Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και συζητήθηκαν οι θέσεις  της Λ.Ε.  για την υγεία.
Οι εκπρόσωποι της Λ.Ε. διατύπωσαν τις θέσεις της για ένα σύστημα υγείας  αποκλειστικά δημόσιο παρέχοντας σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες  στο λαό μας σε όλα τα  επίπεδα. Ένα σύγχρονο  σύστημα  υγείας που θα ξεκινά από την πρόληψη  στα σχολεία, τις επιχειρήσεις, τη  γειτονιά, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.


 Ένα σύστημα  υγείας  χωρίς ιδιωτικά συμφέροντα που εμπορεύονται τη δυστυχία  των ανθρώπων, όπου όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα δουλεύει σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς άγχος για το αύριο, με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με ανθρώπινες συνθήκες  εργασίας, με  μέτρα προστασία της υγείας  των εργαζομένων, με μισθούς  που θα καλύπτουν τις σύγχρονες  ανάγκες  της ζωής τους, με τη δωρεάν απόκτηση των νέων γνώσεων της ιατρικής επιστήμης, κλπ. 
Η αντιπροσωπία της Λ.Ε. εξέφρασε την  αλληλεγγύη της και την στήριξη της στα  χρόνια προβλήματα  με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι όλοι οι εργαζόμενοι στον  χώρο της υγείας και τα οποία οξύνονται συνεχώς ως αποτέλεσμα των πολιτικών  που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν κόστος, δηλαδή το δημόσιο αγαθό  το μετέτρεψαν σε εμπόρευμα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η  σημερινή ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Εξέφρασε  την αλληλεγγύη της  στον  αγώνα των γιατρών για τις απλήρωτες  υπερωρίες, τους  απλήρωτους  γιατρούς  του ΠΕΔΥ, τις απλήρωτες εφημερίες των   γιατρών του Νοσοκομείου Κατερίνης, τα εξαντλητικά ωράρια  εφημερίας που  πολλές  φορές αγγίζουν τη βιολογική τους εξόντωση, π.χ. 24 ώρες υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών και των ίδιων των γιατρών.
Η  Λ.Ε. έκανε γνωστό στον  πρόεδρο του Συλλόγου ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης  θα πάρει  αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με  τους  εργαζόμενους όλων των κλάδων για όλα τα παραπάνω  προβλήματα που απασχολούν  τον  χώρο της υγείας. Τα προβλήματα  αυτά θα τα αναδείξουμε στη μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας  της Λ.Ε.  στην περιφέρεια στις 21 του Οκτώβρη στις 11π.μ, με τη  συμμετοχή  μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην  πλατεία  της Κατερίνης και τη Γενική  απεργία 12 Νοέμβρη.
Η Λ.Ε. ζήτησε από τον Ι.Σ.Κ. στα πλαίσια  της ταξικής αλληλεγγύης  να παρέχουν  εξετάσεις  δωρεάν  σε άπορες οικογένειες  που θα  υποδείξει η ίδια η Λ.Ε. κατόπιν συνεννόησης  με τον Ι.Σ.Κ., σε ιατρεία ή και με μονωμένους  γιατρούς.
Ζήτησε  από τον πρόεδρο να πάρει  απόφαση  το Δ.Σ.  του Συλλόγου και  να ζητήσουν  από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης να παρέχεται σε όλες τις άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες πλήρης  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  εντελώς δωρεάν. Ακόμα έγινε κουβέντα με τον πρόεδρο  για να συζητήσουν  στο Δ.Σ.   τη συμμετοχή  του ιατρικού κλάδου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 του Οκτώβρη  προβάλλοντας τα αιτήματα τους, καθώς  επίσης  να πάρουν απόφαση για  απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Η  Λ.Ε. ευχαρίστησε   τον πρόεδρο  του Ι.Σ.Κ  για  τη συνάντηση - συζήτηση  που  έγινε σε ένα  κλίμα  ειλικρίνειας και αλληλοκατανόησης, ο όποιος  με τη σειρά του υποσχέθηκε  να μεταφέρει το υπόμνημα  που κατέθεσε  η Λ.Ε. και τη συζήτηση   στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.  

Γραφείο τύπου Λ.Ε Κατερίνης