Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωγραφικές δημιουργίες του Γιώργου Παπαποστόλου & του Γιώργου Σιαμάτρα στην Αστική Σχολή


Υποδεχόμενη ζωγραφικές δημιουργίες των  καλλιτεχνών Γιώργου Παπαποστόλου & Γιώργου Σιαμάτρα η Αστική Σχολή Κατερίνης εγκαινιάζει την πολιτιστική περίοδο 2015-2016.

Ειδικότερα, τα έργα του Γιώργου Παπαποστόλου έχουν ως πηγή έμπνευσης τοπία, θέματα από την ελληνική φύση και παραδοσιακές ασχολίες καθημερινών ανθρώπων, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ελαιογραφίες. Γενικότερα, απεικονίσεις, συναισθήματα και χρωματικές φόρμες διαλέγονται και σηματοδοτούν τη θεματολογία του. Ο δημιουργός έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, κατάγεται από τον Βόλο και ζει στην Κατερίνη. Συνολικά  παρουσιάζει 31 έργα.





Ο Γιώργος Σιαμάτρας ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές  εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές. Όντας λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος επικεντρώνει τη θεματολογία των έργων του γύρω από την αρχαία ελληνική τέχνη, με πρωτότυπες τεχνικές σε καμβά, μάρμαρο, πέτρα, ενώ με βάση διάφορα υλικά και λάδια δημιουργεί ανάγλυφες παραστάσεις.

Παράλληλα, παρουσιάζει και μία αναδρομική έκθεση, που επικεντρώνεται σε όλη την πολύχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή με επιρροές από τον ιμπρεσιονισμό και την κλασική περίοδο. Επιπλέον,  έργα από την πιο πρόσφατη ενασχόλησή του με προσωπογραφίες που βασίζονται στη χρήση ακρυλικών χρωμάτων αποτυπωμένων αφαιρετικά και με μία ξεχωριστή τεχνική, που μπολιάζεται αρμονικά με το προσωπικό του ύφος.

Και οι δύο δημιουργοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση που βρίσκει η έκθεση στο κοινό και προσκαλούν όλους τους φίλους της ζωγραφικής τέχνης να δουν από κοντά τα έργα τους και να περιηγηθούν στους χώρους της Αστικής Σχολής, έως και την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00  και 18:00 έως 22:00.