Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Εκτενής αναφορά του Aljazeera στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Το αραβικό Aljazeera και το γαλλόφωνο IRIN κάνουν εκτενή αναφορά στο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και στην πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Μεταξύ των ομάδων που μνημονεύονται είναι και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού την οποία ξεκίνησε η ΕΟΔνΠ πριν δύο χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας μας αλλά και την ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες και η πατρίδα τους.

Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» έχει δεχτεί, και συνεχίζει να δέχεται καθημερινά, περισσότερα από 600 δέματα με ιατροφαρμακευτικό υλικό από το εξωτερικό με το οποίο ενισχύονται σχεδόν σε μηνιαία βάση δημόσιες δομές υγείας, όπως το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ, ενώ εξασφαλίζονται φάρμακα σε περισσότερες από 550 ανασφάλιστες οικογένειες.


Το άρθρο "Greek solidarity movement embraces refugees" στο Aljazeera  και το "The Good Samaritans of Greece" στο IRIN