Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2005/06


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/10/15 στο Σβορώνο  κάτω από τη σκιά του Ολύμπου με τον γαλάζιο ουρανό και τον καυτό ήλιο το φιλικό τουρνουά που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΓΑΣ Σβορώνου, με πολλούς γονείς και παιδιά, οι φιλικές αναμετρήσεις έξι ομάδων Τζούνιορ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ, Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006, ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ.

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το βράδυ στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Δημοτικό συμβούλιο είχαμε σήμερα το βράδυ στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Πρώτα συζητήθηκε ο απολογισμός εσόδων-εξόδων Δήμου Κατερίνης χρήσης 2014.
Και μετά έγινε η τακτική συνεδρίαση του Δήμου Κατερίνης.
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.
Και σταματήστε να μας ρωτάτε για τον επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» κ. Χρήστο Γιαννούλη.
Όχι δεν ήταν ούτε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο…
Αν και όποτε εμφανιστεί, εμείς πρώτοι θα σας ενημερώσουμε!!!
Δεν είναι και λίγο πράγμα να είσαι Διευθυντής στην ΕΡΤ3…
Είναι δυνατόν να ασχολείται με τα του Δήμου και των δημοτών της επαρχιακής Κατερίνης, όταν έχει τον σπουδαίο ρόλο να ενημερώσει όλη την χώρα μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ3;
Φυσικά και όχι!!!

OMάδα Eλάχιστης Kατανάλωσης ENέργειας


Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η OM.E.K.EN. (OMάδα Eλάχιστης Kατανάλωσης ENέργειας) η οποία είναι μια νέα δραστήρια ομάδα που βασίζεται κυρίως σε μαθητές του 2oυ EΠA.Λ. Κατερίνης ξεκίνησε από νωρίς να παίρνει μέρος αλλά και να δημιουργεί δράσεις με τις ποιες προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. 

Για την ανάδειξη των Οίνων της Πιερίας η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» «παίζει μπάλα» στον Οινοποιητικό Αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα.


Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι κοπέλες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες», το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015, συμμετέχοντας στη δράση που διοργάνωσε το οινοποιείο του κ. Αδάμου στην Πύδνα, λαμβάνοντας μέρος στον τρύγο των οινοστάφυλων καθώς και στο πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή μούστου από αυτά.

Μεγάλη επιτυχία της 1ης Γιορτής Μανιταριού στην Καλαμπάκα


Οι άνθρωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στην Καλαμπάκα θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την 1η Γιορτή Μανιταριού που διοργάνωσαν στην Καλαμπάκα.
Πέντε χιλιάδες κόσμος, οκτώ χιλιάδες μερίδες φαγητού με μανιτάρι, είκοσι διαφορετικά μαγειρέματα από δέκα διαφορετικούς σεφ, άφθονο κρασί και μπύρα, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς της 1ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας συγχαίρει τον Βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο για την επανεκλογή του στη θέση του κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων κατά την προχθεσινή εναρκτήρια συνεδρίαση της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση τόσο στο κοινοβουλευτικό έργο του Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, όσο και στο κύρος του, ενώ περιποιεί τιμή για την Πιερία η τρίτη συνεχόμενη θητεία του στη συγκεκριμένη θέση, αυτή τη φορά μάλιστα με 268 ψήφους από τους 294 παρόντες βουλευτές.
Του ευχόμαστε μια γόνιμη θητεία.

Για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

AΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ “ΑΓΑΠΗ”.....


Η επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στην Αμερική, συμπίπτει σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί περιπλέκονται περισσότερο, στο τόξο Ουκρανία, Συρία, Μέση Ανατολή, Αν. μεσόγειο, Βόρεια Αφρική. Το προσφυγικό ζήτημα να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού οι λαοί αναγκάζονται να φύγουν από της εστίες τους λόγο των πολεμικών συρράξεων. Και οι συζητήσεις για το Ελληνικό δημόσιο χρέος, να συνοδεύεται με της εκκλήσεις του πρωθυπουργού στο μεγάλο κεφάλαιο, να έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει, αφού το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται ευνοϊκό για αυτούς. (Εφαρμογή μνημονίων, καταστρατήγηση εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπλλαγές κ.α.).

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η επιτροπή των αποτελεσμάτων δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα όλων όσοι τερμάτισαν στον αγώνα. 

Σημείωση: Στα αποτελέσματα δεν καταχωρείται η συμβολική συμμετοχή της ομάδας της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, καθώς και όλων όσοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να καταγραφεί ο χρόνος τους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ»


Ξεκίνησε η λειτουργία των τμημάτων του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», για την πολιτιστική περίοδο 2015-2016. Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα χορού για όλες τις ηλικίες, το τμήμα χορωδίας, καθώς και τα τμήματα εκμάθησης κρητικής λύρας. Ειδικές τιμές ισχύουν για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και πολυμελείς οικογένειες.

Αύριο θα ηχήσουν οι σειρήνες!!!


 Μην ανησυχείτε, δεν είναι οι Σειρήνες του Οδυσσέα, ούτε οι Τούρκοι μας κάνουν επίθεση, ούτε οι εξωγήινοι!
Αν και θα ήταν καλή περίπτωση, για να γλυτώσουμε από τα μνημόνια...

 Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

"Ανοιχτή πρόσκληση προς Επαγγελματίες Δόμησης-Αρχιτεκτονικής, από το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας"

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας πως ύστερα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2015, αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση στο Σύλλογό μας ενός δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 500 τ.μ., που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα του Εθνικού Σταδίου στην περιοχή του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου με σκοπό την ανέγερση Πολιτιστικής Στέγης. 

Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή στην πολυετή πολιτιστική πορεία του Συλλόγου μας καθώς ένας σημαντικός στόχος έχει επιτευχθεί, ικανοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την επιθυμία των Κοκκινοπλιτών της πόλης μας.

Με δεδομένη την ανωτέρω απόφαση, απευθύνουμε, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου μας και κάθε πολίτη της Κατερίνης ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Τομέα της Δόμησης - Αρχιτεκτονικής και επιθυμεί να προσφέρει ανιδιοτελώς τις Επιστημονικές του γνώσεις προς τον Σύλλογό μας για τον ανωτέρω σκοπό (συζήτηση υπέρ της μελέτης ανεγέρσεως πολιτιστικής στέγης), σε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στην Πολιτιστική μας Στέγη (Νίκης 12).


Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

Συμμετοχή του Δήμου Δέλτα σε ημερίδα για τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας

         


Σε ημερίδα μεταξύ ευρωβουλευτών, δημάρχων, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με θέμα τη διασυνοριακή συνεργασία των δύο χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: "ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"


ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015 - Δ.Τ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


Την αθλητική, πολιτιστική γιορτή - θεσμό «Τρέχω για την Κατερίνη», διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 04 Οκτωβρίου.

Εκδρομές του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αιδηψό


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε εκδρομή στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. και όχι μόνο.
Από τις 17 Αυγούστου που ξεκίνησαν τα δεκαήμερα λουτροθεραπείας των συνταξιούχων και έως τις 23 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκαν, συνολικά συμμετείχαν 240 εκδρομείς, συμπληρώνοντας 4 λεωφορεία των 60 ατόμων.

Αγώνας δρόμου “Τρέχω για την Κατερίνη”


Για τέταρτη χρονιά διεξήχθη ο αγώνας που ξεκινά από το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας  περνά από το Σβορώνο και τερματίζει στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.
Οκτώ χιλιόμετρα διαδρομής ίσως να μην ακούγονται πολλά αλλά είναι σημαντικά για τους πολίτες και αθλητές της Κατερίνης και της  Πιερίας, ένα γεγονός που έχει γίνει συνήθεια  και το περιμένουν όλοι.

Πιερικός-Φωκικός. Το δοκάρι του Πιερικού και ευκαρία. (Βίντεο)


Φωτορεπορτάζ από τον νικηφόρο χθεσινό αγώνα του Πιερικού με τον Φωκικό στην Κατερίνη.



Οι άντρες της Τροχαίας Κατερίνης, πάντα δίπλα στις εκδηλώσεις και τους πολίτες της πόλης μας.


Για ορισμένους θεωρείται πλέον αυτονόητο η παρουσία της Αστυνομίας σε εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη.
Εμείς όμως θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που με την παρουσία τους, αλλά κυρίως με την διάθεση τους για προσφορά βρίσκονται δίπλα μας, δίπλα στα παιδιά μας και έχουν και αυτοί το μερίδιο τους σε αυτό όλοι θέλουμε και ζητάμε.
Μια ασφαλή και όμορφη πόλη.
Σας ευχαριστούμε!

*(Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση «Τρέχω για την Κατερίνη 2015», όπου οι άντρες και οι γυναίκες της Τροχαίας Κατερίνης βοήθησαν και αυτοί ώστε να παρακολουθήσουμε μια όμορφη και άψογη διοργάνωση)


Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5 Οκτωβρίου


Καθοριστικός ο ρόλος του Εκπαιδευτικού μέσα στην κοινωνία , είτε εργάζεται σε ένα πλούσιο σχολείο της Δύσης , είτε σε κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων , είτε σε αυτοσχέδιες αίθουσες στην Αφρική .
Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή.
Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας.
Θεόδωρος Σιαμάγκας
Υπεύθυνος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας
ΜSc Env.Education
MSc Education for Adults

Ο Ηλίας Χρυσικός επί το έργον στο γήπεδο του Πιερικού



Φασόλια και λευκό σαπούνι 4 ελαίων "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" στις 10 Οκτ. στην Κατερίνη


Το επόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί η 57η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
Θα διατεθούν φασόλια Νιγρίτας Σερρών από τον παραγωγό κ. Ντίκο, ο οποίος φέτος έσπειρε και καλλιέργησε τα χωράφια του μετά από συνεννόηση με εμάς (συμβολαιακή γεωργία). Τα φασόλια θα διατίθενται σε συσκευασία των τριών κιλών στην τιμή των 5€ (1,67 € το κιλό). Πρόκειται για φασόλια μέτριου μεγέθους, φετινής σοδειάς και πολύ βραστερά.

Μίνι τουρνουά ομάδων κατηγορίας προπαιδικού (2003-2004) με διοργανωτή τον ΣΦΚ Πιερικό το Σάββατο 3-10-2015


Ένα απόλυτα επιτυχημένο μίνι τουρνουά τεσσάρων ομάδων διοργάνωσε το Σάββατο το πρωί 3/10 το προπαιδικό τμήμα του ερασιτέχνη Πιερικού με τη συμμετοχή ακόμη τω ομάδων της ακαδημίας Γιώτσα, του  Εντός έδρας και της ΠΑΕ Ποντίων .

Έναρξη Χορευτικής περιόδου 2015-2016 στο Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Το πλούσιο πολιτιστικά Καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και οι έντονες αναμνήσεις από τις συμμετοχές των Ενήλικων Χορευτών μας σε σειρά εκδηλώσεων μας συντροφεύουν! Πλέον, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα στις 9, τα βράδια στην Πολιτιστική μας Στέγη (Νίκης 12) αποκτούν τον γνώριμο παραδοσιακό χορευτικό τους χαρακτήρα! Σας περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας να γίνετε «συνεπιβάτες» στο χορευτικό μας ταξίδι που μόλις ξεκίνησε για τη νέα Πολιτιστική περίοδο 2015-2016, με καθοδηγητή τον Χοροδιδάσκαλό μας κ. Φτεργιώτη Αθανάσιο. Εσείς;;;; Χορεύετε;;;;;;

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

"Πρόσκληση στην Τελετή Αγιασμού Πολιτιστικής Περιόδου 2015-2016 των Κοκκινοπλιτών Πιερίας"


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε όλους, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας στην ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ για τη νέα Πολιτιστική Περίοδο 2015-2016 που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 8 το βράδυ στην Πολιτιστική μας Στέγη, επί της οδού Νίκης 12.
Ο Αγιασμός θα τελεστεί με την παρουσία και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου. 
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»


Πιερικός Αρχέλαος – Τιτάνες Παλαμά 77-62 Β΄εθνική κατηγορία


Η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου επικράτησε με 77-62 της αντίστοιχης των Τιτάνων Παλαμά σε παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ήθελε πάρα πολύ οι παίκτες μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έχασαν το προβάδισμα.Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη με μια εμφάνιση που αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη δύσκολη συνέχεια.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 5 Οκτωβρίου.