Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος "ΔΙΟΝ" Κυριακή 8 Μαρτίου 2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ"


Κοπή πίτας Ένωσης Γονέων-Ρεπορτάζ(2)



Πραγματοποιήθηκε στην "ΕΚΑΒΗ" η πολυσυζητημένη κοπή πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης.
Η φετινή κοπή πίτας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του θέματος με τα γραφεία της Ένωσης με τις καταγγελίες του Αντιπροέδρου της, και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Δευτέρα 2 Μαρτίου η ταινία BIRDMAN των 4 Όσκαρ από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης!

Η ταινία BIRDMAN συγκέντρωσε τέσσερα από τα βασικότερα βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Πρωτότυπου Σεναρίου). Την Δευτέρα 2 Μαρτίου στο κινηματογράφο Ευκαρπίδη από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Ώρες προβολών 19:30 και 22:00 στην αίθουσα 2.

Κοπή πίτας της Ένωσης Γονέων-Ρεπορτάζ (1)


Η πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Ένωσης Γονέων στον Δήμαρχο Κατερίνης μέσω της DION Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας να παραβρεθεί στην κοπή πίτας της Ένωσης.

Τελικά ο Δήμαρχος Κατερίνης δεν πήγε στην κοπή πίτας της Ένωσης Γονέων.

Κοπή πίτας Ένωσης Γονέων Κατερίνης (Φωτογραφίες, 2)-Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ!

 Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, ο κ. Παπαζήσης και η κυρία κ. Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου
 Οι εκπρόσωποι του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
 Οι εκπρόσωποι του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ.Βαρδακώστας.

Από τις 8μμ συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις.



Από τις 8μμ συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις.
Μόλις υπάρχουν νεότερα θα σας ενημερώσουμε.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται εκπλήξεις..

Κοπή πίτας Ένωσης Γονέων Κατερίνης (Φωτογραφίες)-Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ!

 Η πίτα της Ένωσης Γονέων.
 Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί!
 Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Σατραζέμη μαζί με την Γεν.Γραμματέα κ. Καραγιαννίδου.
 Ο Πατήρ Χρήστος ευλογεί την πίτα.


Για τα αδέσποτα ζώα.

 "Αύριο θα δημοσιεύσουμε μια πρόταση-ανάλυση για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη μας.
Δείτε την έχει ενδιαφέρον!"

Σε λίγο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από όσα ακούστηκαν στην κοπή πίτας της Ένωσης Γονέων και όσα δεν ακούστηκαν!


Ένα χωριό των Κοτυώρων και η ιστορική μας μνήμη

 (Γιατί η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι υπερήφανη για την καταγωγή της και τους συγγενείς της)
Του Βλάση Αγτζίδη*
Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Η αναγνώριση αυτή, παρ' όλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε τον σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.

Να δραστηριοποιηθούν φορείς και πολίτες για τα διόδια

Οι απόψεις και οι θέσεις μας σχετικά με την επικείμενη σύσκεψη για τα διόδια
Θετική  κατ’  αρχήν μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρωτοβουλία  του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού κ. Λαγδάρη, να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων της Πιερίας για τα διόδια του Αιγινίου.
Ωστόσο η εξάχρονη και πλέον εμπειρία μας  στο θέμα των διοδίων, μας κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικούς για το αποτέλεσμά της.
Τέτοιες συσκέψεις  έγιναν αρκετές  φορές όλα αυτά τα χρόνια από το 2008 και ύστερα. Θυμίζουμε το «φιάσκο» της τελευταίας σύσκεψης που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, στην οποία  δεν κλήθηκε η Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας, η μοναδική  τότε ενεργή φωνή διαμαρτυρίας   και η μοναδική  μορφή αντίστασης στον αγώνα  κατά των διοδίων, αποτελούμενη από  άτομα που  είχαν και γνώση και εμπειρία στο  θέμα. Αντίθετα κλήθηκαν φορείς που ουδέποτε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία για τα διόδια.

Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης


Οι θέσεις μας ειναι ξεκάθαρες ! Μιλάμε με επιχειρήματα και αφουγκραζόμαστε τα πρόβλημα των πολιτών. Θέτουμε προτάσεις και αγωνιζόμαστε για να υλοποιηθούν γιατι κινούμαστε μονο με γνώμονα το καλό των πολιτών και του δήμου στην εκπομπή Από το Ε μέχρι το Χ της Διον τηλεόρασης, σε μια σύνεντευξη που αφορά τα αδέσποτα της πόλης μας και αλλα πολλά. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ




ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ


Από 13-22 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε πολυήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους.



Του προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς και πιστοί από την Πιερία.



Η εκδρομή συμπεριλάμβανε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Βηθλεέμ και το θεοδέγμον σπήλαιο της Γεννήσεως και γενικότερα σε όλα τα προσκυνήματα που βρίσκονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.



Επίσης, οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος είχε και ιδιαίτερη συνεργασία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συνεργάτες του, σχετικά με τη δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεως και αμοιβαίας φιλοξενίας νέων. Ήδη εξετάζεται η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών και νέων από την εμπερίστατη περιοχή της Παλαιστίνης στις εγκαταστάσεις της εκκλησιαστικής σχολής στο Σβορώνο Πιερίας.



ΗΡΑΚΛΗΣ – Φωκικός 1-0 (Ημίχρονο)


Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός με σέντρα στις 16:00.


Μείνετε συντονισμένοι στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του αγώνα!

Το δέντρο της ελπίδας στο παραμύθι της ζωής-Από τον Τσαπουρνιώτη Γιάννη.




Το δέντρο της ελπίδας στο παραμύθι της ζωής

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια παραμυθένια πόλη, σε μια φιλήσυχη οικογένεια, μεγάλωνε ένα παιδί.

Από μικρό είχε διδαχτεί την τάξη, την συνέπεια, την υπακοή. Απένειμε τιμή και σεβασμό στους γονείς του, στους δασκάλους του, στους συνανθρώπους του.

Έμαθε να γράφει, να διαβάζει, να ευχαριστεί, να ευγνωμονεί, να ζητά συγνώμη και να συγχωράει, να εκκλησιάζεται, να προσεύχεται, να υποκλίνεται στην σημαία της πατρίδας του, να αποφεύγει τις κακές παρέες, να προσέχει από τους κινδύνους και να μην δέχεται καραμέλες από αγνώστους.

ΟΓΑ: Με καθυστέρηση η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων λόγω έλλειψης ρευστότητας



Στις 6 Απριλίου αντί στις 27 Μαρτίου σε 700.000-800.000 δικαιούχους - Με καθυστέρηση και τα οικογενειακά επιδόματα που δεν έχουν καταβληθεί έως τώρα από το 2013 και το 2014 εξαιτίας τροποποιήσεων στα εισοδηματικά στοιχεία
Με καθυστέρηση, στις 6 Απριλίου αντί στις 27 Μαρτίου, θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 σε 700.000-800.000 δικαιούχους.
Η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΟΓΑ ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά τώρα πηγές χρηματοδότησης με τη βοήθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συμπληρώσει το απαιτούμενο κονδύλι των 130 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη δόση χορηγείται προκαταβολικά πριν γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων με το TAXIS με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δόσεις τους (Α21) τον Μάιο.
Με καθυστέρηση θα καταβάλλει ο ΟΓΑ και τα οικογενειακά επιδόματα που δεν έχουν καταβληθεί έως τώρα από το 2013 και το 2014 εξαιτίας τροποποιήσεων στα εισοδηματικά στοιχεία των δικαιούχων. Τα επιδόματα θα καταβληθούν 3-6 Μαρτίου αντί για 27 Φεβρουαρίου.

Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης


Σήμερα η τοπική σύμβουλος της "Νέας Εποχής " Λένα Κασιτερίδου θα βρίσκεται στις 16:30 στην εκπομπή Από το Ε μέχρι το Χ της Διον τηλεόρασης, σε μια σύνεντευξη που αφορά τα αδέσποτα της πόλης μας και αλλα πολλά.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεδιάσκεψη σε 33 σχολεία ανά την επικράτεια



"Πολλά μπράβο στον Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ομάδα του."
 
Τηλεδιάσκεψη σε τριάντα τρεις (33) σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια, πραγματοποίησε με επιτυχία χθες (24.02.2015), η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα σχολεία που συμμετείχαν δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.
Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν είναι:

Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

 

Κλοπή στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας!

ΣΧΟΛΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ": "Περίεργη υπόθεση και με πολύ ενδιαφέρον, γιατί να κλέψουν τα βιβλία ενός Συλλόγου και μάλιστα εκπαιδευτικών..
Περιμένουμε τις εξελίξεις για να μάθουμε ποιος ή ποιοι είχαν συμφέρον να κάνουν κάτι τέτοιο.
Το γεγονός παραμένει πάντως και είναι λυπηρό..."

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί το βιβλίο εσόδων-εξόδων του Συλλόγου, το βιβλίο πρακτικών της εξελεγκτικής επιτροπής και μπλοκ αποδείξεων.


Τα αντικείμενα αυτά εκλάπησαν από το γραφείο που διατηρεί ως έδρα ο Σύλλογός μας επί της οδού Γ. Ολυμπίου 3, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ίχνη παραβίασης.



Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν την Πέμπτη 19-2-2015 διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, υλοποιώντας απόφαση του, συναντήθηκε στα γραφεία του συλλόγου για να γίνει έλεγχος των οικονομικών βιβλίων, ώστε αρχικά να αποδοθεί στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων ΠΕ Ν. Πιερίας το σύνολο του ποσού των συνδρομών των συναδέλφων του παραπάνω συλλόγου των τριών τελευταίων ετών, που έπρεπε να είχαν αποδοθεί κάθε έτος.


Αμέσως καταγγείλαμε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, επιφυλασσόμενοι ταυτόχρονα παντός νομίμου δικαιώματός μας.



Καταγγέλλουμε και δημοσίως το περιστατικό αυτό, ως αποτέλεσμα δόλιας και παράνομης συμπεριφοράς που στρέφεται κατά του Συλλόγου και των μελών του. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιος είχε συμφέρον να μην προβεί το τωρινό Δ.Σ. σε έλεγχο επί των οικονομικών του Συλλόγου. Σύσσωμο το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο διατρανώνει κι εγγυάται ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση ευθυνών. Οι εγκληματικές και καταχρηστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Λάμπρου Βασίλειος
Η Γραμματέας: Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
Η ταμίας: Κουρίτα Κατερίνα

Νέα επιτυχία για το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης!



Ο Διευθυντής του 15ου κ. Μισαηλίδης Κώστας την ώρα που ανακοινώνει τις επιτυχίες των μαθητριών του.



Ο δάσκαλος του 15ου κ. Παπαδόπουλος Λευτέρης απονέμει τα μετάλλια στις μαθήτριες.

Σε αγώνες καράτε στην Θεσσαλονίκη δυο μαθήτριες του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κατέλαβαν δυο δεύτερες και μια τρίτη θέση.
Οι συνεχόμενες επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης δείχνουν ότι γίνεται καλή δουλειά στο σχολείο από μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Δείτε τι προβλέπει η εγκύκλιος για την απαλλαγή φόρου από ιατρικές δαπάνες.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Κ. Σαββαϊδου, η δυνατότητα μείωσης του αναλογούντος φόρου για τις σχετικές δαπάνες δεν δίνεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά σε όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν, δηλαδή και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, καθώς οι σχετικές διατάξεις δεν παραπέμπουν στην κλίμακα του άρθρου 15 (κλίμακα φορολόγησης μισθωτών-συνταξιούχων), όπως συμβαίνει με τη μείωση φόρου 2.100 ευρώ (έμμεσο αφορολόγητο), η οποία ισχύει μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους. 


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού το κόστος των εν λόγω φορολογικών δαπανών υπολογίζεται συνολικά στα περίπου 83 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 51 εκατ. ευρώ αφορούν στις ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες. Όσον αφορά στις προϋποθέσεις, με βάση τη νέα εγκύκλιο, ισχύουν τα εξής:


Στην έννοια των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:


-    Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες,

-   Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη,

-   Έξοδα για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη γενικά,

-    Αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσηλευτές για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κατ' οίκον,

-    Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών σώματος με τεχνητά μέλη και η δαπάνη αγοράς και τοποθέτησης οργάνων όπως ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά οράσεως, βηματοδότες κλπ,

-    Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και δαπάνη για δίδακτρα ή τροφεία σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές, ιδρύματα ή οργανισμούς, τέκνων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 40%, εφόσον το ετήσιο εισόδημα των τέκνων αυτών δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ,

-    Ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων.        


Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνουν το φόρο του έτους στο οποίο καταβλήθηκαν, έστω και αν οι υπηρεσίες παρασχέθηκαν το προηγούμενο έτος.


Σε περίπτωση που οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται από τον ίδιο τον φορολογούμενο όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της δαπάνης, για την απόδειξη του υπολοίπου ποσού της δαπάνης απαιτείται σχετική βεβαίωση  του εργοδότη ή ασφαλιστικού ταμείου ή ασφαλιστικής επιχείρησης.


Τη μείωση φόρου κατά 200 ευρώ δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους εμπίπτουν σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο νόμο.


Ειδικά για τα πρόσωπα με αναπηρία τουλάχιστον 67% διευκρινίζεται ότι για την απόδειξη της αναπηρίας απαιτείται γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ. Επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτές και οι ήδη πριν την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠΑ εκδοθείσες γνωματεύσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών καθώς και αυτές από τις υγειονομικές επιτροπές του Ναυτικού (ΑΝΥΕ), Αεροπορίας (ΑΑΥΕ) και Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΥΕ της Ελληνικής Αστυνομίας), έστω και αν δεν κατονομάζονται ρητά στο νόμο.


Τη μείωση φόρου για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς, δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι δωρεές αυτές  υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους τα 100 ευρώ.


Για τη μείωση του φόρου φυσικού προσώπου λαμβάνεται υπόψη και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

"ΚΑΛΑΘΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ "Ζωοφιλική Εθελοντική Δράση Κατερίνης"

ΖΟΟΤROFIKA' Καλαιτζίδης Βασίλης,οδός Ν.Δίκα 12 πίσω στα κτέλ

ZΩΟΝΟΜΗ' Αριστοτέλης Κοσμάς,οδός Σαρανταπόρου&Κρέσνας Γωνία

Ζωοτροφές 'Σπανός΄ στην γωνία δίπλα από την κλινική του Κωτακίδη

Κατάστημα ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ 'ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ' Οδός 7ης Μεραρχίασ 72

   "Τα πρώτα μας 'καλάθια' τοποθετήθηκαν !!!!! Μπορείτε να πάτε σε όποιο κατάστημα εσείς επιθυμείτε και να αφήσετε όσο τροφή εσείς θέλετε (σκυλοτροφή,γατοτροφή,κονσέρβες).Θα μας ενημερώνετε που έχετε αφήσει και τι ποσότητα για να μην γίνονται τυχόν παρεξηγήσεις.Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων εκ μέρους των τετράποδων φίλων μας....με την βοήθεια σας θα γεμίσουν πολλές κοιλίτσες!!!"


" https://www.facebook.com/ZoofilikiEthelontikiDrasiKaterinis"

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας, (ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας).

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας, (ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας).
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.Π.Φ.Α., στην πρώτη κοπή πίτας στην ιστορία του συλλόγου, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:00 μ. μ., στο Ζαχαροπλαστείο Κρυστάλ (πρώην Cocktail) στηv Ολυμπιακή Ακτή.
Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις, που θα εδραιώσουν την αποτελεσματική και δημιουργική πορεία του νεοσύστατου συλλόγου μας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στην "ΕΚΑΒΗ" για την κοπή πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

"Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.30 μ.μ. στην επάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»."

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέκτησε φέτος η κοπή πίτας της Ένωσης Γονέων μετά τις τελευταίες εξελίξεις ΕΔΩ
Και πριν λίγο καιρό από τις καταγγελίες του Αντιπροέδρου της Ένωσης Γονέων για την τραγική κατάσταση των γραφείων της Ένωσης ΕΔΩ
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Βαρδακώστας Γεώργιος κάλεσε δημόσια τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη να παραστεί σήμερα στην κοπή της πίτας ΕΔΩ

Περιμένουμε να δούμε αν θα παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Κατερίνης σήμερα στην "ΕΚΑΒΗ", ή αν θα υπάρχει κάποιος άλλος εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης εκεί.
Το κλίμα είναι λίγο "θερμό" και αναμένεται το απόγευμα να ακουστούν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"...
Αρκετά μέλη της Ένωσης Γονέων είναι δυσαρεστημένα γιατί όπως υποστηρίζουν υπάρχει μια απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Ένωσης Γονέων από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα βρίσκεται το απόγευμα στην ¨ΕΚΑΒΗ" για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.