Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Έως τις 4 Απριλίου η προθεσμία κατάθεσης παρατηρήσεων ή εναλλακτικών προτάσεων

Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 116/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης ξεκινά την Πέμπτη 24 - 03 -2016, η διαβούλευση για το προσχέδιο της μελέτης: «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Κατερίνης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλων των λαϊκών κινημάτων


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε τα εξής:
«Καταδικάζουμε τις δολοφονικές αυτές ενέργειες στις Βρυξέλλες και βεβαίως εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο βελγικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.

ΕΦΕΤ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), που διεξήγαγε τις χημικές
αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ελληνικό προϊόν, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και προέρχεται από την Βουλγαρία.

Ένταξη στην Πιστοποιημένη Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας για την τρέχουσα χρονιά 2016

H oμάδα ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας ενημερώνει τους Ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πιερίας, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην Πιστοποιημένη Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας για την τρέχουσα χρονιά 2016.

Πρωτάθλημα Κορασίδων-Τελική φάση. ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 50-28


Διαιτητές:Χρυσάφης,Σιαμάτρας
Δεκάλεπτα:7-07,27-15,44-23,50-28

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ)Καραλή 1,Σώτο Γκονζάλες,Ακριτίδου 4,Λεκάι 14(2),Μπουμπουλέντρα 16,Μπαγκλαρίδου 2,Διονυσίου,Γκοτζαμάνη 11,Δημητριάδου, Πατσιαλή 2.
ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΣΠΟΝΤΗΣ):Χατζηδήμου 6,Συμεωνίδου 10.Παπαδοπούλου,Δαντζάκη 4,Αγγελίδου 5,Σκρέτα,Πέικου 3

Αρχιερατικό ευχέλαιο Τρίτη 22 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κολινδρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.



ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ



Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, εργαζόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθαιρέθηκε τηλεφωνικά από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η αλήθεια είναι διαφορετική και είναι απλή.
Η γιατρός κα Μαλλιάρα   κατείχε τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Η θητεία της έληξε, όπως λήγουν όλες οι θητείες. Κατόπιν αυτού η θέση προκηρύχτηκε και η ίδια καθώς και  συνάδελφοί της έκαναν αιτήσεις για  την κάλυψη της  θέσης. Τα βιογραφικά αξιολογήθηκαν με βάση τα προσόντα και τη θέση κατέλαβε συνάδελφος της γιατρός.

OLYMPIAN F.C. - PALAMOS C.F. 2-1

OLYMPIAN F.C. - PALAMOS C.F. 2-1OLYMPIAN F.C. - PALAMOS C.F. 2-1

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΛΩΝΗ OLYMPIAN F.C. ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜIC16 ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ 2-1 ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ PALAMOS C.F.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

Χαρίλαος Κωτίκας: Στην πολιτική πρέπει να δίνεις όλο σου το είναι!

Χαρίλαος Κωτίκας: Στην πολιτική πρέπει να δίνεις όλο σου το είναι!

" Ένα από τα προσόντα του να είσαι πολύ νέος είναι ότι δεν αφήνεις τα γεγονότα να εμποδίζουν τη φαντασία σου." Η Ελλάδα που εγώ φαντάζομαι καταρρέει. Όχι μόνο λόγω των κυβερνώντων και της γενικότερης κατάστασης αλλά λόγω της λογικής των νέων, της απαξίωσης της πολιτικής και της ισοπέδωσης της συμμετοχής στα κοινά. Βασική μου αρχή είναι ότι αν οι ικανοί δεν συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, με οποιοδήποτε κόστος τότε τίποτα και ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. διοργανώνουν συλλογή τροφίμων για τα προσφυγόπουλα!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. διοργανώνουν συλλογή τροφίμων για τα προσφυγόπουλα!

POP: play it again! Έκθεση αναπαραστάσεων Κινηματογραφικών Στιγμών. Ξεκίνημα το Σάββατο για τα «Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016»


Με έναν ξεχωριστό τρόπο ξεκινούν τα Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016, καθώς το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης POP: play it again! θα παρουσιάσουν κινηματογραφικές εικόνες στο αρχοντικό πρώην Τσαλόπουλου.
Η καλλιτέχνης Γεωργία Μπούκλα, με πρωτοβουλία των Κινηματογραφικών Αφιερωμάτων Κατερίνης δέχτηκε την πρόσκληση και με τη σειρά της «έβαλε στο παιχνίδι» ερασιτέχνες συμμετέχοντες εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι αναπαρέστησαν εμπνευσμένα χαρακτηριστικές στιγμές του εγχώριου και όχι μόνο κινηματογράφου.

Τό ᾽21 στά σχολικά βιβλία Γλώσσας: τό ὕπουλο παιδομάζωμα! Του Δημήτρη Νατσιού.


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Δάσκαλος, Κιλκίς


Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κ᾽ ἠγαπημένε πάντοτ’ εὐκολόπιστε καί πάντα προδομένε

(Διονύσιος Σολωμός)

Λίγο πρίν ἀπό την Ἐπανάσταση ὁ ἀπροσκύνητος Κλέφτης, Θεόδωρος Γρίβας, συλλαμβάνεται ἀπό τό «θηρίο» τῶν Ἰωαννίνων, τόν περιβόητο Ἀλῆ πασᾶ καί καταδικάζεται σέ θάνατο δι᾽ ἀπαγχονισμοῦ. Ὁ σπουδαῖος ἀθηναιογράφος Δημ. Καμπούρογλου, στό Βιογραφικόν Σχεδίασμα (ἐκδ. «Βεργίνα», Ἀθήνα, σ. 18) γιά τόν ἀγωνιστή τοῦ ᾽21 Θ. Γρίβα, διασώζει ἕνα χαρακτηριστικό ἐπεισόδιο:

Εκτενής αναφορά του Aljazeera στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Το αραβικό Aljazeera και το γαλλόφωνο IRIN κάνουν εκτενή αναφορά στο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και στην πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ





Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



            Την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 13:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ-4ου Γυμνασίου Κατερίνης.
            Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, κ. Μυράντα Παππά, ο υπεύθυνος ΣΣΝ κος Χαρίσης Αθανάσιος, ο υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ κ. Βασίλειος Ζήσκος, ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ, κ. Ιωάννου Νίκος, ο υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ, κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Βαρδακώστας, ο αιρετός κ. Μπουλούμης,  ο αιρετός κ.  Ντελής,  η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ, κ. Τσιρώνα Ευδοκία και όλοι οι Δ/ντές και Υποδιευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ The European express. Everybody on board!”και κατά το χρονικό διάστημα 29-02-2016 έως  04-03-2016  πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων της σύμπραξης στην Κωνσταντινούπολη  .

Η ομάδα εργασίας του 12/θέσιου  Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού  που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Τσιαλού Ευανθία εκπαιδευτικό αγγλικής, την υποδιευθύντρια του σχολείου  κ. Κοτανίδου Μαγδαληνή και την κ. Κατιμερτζή Μαγδαληνή εκπαιδευτικό αγγλικής επίσης.

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.


Το μήνυμα και το μεγάλο χρέος
του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

Κατά τη σημαντική αυτή επέτειο της Εθνεγερσίας, όλοι οι Έλληνες, με το θυμίαμα της ευγνωμοσύνης στην καρδιά, στρεφόμαστε προς τους τιμημένους σκλάβους της Τουρκοκρατίας. Σ' αυτούς που στα αδιαπέραστα σκοτάδια της μαύρης τυραννίας άναψαν ολόφωτο πυρσό και τον διατήρησαν άσβεστο από τη μια γενιά στην άλλη. Σ' αυτούς που αδέσμευτοι σήκωσαν το σπαθί του πνεύματός τους για να συντρίψουν τα δεσμά της σκλαβιάς.

Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στα μέλη της για το προσφυγικό.


Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στα μέλη της για το προσφυγικό.


Συνιστά «κοινή γραμμή χειρισμών, σύνεση και υπευθυνότητα». Συστάσεις για όσους επιθυμούν να νοικιάσουν τα ξενοδοχεία τους για φιλοξενία προσφύγων.

Προς Ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες της Π. Ε. Πιερίας
Αγαπητέ συνάδελφε.
Μέσα στη δίνη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα από τις αρχές του 2010 έως σήμερα ο κλάδος μας - όπως και ολόκληρος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας - υπέστη απάνωτά πλήγματα. Χαράτσια, υπέρμετρη και άδικη φορολόγηση, χρηματοδοτική στενότητα, ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον, αβεβαιότητα, capital controls. Μέσα σε όλα αυτά παλέψαμε και σταθήκαμε όρθιοι συνεχίζοντας να στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία παράγοντας φιλοξενία και δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που ο καθένας από εμάς δικαιούται να αισθάνεται περήφανος.

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν σιωπούν, και αυτοί που πρέπει να σιωπήσουν μιλούν… (Β΄ μέρος)



Γράφει ο Μιχάλης Κανταρτζής.

Δεδομένο αδιαμφισβήτητο είναι ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος πρέπει να γίνει από κεντρικό επίπεδο και σε συνεργασία, αλλά όχι μόνο σε τοπικό από Δήμους, Περιφέρειες και εθελοντικές δομές και ομάδες.

Όση καλή διάθεση, όση ανθρωπιά και να δείξουν οι τοπικές κοινωνίες αν δεν στηριχτούν από το κεντρικό κράτος την κυβέρνηση δεν θα γίνει τίποτα το ουσιαστικό τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε όλη την συνέντευξη Τύπου από τον επικεφαλή του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» για την Κατερίνη Νίκο Μακρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε όλη την συνέντευξη Τύπου από τον επικεφαλή του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» για την Κατερίνη Νίκο Μακρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ-κάμερα: Γιώργος Οικονομίδης. 
http://www.pieria.tv/

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την Έρευνα και την Εκπαίδευση.

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την Έρευνα και την Εκπαίδευση.Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την Έρευνα και την Εκπαίδευση.

«Αναζητώντας τη γραμμή των οριζόντων» είναι ο τίτλος προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης με την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας.
Το πρόγραμμα έχει τρεις άξονες: Ορίζοντας γνώσης, ορίζοντας ψυχής και ορίζοντας αισθητικής.
Πραγματοποιήθηκαν τρείς διαλέξεις:

Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Κάτι ξέχασε...



Ποιον πολέμησαν οι Έλληνες το 1821; Πουθενά στο μήνυμα του Υπουργού δεν αναφέρονται οι λέξεις Τουρκία και Τούρκοι...
Καμία αναφορά στην Εκκλησία...
Καμία αναφορά στους Ήρωες του 1821
Αναφέρεται επίσης σε... γενέθλια και νέο... έθνος της Ελλάδος.
Δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος πριν την επανάσταση του 1821;

Διαβάστε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας:

Σύσκεψη με θέμα το leader 2014-2020 στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού


Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 ώρα 10:00π.μ. στην αίθουσα Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού, στο Αιγίνιο, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ α.ε., της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και εκπροσώπων της ΠΟΑΥ με θέμα ενημέρωση για το Leader 2014-2020 .

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΚΑΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΚΑΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΩΠΗΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας Ανάπτυξης Δ. Γιαννιού.

22 νεαροί επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες κωπηλασίας βρέθηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις  του Ναυτικού ομίλου Κατερίνης στην Παραλία Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης που πραγματοποιεί η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία( Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.).

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ημέρα που η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την καθιέρωσε από το έτος 1966 σε παγκόσμιο επίπεδο ως την κατευθυντήρια  ευκαιρία εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων, επιλέξανε μαθητές και φορείς να εκφράσουν την αποστροφή τους σε θέματα ρατσισμού και έλλειψης σεβασμού στη διαφορετικότητα.
  Με κεντρικό σύνθημα «Μόνος ή Μοναδικός» μαθήτριες και μαθητές μίλησαν, σκιαγράφησαν, δραματοποίησαν και κατέθεσαν απόψεις και μαρτυρίες για την διαφορετικότητα των ανθρώπων μέσα από μουσικοθεατρικά δρώμενα.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ-Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ


«6 Βιβλία – 6 Ταινίες» Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016: Λογοτεχνία & Κινηματογράφος

«6 Βιβλία – 6 Ταινίες» Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016: Λογοτεχνία & Κινηματογράφος
Ένα νέο ξεκίνημα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης έρχεται από την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Πιερίας με τα Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης. Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας. Η πρότασή μας για τον Απρίλιο του 2016 είναι:  «6 Βιβλία – 6 Ταινίες».
Ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά προβολές ταινιών με παρουσία ειδικών ομιλητών, πανεπιστημιακών και δύο σκηνοθετών (Παντελής Βούλγαρης, Αστέρης Κούτουλας) θα θέσουν στο επίκεντρο τη συνάντηση Λόγου και Εικόνας.
Η μία τέχνη συναντά την άλλη, όχι μόνο μέσα στην μεγάλη οθόνη αλλά και στους δρόμους της πόλης με παράλληλες εκδηλώσεις:

Στρατηγός Φράγκος, εκρηκτικός για όλους και για όλα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Στρατηγός Φράγκος, εκρηκτικός για όλους και για όλα. (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ» ΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μιλώντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είπε:
«Να πλένουν το στόμα τους όλα αυτά τα γαϊδούρια, τα γαϊδούρια, που βρίζουν τον Ελληνισμό και τον Ποντιακό Ελληνισμό».
 «Ντροπή τους» πρόσθεσε ο Φράγκος Φραγκούλης, ενώ σε ερώτηση για τους Τούρκους Αξιωματούχους που φέρνουν στα ελληνικά νησιά μας, συμπλήρωσε:
«Μεγαλύτερο ξεπεσμό δεν μπορούμε να έχουμε»!

Πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας. Με νίκες ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας το Προπαιδικό τμήμα του Πιερικού


Με δύο ακόμη νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους έκλεισε το προπαιδικό τμήμα του Πιερικού τη συμμετοχή του στον 1ο όμιλο  της κατηγορίας των προπαίδων στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας.  Αναμφίβολα,  ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας για τον προπονητή της ομάδας κ. Βλάγκα μόνο θετικά στοιχεία θα μπορούσε να δώσει αφού κατά γενική ομολογία  η γενικότερη εικόνα των παιδιών αλλά και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες και έτσι άπαντες στην ομάδα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. 

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 23 Μαρτίου 2016