Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα η εμπορική έκθεση Πιερίας 2015.(Αύριο, πλούσιο ρεπορτάζ, φωτογραφίες, δηλώσεις, βίντεο)



«Σκληρή δουλειά» στην εφαρμογή του βάρβαρου 3ου Μνημονίου

Η «σκληρή δουλειά», που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, αφορά αποκλειστικά την εφαρμογή του βάρβαρου 3ου Μνημονίου, ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι μπροστά του έχει την άφιξη του «κουαρτέτου» των δανειστών, την πρώτη αξιολόγηση και την υλοποίηση δεκάδων μνημονιακών δεσμεύσεων μέσα στους επόμενους μήνες.

HANDBALL PREMIER(A EΘΝΙΚΗ) ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Α ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σαββατο 26/9 ώρα 18:00


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Κατερίνη.

Ζωγραφικές δημιουργίες του Γιώργου Παπαποστόλου & του Γιώργου Σιαμάτρα στην Αστική Σχολή


Υποδεχόμενη ζωγραφικές δημιουργίες των  καλλιτεχνών Γιώργου Παπαποστόλου & Γιώργου Σιαμάτρα η Αστική Σχολή Κατερίνης εγκαινιάζει την πολιτιστική περίοδο 2015-2016.

Ειδικότερα, τα έργα του Γιώργου Παπαποστόλου έχουν ως πηγή έμπνευσης τοπία, θέματα από την ελληνική φύση και παραδοσιακές ασχολίες καθημερινών ανθρώπων, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ελαιογραφίες. Γενικότερα, απεικονίσεις, συναισθήματα και χρωματικές φόρμες διαλέγονται και σηματοδοτούν τη θεματολογία του. Ο δημιουργός έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, κατάγεται από τον Βόλο και ζει στην Κατερίνη. Συνολικά  παρουσιάζει 31 έργα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Ένας νέος Αιμοδοτικός Σταθμός ιδρύθηκε και ήδη λειτουργεί στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ο νέος Σταθμός Αιμοδοσίας λειτουργεί στην Ενορία Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο προάστιο Ανδρομάχη Κατερίνης.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος


Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής της Ελληνικής πολιτείας, που διαπράχθηκε σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με κορύφωση την καταστροφή της Σμύρνης. Η Σμύρνη – η πόλη που συμβολίζει την φυσική και πνευματική παρουσία των Ελλήνων στη Μικρασία, όπου αναπτύχθηκε ο απαράμιλλος τρισχιλιόχρονος πολιτισμός της Ιωνίας.

Εκστρατεία συγκέντρωσης κλινοσκεπασμάτων

Σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, τελευταία ημέρα, από 18:00 έως 21:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, δίπλα στα δικαστήρια, στην οδό Φλέμινγκ 8.

Σας παρακαλούμε, αυτή τη φορά, να μην φέρετε τίποτε άλλο εκτός από καθαρές κουβέρτες!

Αύριο θα μεταφερθούν με όχημα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και θα παραδοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου στην Ειδομένη.

Οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές (Γ' μέρος)- Μορφολογική διαταραχή. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

            Η γλώσσα έχει τρεις διαστάσεις, τη μορφή , το περιεχόμενο και τη χρήση, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η μορφή αποτελεί τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού συστήματος (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη). Το περιεχόμενο αφορά τη σημασιολογία, δηλαδή τη γνώση λέξεων (ονόματα, αντικείμενα, ενέργειες) και τον τρόπο που αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η χρήση αφορά την πραγματολογία, δηλαδή τη χρήση της γλώσσας σε κοινωνικό πλαίσιο. Οι δυσκολίες σε αυτές τις τρεις διαστάσεις της γλώσσας αλληλοεπηρεάζονται, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει και αλλάζουν μορφή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
Τι είναι οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές;

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω του καιρού η καμπάνια αλληλεγγύης της νεολαιας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
θα γίνει το Σάββατο 26.09.2015   11-1 μμ στην πλατεία Ελευθερίας
(ευχαριστούμε για την κατανόηση)

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»