Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Πιερίας - Δελτίο τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 32 Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων από όλη την Ελλάδα, διεξήχθη η 35η Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) στο Ξενοδοχείο Holiday Inn της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου 2016. Τη Συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Κύπρου μετά της συζύγου του.

Η επιτυχία της Συνάντησης εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Ηλία Λουλούδα και την κα. Τότα Πανταζή. Την Οργανωτική Επιτροπή στελέχωσαν τέσσερα μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων από την Θεσσαλονίκη, οι αδελφοί Γιώργος Αρβανίτης, από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λευκού Πύργου, ο Ισαάκ Πετρίδης από την Ένωση 1ου Σίνδου, και ο Βασίλης Ελευθεριάδης από την Ένωση 8ου Τούμπας με Πρόεδρο της τον Τριαντάφυλλο Μεταξά επίσης από την Ένωση Παλιών Προσκόπων 8ου Τούμπας.

Καλωσορίσαμε τους 138 συμμετέχοντες μ’ ένα πλούσιο Καφέ Υποδοχής στο φουαγιέ του 1ου ορόφου δίπλα στη Γραμματεία. Η Συνάντηση ξεκίνησε στις 4:40 με την Προσευχή και τον Ύμνο των Προσκόπων και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τους αποβιώσαντες αδελφούς και το μικρό Λυκόπουλο, Χάρη, από την Κέρκυρα που την προηγούμενη εβδομάδα είχε επιστρέψει στο Δημιουργό μετά από μακρύ αγώνα.

Ακολούθησαν οι επίσημοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Π.Ε. κ. Δημήτρη Μαναράκη, τον Περιφερειακό Έφορο Θεσσαλονίκης και τον εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Ε.Π. Χριστόφορο Μητρομάρα. Το λόγο πήρε αμέσως μετά, το μέλος της Κ.Ε.Π.Π.Ε. Κώστας Γκαβέρας, με την ενδιαφέρουσα εισήγησή του ‘Ο θεσμός των Παλαιών Προσκόπων στη νέα εποχή’.

Τα στιγμιότυπα από το έργο και τη δράση της νέας Κ.Ε.Π.Π.Ε. παρουσιάστηκαν εν συντομία και με πολλά στοιχεία και φωτογραφίες στη συνέχεια, και ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών της Συνάντησης για την πρώτη φάση της θεματολογίας της Συνάντησης ’Εμπειρίες από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παλαιών Προσκόπων, Μάιος 2015’.

Μετά το διάλειμμα ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των Ενώσεων από τη δράση τους κατά το 2015-16 καθώς και η παρουσίαση της Επιτροπής Συνδέσεως Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Ελλάδος (Ε.Σ.Π.Π.Ο.Ε) από την Αντιπρόεδρό της κα. Δώρα Κουκούλη, Σύμβουλο Δ.Σ. στο Τμήμα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Δεδομένου ότι πολλοί αδελφοί έπρεπε να επιστρέψουν στην έδρα τους το ίδιο βράδυ, η Τελετή Λήξης με την απονομή των αναμνηστικών της Συνάντησης, την αναμνηστική φωτογραφία και το Τραγούδι του Αποχωρισμού πραγματοποιήθηκαν με τη λήξη των εργασιών του Σαββάτου το βράδυ αντί της Κυριακής το μεσημέρι.

Η εκδήλωση έκλεισε με το θαυμάσιο δείπνο σε μπουφέ στο φουαγιέ, όπου οι Παλαιοί Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν σ’ ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον, να κουβεντιάσουν και να απολαύσουν τα διάφορα εδέσματα και γλυκά από το μπουφέ.

Την Κυριακή το πρωί, όσοι διανυκτέρευσαν στην Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εξαιρετική ξενάγηση στην πόλη, διάρκειας 2,5 περίπου ωρών.

Η Συνάντηση έκλεισε με τις ευχές όλων να ξαναβρεθούμε στην 36η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων σε ένα περίπου χρόνο!