Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Διοργάνωση διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου από το Επιμελητήριο Πιερίας

Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα Enterprise Greece, προκειμένου να στηρίξει και να συμβάλλει στην σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της Πιερίας και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας οκτώ (8) ωρών με θέμα: 

Συλλυπητήρια της ΛΑΕ Πιερίας για τον Σμηναγό Γ. Μπαλταδώρο

Έπεσε πάνω στο καθήκον, υπερασπιζόμενος την Ειρήνη και την Πατρίδα. Του αξίζουν τιμές Ήρωα, γιατί ζούσε καθημερινά με αυτόν τον κίνδυνο. Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πεσόντα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.


Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού & Παραλίας

Στις 16 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

Συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή με τους επαναληπτικούς και ημιτελικούς αγώνες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. 

44η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Απρίλιος, ο μήνας του Πιερικού!

*Γράφει ο Δημήτρης Αθ. Αδαμόπουλος

Ήταν τέτοιες μέρες. Απρίλιος του 1961. Στις 11 Απριλίου, λοιπόν, εκείνης της χρονιάς, δυο μεγάλες ομάδες τής Κατερίνης, που ήταν αντίπαλες μεταξύ τους, ο «Όλυμπος» και ο «Μέγας Αλέξανδρος», πραγματοποιούν δυο ξεχωριστές Γενικές Συνελεύσεις και, μετά από ψηφοφορίες, αποφασίζουν τη μεταξύ τους συγχώνευση!

Πασχαλινά δώρα από το Επιμελητήριο Πιερίας στο Φιλόπτωχο Σύλλογο Κατερίνης «Η Ελεημοσύνη»

Την αίθουσα του Φιλοπτώχου Συλλόγου Κατερίνης «Η Ελεημοσύνη», επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και μέλη του Δ.Σ., προσφέροντας πασχαλιάτικα γλυκίσματα για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Σύλλογο.

Δεν είναι πια αστείο...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα και κάποιοι να σοβαρευτούν. Και μιλάμε για τις πάπιες που κυκλοφορούν ελεύθερες στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη).

Εντάξει θα πείτε έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα με πάπιες ασχολείστε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΑΠΟ 11/04/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 21/04/2018 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


ΒΡΟΝΤΟΥ, ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΛΟΦΟΣ, ΡΑΧΗ, ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ, ΒΡΙΑ, ΛΑΓΟΡΡΑΧΗ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ, ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΑΡΩΝΑΣ, ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ, ΡΗΤΙΝΗ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΜΕΛΙΑΔΙ, ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ, ΤΟΞΟ, ΕΞΟΧΗ, ΕΛΑΦΟΣ, ΡΥΑΚΙΑ, ΜΙΚΡΗ ΜΗΛΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ


Μια σπάνια και όμορφη συνάντηση δύο μουσικών σχημάτων από την Ρωσία και την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο δημαρχείο του πρώην δήμου Δίου, στην Κονταριώτισσα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη λειτουργία του προγράμματος της φιλοξενίας παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης και των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε την Πέμπτη της Διακαινησίμου 12 Απριλίου,

Το ελατήριο σκούριασε...

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου - Συμβούλου Επιχειρήσεων

Η θεωρία του «ελατηρίου» στην οικονομία χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ενδεχόμενη μελλοντική ανάπτυξη (και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση) μετά από μία περίοδο ύφεσης και συρρίκνωσης.

Το «Κάψιμο της Ρόκας» αναβίωσε στο Μοσχοχώρι

Η αναβίωση του εθίμου το «Κάψιμο της Ρόκας», έγινε τη 2η μέρα του Πάσχα, στην Τ.Κ. Μοσχοχωρίου του Δήμου Κατερίνης.

Βρώμισε από… “Πολιτισμό” η Γανόχωρα.

*Του Γιώργου Κυριακίδη

Πριν λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης στην προσπάθεια του να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Γανόχωρας για την επικείμενη κατασκευή Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή τους έλεγε:

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στις εθελοντικές δράσεις «Let’s do it Greece»! - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μέρα με τον γενικό τίτλο «Let’s do it Greece», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Κατερίνης.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΟΦΗ 52-56

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 56-52 από τον ΟΦΗ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρών Αιδηψού, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

ΣΚ Ιερισσός 99 - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 49-48

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 49-48 από την Ιερισσό, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Α' ομίλου της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων.

Δικαιούνται να μιλάνε;


Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και αφήνουν μόνους τους πιλότους μας να θυσιάζονται στο Αιγαίο...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1111 - Ο Ερρίκος Ε' στέφεται αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 13 Απριλίου 2018