Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 συγκαλέσθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τα μέλη που εκλέχθηκαν την Κυριακή 30/09/2018. Μετά από τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας:

Δεύτερη τακτική Συνεδρία της Ιεράς Σύνοδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (3/10/2018).


Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50+ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΤΟ 1944 ΣΤΟΝ ΑΡΩΝΑ.

Αντώνιος Ι. Ζαρκανέλας (Δρ)
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
Νομαρχίας Θεσ/νίκης


Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου του 1944 η Επαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΕΑΜ είχε οργανώσει εκδηλώσεις εορτασμού των τριών ετών από την ίδρυση του ΕΑΜ στο χωριό Αρωνάς Πιερίας.

Φ.Σ.Λ. "ΟΛΥΜΠΟΣ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

1) Κυριακή 07/10/2018: Σπήλαιο Τσιάρα ( 800 μ.) – Κασταναριό (900 μ.) - Σπηλαιοβάραθρο Ντουμπός (910 μ.) ​Για όλη την οικογένεια.​ Επίσκεψη στο Αρχαίο Σπήλαιο με τον πανάρχαιο Σταλακτίτη, Σταλαγμίτη και στις Αιωνόβιες καστανιές.

Mάθημα της Φυσικής Αγωγής έξω στη φύση παρέα με το άλογο.

Η φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 ξεκίνησε και στόχος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, είναι ο εμπλουτισμός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας "ΟΛΥΜΠΟΣ" πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πιερίας

Το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας "ΟΛΥΜΠΟΣ" πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 3/10/2018 με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου στον χώρο της Περιφέρειας.

Αυτή την ώρα ξανά έξω από το Ε.Κ.Κ. τα μέλη του συνδικάτου η "Πρωτοπορία"

Η κλήρωση της Β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο

Έγινε σήμερα η κλήρωση για την Β' Εθνική στο ποδόσφαιρο για την περίοδο 2018-19. Προέκυψε το πρόγραμμα των 16 ομάδων, αλλά όχι και πότε θα ξεκινήσει, ενώ βρισκόμαστε ήδη μέσα στο Οκτώβριο...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μεγάλη ήταν η απήχηση σύμφωνα με την προσέλευση του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την επικράτεια κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου. Τις 100.000 ξεπέρασαν οι επισκέπτες (έναντι των 63.795 το 2016 και 75.000 το 2017) που απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας.

 

Στις πολυμήχανες πόλεις δεν κάνου(ν)με μισές δουλειές…


*Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Στην πρώτη δημόσια παρουσίαση, πριν ένα μήνα ακριβώς, μιας σειράς προτάσεων για την Θεσσαλονίκη της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις” διαχωρίσαμε τις κατευθύνσεις του προγραμματικού πλαισίου σε τρεις κατηγορίες:

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.

Συνεχίζονται, μετά την παράταση που δόθηκε (έως την Δευτέρα 15.10.2018), οι αιτήσεις για εγγραφή στη Σχολή Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 2018-19.

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής, σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολλές συγκινήσεις θα ζήσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος είτε ως αθλητές, εθελοντές είτε ως θεατές στη φετινή διοργάνωση – θεσμό «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», την Κυριακή 07 Οκτωβρίου με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" : "Ως εδώ!"

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - "Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας"

Η καινοτόμα δράση "Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας" του Γυμνασίου Μακρυγιάλου Πιερίας επιλέχτηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευημερίας (EWC) να παρουσιαστεί σε Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο της Νορβηγίας.

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

42 π.Χ. - Πρώτη Μάχη των Φιλίππων: Ο Μάρκος Αντώνιος και ο Οκταβιανός δίνουν αποφασιστική μάχη με τους δολοφόνους του Ιούλιου Καίσαρα, Βρούτο και Κάσσιο.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ
(ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 3 Οκτωβρίου 2018