Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε και κήρυξε τον θ. λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρίτσας.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας τίμησε την κα Τριανταφυλλιά Μπούσια, η οποία μαζί με τον μακαριστό σύζυγό της Αθανάσιο, δώρισαν το σπίτι τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως εφημεριακή οικία για τον εκάστοτε ιερέα της κωμοπόλεως.

Το kallithea blog εύχεται Χρόνια Πολλά καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!


Ευχαριστούμε kallithea blog! 
Καλές γιορτές
και
Χρόνια πολλά!

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ - ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΕΝΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


OLYMPUS ACTIVITIES-Δραστηριότητες Βουνού


Σήμερα Κυριακή 20 Δεκ 2015 αναζητήσαμε ξωτικά και νεράιδες περπατήσαμε στο Μονοπάτι της Αγάπης ,στολίσαμε, το δικό μας δέντρο.
Αναζητήσαμε το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα σε πανέμορφο δάσος, από οξιές ,καστανιές έλατα και πεύκα .Οι μικροί μας φίλοι επιλέξανε να στολίσουμε με οικολογικά στολίδια (από μπισκότα , κάρτες, μπαλόνια, κορδέλες ,κ.α.που θα έχουμε μαζί μας ) ένα από τα αμέτρητα έλατα.

Το βίντεο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ". Μια μικρή αναδρομή σε μερικά από τα γεγονότα που καλύψαμε μέσα στο 2015



ΕΦΕΤ-Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων



Με σταθερή στόχευση στη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών και την προστασία των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει με εντατικούς
ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων και κατά τη διάρκεια των εορτών.
Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζονται τα παρακάτω :

La vie en rose, χθες το βράδυ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης



Μαρία Δραγασιά: φωνή, Αντρέας Ζιάκας: κιθάρα, Λευτέρης Κηπόπουλος: κιθάρα, Νίκος Κατσαμάγκας: κοντραμπάσο, Αλέξης Καραβέργος: κρουστά, καχόν

ΕΥΧΕΣ Από τον Ηρακλή Γ. Δασιόπουλο

Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές μου για τα φετινά Χριστούγεννα.

Ενημέρωση για το AIDS στο ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ο εκπαιδευτικός Θανάσης Πολύζος, βιολόγος στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας, ανέλαβε την ενημέρωση των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς για το AIDS. Η ενημέρωση είχε οριστεί για την 1η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, αλλά για πρακτικούς λόγους μετατέθηκε για  την  18η.
 Σε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, με εμβρίθεια επιστημονικής εργασίας αλλά και  εκλαϊκευμένο επιστημονικό λόγο, μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για όλα όσα αφορούν το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 21  Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

«Γκολ» αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για τους συναθρώπους μας που έχουν ανάγκη


Σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως φιλική και ζεστή και με πρωταγωνιστή την αγάπη , την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, διεξήχθη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης ( γήπεδο ποδοσφαίρου «ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ»), ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μελών του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ. Ήταν μια ξεχωριστή φιλική αναμέτρηση καθώς οι δυο Σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις... ποδοσφαιρικές τους ικανότητες με σκοπό την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω της συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας αντί της καταβολής εισιτηρίου στην είσοδο του γηπέδου.

Ντοκιμαντέρ και θέατρο από το ΠΑΜΕ και το συνδικάτο "Η Πρωτοπορία"



Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης


Η Εστία Πιερίδων Μουσών στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου


Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ




Η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών, που θα τελεστούν ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμένα:

Ο Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την ονομαστική του εορτή


Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου Λαρίσης, και τέλεσε, μεταξύ άλλων, τα 40ήμερα μνημόσυνα δύο νέων ανθρώπων: α) του Κωνσταντίνου Σαΐτη, λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού, και διατελέσαντος φοιτητή του στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και β) της Ειρήνης, συζύγου Δημητρίου Μανούση, καθηγητή βυζαντινής μουσικής στην ίδια Ακαδημία.