Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ « Στων κεριών το φως »


      Μια ακόμα επιτυχής , απολαυστική , υπέροχη , μουσική βραδιά φιλοξενήθηκε στον πολυπολιτισμικό χώρο της « Αστική Σχολής Αικατερίνης » το Σάββατο 23 Μαΐου στις 21.00΄. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη  στο πρόγραμμα των « ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015 » που για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
     Το πρωτοεμφανιζόμενο νέο μουσικό σχήμα « Άνω Τελεία » της Ε.Π.Μ. ( το 3ο μετά τους « Παρολύμπιους » και τους « Τρεις και κόντρα » ) παρουσίασε νοσταλγικές μελωδίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και ταξίδεψε τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους σε μουσικά μονοπάτια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
     Οι αισθησιακές φωνές της Ιωάννας Μπεκιροπούλου και της Μαρίας Αυγουστίδου , αλλά και η Λένα Καραγιαννίδου στο πιάνο , καχόν , ο Διονύσης Κουτουζίδης στο βιολί και στις κιθάρες ο Γιάννης Μπαρμπέρης με το Λευτέρη Κηπόπουλο κιθαρίστα αλλά και συντονιστή του όλου προγράμματος , αποτύπωσαν στα πρόσωπα όλων την ικανοποίηση και αποτέλεσαν την ανταμοιβή της ανιδιοτελούς προσφοράς τόσο των ίδιων , αλλά και του Δ.Σ. της Εστίας προς το Πιερικό κοινό.
    Το όνομα « Άνω τελεία » , όπως τόνισε ο Λευτέρης Κηπόπουλος , υποδηλώνει ότι δεν είναι κάτι το τελειωτικό αλλά έχει στόχο και είναι ανοιχτό να πλαισιώνεται από μουσικούς που αναζητούν ένα ευέλικτο πλαίσιο για να εκφραστούν μουσικά και να αναδείξουν μουσικές και τραγούδια.
    Τη διακόσμηση της αίθουσας επιμελήθηκε υπέροχα η Σοφία Χαραλαμπίδου με τη συμμετοχή της  Ειρήνη Κωνσταντινίδου ενώ ο Ιωάννης Πετρίδης με τις ρυθμίσεις στον ήχο βοήθησε να αποδοθούν μουσικά τέλεια και να μην πάνε χαμένες οι πολύωρες πρόβες του μουσικού σχήματος.
    Παρόντες στη μαγική βραδιά « Στων  κεριών  το φως » ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Τάσος Πολυχρονίδης , η Αντιπρόεδρος Έφη Μπίσμπα , η Γ.Γραμματέας Κλειώ Δημάση , ο Ταμίας Γρηγόρης Μιτσοκάπας , οι έφοροι Χορευτικού Παναγιώτης Σάββας , Φεστιβάλ Βαγγέλης Γκούτζας , Λόγου και Τέχνης Μπέλλα Βλαχοπούλου , Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Ηλίας Παπάζογλου και το μέλος Νίκος Σπανός , να ξεναγεί πριν και μετά την εκδήλωση το κοινό στην εξαίρετη έκθεση ξυλογλυπτικής – χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού δημιουργίας του.
     Φυσικά όπως σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της Ε.Π.Μ. το παρόν δήλωσε και το επίτιμο Μέλος – Πρόεδρος Κώστας Κωνσταντινίδης , αρωγός κάθε προσπάθειας της αγαπημένης του Εστίας , όπως και άλλα μέλη προηγούμενων Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.
    Η βραδιά έκλεισε με τον Πρόεδρο Τάσο Πολυχρονίδη να ευχαριστεί πρώτα τα μέλη του νέου σχήματος , όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και το πολυπληθέστατο  μουσικό κοινό. Παρότρυνε όλους να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις των  ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  ΜΟΥΣΩΝ  2015 της   Εστίας.
                                         Το Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών