί κοινού συνεργασία για την επίλυση τους, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν γενικά τον χώρο της υγείας.
Συγκεκριμένα :

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 15 Οκτωβρίου 2015