Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Mάθημα της Φυσικής Αγωγής έξω στη φύση παρέα με το άλογο.

Η φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 ξεκίνησε και στόχος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, είναι ο εμπλουτισμός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.


Έτσι για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές του σχολείου μας θα απολαύσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, έξω στη φύση παρέα με το άλογο.

Σήμερα, 02/10/2018, πραγματοποιήσαμε την πρώτη επίσκεψη μας για την φετινή σχολική χρονιά στο κτήμα Μελετλίδη με τους μαθητές μας.



Η χρήση του αλόγου για θεραπεία δεν είναι κάτι καινούργιο. H θεραπευτική ιππασία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες. Γύρω από το θέμα υπάρχει τεράστια αρθρογραφία, ενώ ακόμα και ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης κάνει αναφορά σε αυτήν και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Βασικός στόχος της παρέμβασης με το άλογο για τα άτομα με αναπηρία είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Λεωνίδα Μελετλίδη για την πολύ ζεστή φιλοξενία του, επίσης την Μέριμνα του Παιδιού Κατερίνης για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια .

O Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Bασιλού Σοφία: Msc Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής.
Λάιου Μαρία: Msc Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής.
Αντωνίου Χρήστος: Msc Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής



https://eeegl-katerinis.blogspot.com/
https://www.facebook.com/eeegl.katerinis/