Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΡΑΚΩΝ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-2)



Τα παγκάκια του μεσοπολέμου...

























Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα παγκάκια στο Πάρκο Κατερίνης.
Πολύ δύσκολα θα βρεις κάποια που να σε ελκύουν για να καθίσεις και να ξεκουραστείς ή να απολαύσεις την λίγες στιγμές χαλάρωσης, ή ακόμα να κάτσεις με το παιδί η το εγγόνι σου.

Τι χρειάζεται;

Λίγα ξύλα, και λίγο λαδάκι με μπογιά για να δείχνουν όμορφα και να είναι λειτουργικά.

Είναι τεράστιο το έξοδο;

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα παγκάκια που βρίσκονται λίγο πριν την «ΕΚΑΒΗ».


Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται αρκετά από τα παγκάκια σε ολόκληρο το Πάρκο Κατερίνης.

Τι μοίραζε σήμερα το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης...


Το "TEAM" του Ν.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά

              


Σοφία Μαυρίδου: «Τουρισμός, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας, το τρίπτυχο που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης»


Η τουριστική προβολή και οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας κυριάρχησαν στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Ελενα Κουντουρά.

Ερώτηση στην βουλή από τον βουλευτή Πιερίας κ.Ζήση Ζάννα για την αδυναμία κάλυψης οφειλών στη ΔΕΗ από νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις


Τη θέσπιση ενός ευνοϊκότερου διακανονισμού για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ ζητούν με ερώτησή τους προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες, ώστε να μην γίνεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους ή στο ύψος των δόσεων του διακανονισμού τους, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όπου έχει διακοπεί και αφορά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Πιερίας Χάρη Τζαμακλή για τις κινήσεις του ομίλου MIG σε σχέση με την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και τη συνεπακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας

Ο  βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής κατέθεσε με τέσσερις ακόμα συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, με βάση στοιχεία από το κεντρικό θέμα του περιοδικού HOT DOC (τεύχος 75).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας κι η συνεπακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας συσχετίζονται με κινήσεις του Ομίλου MIG, που έγιναν επί ελληνικού εδάφους κι άρα χρήζουν ελέγχου από την ελληνική Δικαιοσύνη που μέχρι τώρα μένει άπραγη.
Ο Χάρης Τζαμακλής και οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Α’ Θεσσαλονίκης), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας) και Θόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς) ρωτούν τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, τί προτίθενται να πράξουν για το γεγονός πως, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση εγκλημάτων επί ελληνικού εδάφους από την τότε διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας κατείχε τότε ο Όμιλος MIG, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει τις θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.
Οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα του περιοδικού:

Μύθοι και αλήθειες για το μεταναστευτικό. Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ξεκινάει σήμερα, 27 Μαΐου 2015, στις 08:30  τον «Θερινό Δωδεκάλογο» , με μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το μεταναστευτικό.
«Έχουν έρθει εδώ και μας παίρνουν τις δουλειές», «Απειλείται η ζωή και η περιουσία μας», «Οι μετανάστες αποτελούν υγειονομική βόμβα», «Ποιοι δουλεύουν σήμερα στο χωράφια του νομού μας;»Αυτά, και πολλά άλλα ερωτήματα, μύθους και αλήθειες θα συζητήσουμε σήμερα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.
Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επανέρχεται μονίμως, καταλαμβάνοντας κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση. Στη συζήτηση αυτή επικρατούν συνήθως στρεβλές αντιλήψεις και συσκοτίζονται τα πραγματικά δεδομένα, καθώς η μετανάστευση συνιστά αντικείμενο πολιτικής χρήσης και μιντιακής εκμετάλλευσης. Με ευθύνη των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης και χάρη στη συστηματική παρέμβαση της Ακροδεξιάς, δημιουργούνται κοινωνικοί μύθοι, ενίοτε και καταστάσεις «ηθικού πανικού», πράγμα που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την κατανόηση της πολυπλοκότητας του φαινομένου και, φυσικά, τη νηφάλια αντιμετώπισή του.
Διαλέξαμε, λοιπόν, έντεκα από τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τη μετανάστευση στην Ελλάδα και σας καλούμε σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, να τους συζητήσουμε.
Αξιοποιώντας στοιχεία και μελέτες, από το ομώνυμο βιβλίο του Ιδρύματος «Roza Luxemburg» θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα σε κάθε θέμα και πως φανταζόμαστε μια  δίκαιη και ρεαλιστική πολιτική για την μετανάστευση.
Την εκδήλωση στηρίζουν οι "Γιατροί του Κόσμου" και το ίδρυμα "Rosa Luxemburg", παράρτημα Ελλάδος

Τι μπορεί να υπάρχει πίσω από τα χόρτα; Μα φυσικά ένα… νοσοκομείο!!!


Λίγα μέτρα πριν την πρώτη έξοδο για το νοσοκομείο Κατερίνης (επείγοντα περιστατικά) κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχει ένα νοσοκομείο εκεί κάπου στα δεξιά..
Ακόμα και αν είσαι κάτοικος Κατερίνης δεν είσαι 100% σίγουρος ότι εκεί πρέπει να κόψεις ταχύτητα για να στρίψεις.
Πόσο μάλιστα αν είσαι και ξένος.
Και φανταστείτε να χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο βράδυ που δεν υπάρχει και φωτισμός!
Πρέπει να πλησιάσεις περίπου στα 30 μέτρα για να δεις την μικρή ταμπελίτσα που σου δείχνει την στροφή για τα επείγοντα…

ΕΚΘΕΣΗ Ν ΣΠΑΝΟΥ-ΤΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ


   Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε η έκθεση ξυλογλυπτικής-χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού που παρουσίασε για επτά ημέρες ο καλλιτέχνης Νίκος Σπανός στο πλαίσιο των ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015.
   Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Αστική Σχολή Κατερίνης και αποτελεί μέρος των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της οποίας διοικητικό μέλος είναι και ο Νίκος Σπανός.
   Την πολύ αξιόλογη έκθεση με την μοναδικότητα των έργων, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός συντοπιτών μας και όχι μόνο, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις δημιουργίες του Νίκου Σπανού που συνδυάζει την τέχνη της γλυπτικής και χαρακτικής στο ξύλο με την χρωματική απεικόνιση.
   Ο καλλιτέχνης ιδιαίτερα ενθουσιασμένος δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση του κοινού  πέρα από την ικανοποίηση και τη δικαίωση της προσπάθειάς μου, μου δίνει κουράγιο να συνεχίζω για νέες δημιουργίες. Μάλιστα και με συλλογικό τρόπο. Και αυτό γιατί επιθυμώ να  παρουσιάσω με συναδέλφους ανάλογα έργα, δημιουργώντας παράλληλα μια παρακαταθήκη που θα αποτελεί τη βάση ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου που θα φιλοξενεί, πιθανώς με την αιγίδα της Ε.Π.Μ., τις καλλιτεχνικές ανησυχίες όλων μας. Ευχαριστώ την Εστία και όλους για τη στήριξη και αναγνώριση του έργου μου.»
  Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα, ο Νίκος Σπανός με φόντο τις δημιουργίες του, φωτογραφίζεται με την Δικηγόρο και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Μελίνα Παπαδοπούλου.

   Σίγουρα το ωραιότερο φινάλε…

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ « Στων κεριών το φως »


      Μια ακόμα επιτυχής , απολαυστική , υπέροχη , μουσική βραδιά φιλοξενήθηκε στον πολυπολιτισμικό χώρο της « Αστική Σχολής Αικατερίνης » το Σάββατο 23 Μαΐου στις 21.00΄. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη  στο πρόγραμμα των « ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015 » που για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
     Το πρωτοεμφανιζόμενο νέο μουσικό σχήμα « Άνω Τελεία » της Ε.Π.Μ. ( το 3ο μετά τους « Παρολύμπιους » και τους « Τρεις και κόντρα » ) παρουσίασε νοσταλγικές μελωδίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και ταξίδεψε τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους σε μουσικά μονοπάτια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
     Οι αισθησιακές φωνές της Ιωάννας Μπεκιροπούλου και της Μαρίας Αυγουστίδου , αλλά και η Λένα Καραγιαννίδου στο πιάνο , καχόν , ο Διονύσης Κουτουζίδης στο βιολί και στις κιθάρες ο Γιάννης Μπαρμπέρης με το Λευτέρη Κηπόπουλο κιθαρίστα αλλά και συντονιστή του όλου προγράμματος , αποτύπωσαν στα πρόσωπα όλων την ικανοποίηση και αποτέλεσαν την ανταμοιβή της ανιδιοτελούς προσφοράς τόσο των ίδιων , αλλά και του Δ.Σ. της Εστίας προς το Πιερικό κοινό.
    Το όνομα « Άνω τελεία » , όπως τόνισε ο Λευτέρης Κηπόπουλος , υποδηλώνει ότι δεν είναι κάτι το τελειωτικό αλλά έχει στόχο και είναι ανοιχτό να πλαισιώνεται από μουσικούς που αναζητούν ένα ευέλικτο πλαίσιο για να εκφραστούν μουσικά και να αναδείξουν μουσικές και τραγούδια.
    Τη διακόσμηση της αίθουσας επιμελήθηκε υπέροχα η Σοφία Χαραλαμπίδου με τη συμμετοχή της  Ειρήνη Κωνσταντινίδου ενώ ο Ιωάννης Πετρίδης με τις ρυθμίσεις στον ήχο βοήθησε να αποδοθούν μουσικά τέλεια και να μην πάνε χαμένες οι πολύωρες πρόβες του μουσικού σχήματος.
    Παρόντες στη μαγική βραδιά « Στων  κεριών  το φως » ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Τάσος Πολυχρονίδης , η Αντιπρόεδρος Έφη Μπίσμπα , η Γ.Γραμματέας Κλειώ Δημάση , ο Ταμίας Γρηγόρης Μιτσοκάπας , οι έφοροι Χορευτικού Παναγιώτης Σάββας , Φεστιβάλ Βαγγέλης Γκούτζας , Λόγου και Τέχνης Μπέλλα Βλαχοπούλου , Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Ηλίας Παπάζογλου και το μέλος Νίκος Σπανός , να ξεναγεί πριν και μετά την εκδήλωση το κοινό στην εξαίρετη έκθεση ξυλογλυπτικής – χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού δημιουργίας του.
     Φυσικά όπως σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της Ε.Π.Μ. το παρόν δήλωσε και το επίτιμο Μέλος – Πρόεδρος Κώστας Κωνσταντινίδης , αρωγός κάθε προσπάθειας της αγαπημένης του Εστίας , όπως και άλλα μέλη προηγούμενων Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.
    Η βραδιά έκλεισε με τον Πρόεδρο Τάσο Πολυχρονίδη να ευχαριστεί πρώτα τα μέλη του νέου σχήματος , όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και το πολυπληθέστατο  μουσικό κοινό. Παρότρυνε όλους να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις των  ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  ΜΟΥΣΩΝ  2015 της   Εστίας.
                                         Το Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών

              

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών - γυναικών

Με 15μελή αποστολή σε οκτώ πληρώματα θα συμμετάσχει η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, που θα διεξαχθεί 29-31 Μαΐου στο Πόζναν της Πολωνία.

Ο Ιταλός τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε επέλεξε τους: Λευτέρη Κόνσολα (σκιφ), Σπύρο Γιάνναρο (σκιφ ελαφρών βαρών), Παναγιώτη Μαγδανή - Στέφανο Ντούσκο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Γιώργο Κόνσολα - Γιάννη Πέτρου (δίκωπο ελαφρών βαρών), Γιάννη Τσίλη - Διονύση Αγγελόπουλο - Γιώργο Τζιάλλα - Γιάννη Χρήστου (τετράκωπο), Δέσποινα Εμμανουηλίδου (σκιφ ελαφρών βαρών), Αμαλία Τσιάβου - Γεωργία Δημάκου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ)

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης. Το μΕΡΤικό τους, βρε αδερφέ....

Παραπατώντας ανάμεσα σε βαρύγδουπες δηλώσεις και σε κομψές, ρητορικές - έντεχνα ντυμένες με μανδύα αριστερό - ειρωνείες, ανάμεσα από επικείμενους διορισμούς τηλεαστέρων και από δεκάδες καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, κλωτσώντας με το αριστερό πόδι συμπεριφορές που θυμίζουν τους προηγούμενους ενώ με το δεξί μερικοί και κυρίως μερικές θα πατήσουν επί πτωμάτων και θα προσπαθήσουν να γίνουν οι επόμενοι, κάποιοι ακόμη ψάχνουν να βρουν το βηματισμό τους, κάποιοι άλλοι τον άλλο δρόμο τους και μερικοί αναζητούν διακαώς το μερίδιό τους. 

Το μΕΡΤικό τους, βρε αδερφέ....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Όπως μας βολεύει....

Συνάδελφοι,

Μου προκάλεσε έκπληξη και μειδίαμα η επιστολή της αιρετού του ΠΥΣΠΕ  και επί σειρά ετών προέδρου του συλλόγου εκπ/κών του νομού μας. Μάλλον λόγω της επιλεκτικής αμνησίας που την χαρακτηρίζει, όπως ξέχασε για τρία συνεχόμενα έτη να υποβάλλει την φορολογική δήλωση του συλλόγου εκπ/κών, ως όφειλε, ξέχασε και τον τρόπο επιλογής των εκπ/κών που συμμετείχαν στα προηγούμενα και επί σειρά ετών  διευρυμένα υπηρεσιακά συμβούλια, τον πολιτικό-συνδικαλιστικό χώρο στον οποίο αυτοί ήταν προσκείμενοι και την “αποστολή”  την οποία επιτέλεσαν στην επιλογή συγκεκριμένων δ/ντών σε συγκεκριμένα σχολεία. Ξέχασε επίσης να μας πει ότι οι αναφερόμενοι στην επιστολή της διευθυντές, που συμμετέχουν στο σημερινό ΠΥΣΠΕ (κ. Χ. και η κ. Ε.) είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ και ανήκουν στον κομματικό φορέα στον οποίο ανήκει και η ίδια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

    Πάει καιρός από τότε που το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται Εθνική, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία έχει περιπέσει στη δίνη μεγαλόστομων εξαγγελιών και μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων  δίχως όραμα και διάλογο, καταστροφικών σχεδιασμών, άστοχων πειραματισμών, πρόχειρων αλλαγών και ανούσιων εκπαιδευτικών πολιτικών. Τα μόνα που παραμένουν ακέραια, αναλλοίωτα και σταθερές αξίες στην Εκπαίδευση είναι η ψυχή, το φιλότιμο, η προσφορά και η εργατικότητα  όλων εμάς, των εκπαιδευτικών. Οι άδικες κι αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη σφοδρότητα  και στην εκπαίδευση, υποβάθμισαν τη ζωή και το έργο μας, έπληξαν την αξιοπρέπειά μας και ακύρωσαν τα όνειρά μας.
Τα τελευταία χρόνια δόθηκαν σκληροί αγώνες:

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 27 Μαΐου 2015