Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συνέχεια άρθρων Αντώνη Ζαρκανέλα (40) - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 1945-1950 Πρωθυπουργία ΣΟΦΟΥΛΗ (22 Νοεμβρίου 1945 - 3 Απριλίου 1946)


Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


Συνέχεια του Προηγουμένου: Η προεκλογική περίοδος άρχισε με όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές να παρουσιάζουν τα προγράμματα τους αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα/ΕΑΜ που δεν θα συμμετείχαν(!). Όμως το προηγούμενο βράδυ των εκλογών ένοπλη ομάδα ανταρτών του ΚΚΕ μετά από εντολή του Ζαχαριάδη και διαταγή του Βαφειάδη επιτίθεται στο Σταθμό Χωροφυλακής καίγοντας τον.

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Πιερίας - Δελτίο τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 32 Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων από όλη την Ελλάδα, διεξήχθη η 35η Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) στο Ξενοδοχείο Holiday Inn της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου 2016. Τη Συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Κύπρου μετά της συζύγου του.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΜΕ «ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ»-«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ»


Με τα δύο σημαντικά και επίκαιρα έργα το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη, τιμά η Πιερία την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ αλλά και των δραματικών για τον Ελληνισμό χρόνων της γερμανικής κατοχής. Σε μια συναυλία ιστορικής μνήμης και σεβασμού στους αγωνιστές της ελευθερίας.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέμα:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 2016
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας , θα λειτουργήσει Σχολή Διαιτησίας για νέους Διαιτητές, στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, τον μήνα Νοέμβριο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας .

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 10/11/2016 .

Ε.Π.Σ. Πιερίας-Αναβολή αγώνων Υποδομής


Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι οι αγώνες των πρωταθλημάτων ΥΠΟΔΟΜΗΣ του Σαββάτου 22-10-2016 και της Κυριακής 23-10-2016 


ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 
λόγο των βροχοπτώσεων


Από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Νίκος Σαλπιστής: Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Νίκος Σαλπιστής: Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το κατέθεσε ο Προβοπουλος, το κατέθεσε και ο Στουρναρας, διοικητές και οι δυο της Τράπεζας της Ελλάδας και τραπεζίτες.

Κατέθεσαν ότι, «ναι μεν πλήρωσαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» (ζεστό χρήμα για να στηριχτούν τα κεφάλαια και τα κέρδη τους) αλλά «έτσι στηρίχτηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις του λαού που κινδύνευαν να χάσουν την αξία τους».

Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη

Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Εφορεία φιλολογικού και ιστορικού αρχείου

"Από το Λύκειο του Αριστοτέλη στο Λύκειο των Ελληνίδων"

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ (στον όροφο), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης αφιερωμένη στον Σταγειρίτη φιλόσοφο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των Αικατερινείων 2016 του Δήμου Κατερίνης, με αφορμή το επετειακό έτος Αριστοτέλη, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO, και σε συνεργασία με το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 22 Οκτωβρίου 2016

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 22 Οκτωβρίου 2016