Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πρώτο συμβούλιο για το νέο Δ.Σ. του Πιερικού.

Στο ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα το πρώτο συμβούλιο του νέου Δ.Σ. του Πιερικού.

Ειδήσεις δεν βγήκαν, τουλάχιστον αυτές που θα θέλαμε να μάθουμε.
Η αίσθηση που αποκομίσαμε από το κλίμα του συμβουλίου ήταν ότι ακόμα τα νέα μέλη του Δ.Σ. μοιάζουν λίγο σαν να βρίσκονται έξω από τα νερά τους και να προσπαθούν να γνωρίσουν πρώτα ο ένας τον άλλο...
Λίγοι ήταν αυτοί που πήραν τον λόγο, και κατέθεσαν προτάσεις και ιδέες και όλοι έμοιαζαν σαν να περιμένουν πρωτοβουλίες, τουλάχιστον από τους πιο έμπειρους στο χώρο.

Δυστυχώς ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις χθες…

Η ομάδα δεν έχει παίκτες και προπονητή, και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει απαιτήσεις.

Τα λίγα νέα που προέκυψαν αφού τα μέλη του Δ.Σ. ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, είναι τα εξής:

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ενημερώνουν τις μητέρες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους για το σχολικό έτος 2015-2016 μέσω του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, ότι από τις 5 Αυγούστου έως τις 18 Αυγούστου θα υποβάλλονται τα δικαιολογητικά για τις εξής δομές:



1. Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς,

2. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.),

3. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.),


Πληροφορίες και διευκρινίσεις θα παρέχονται στο Δήμο Κατερίνης, 2ος όροφος, γραφείο 21 (ΤΕΔΚ) από 5/8/2015 έως 17/8/2015 και ώρες 08:30 -14:00. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις, μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα www.eetaa.gr.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 07 Αυγούστου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: "ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ " για το μικρό Θοδωρή


Η Πολυτονική Ορχήστρα συναντά τον Μάνο Χατζηδάκι


Οφιτικο Συναπάντεμα 2015 από τον Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:2ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕ) ΠΙΕΡΙΑΣ

1. Στόχοι
1.1 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εκδίδει το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων, το οποίο απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς της Πιερίας με στόχο την ενημέρωσή τους για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2 Την εποχή αυτή οι βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στο βλαστικό στάδιο της καρπόδεσης.
1.3 Ο βαμβακοπαραγωγός οφείλει να παρακολουθεί τακτικά τα βαμβακοχώραφά του (2-3 φορές την εβδομάδα) και να καταγράφει την παρουσία προνυμφών πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, ώστε να εφαρμόσει τις σωστές γεωργικές πρακτικές στον κατάλληλο χρόνο.
2. Διαπιστώσεις

Ο Πύρρος Δήμας στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης.


"Αγαμέμνων" του Αισχύλου. (Δευτέρα 10 & Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 21:00') Στο νεόκτιστο θεατρικό χώρο της ΕΦΑ Πιερίας στο Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων Πιερίας.

(Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Σιακάρας) στο πλαίσιο του 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου:

4Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ



Ο πρόεδρος και το Δ. Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «ο Κατσαντώνης» καθώς και η Επιτροπή Νεολαίας του Συλλόγου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι διοργανώνουν την 4η Συνδιάσκεψη Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας & Διασποράς στις 11- 12- 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Συνδιάσκεψη περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων που στόχο έχουν να προβάλλουν την Σαρακατσάνικη Παράδοση, να κοινωνήσουν τα ήθη και τα έθιμά της στους Έλληνες της Διασποράς και να φέρουν κοντά τους νέους στον πολιτισμό μας.  Η θεματολογία της Συνδιάσκεψης είναι η εξής:
1) Η βιωματική ενασχόληση των νέων με την παράδοση
2) Το θρησκευτικό συναίσθημα των νέων
3) Ο κοινωνικός ρόλος των Συλλόγων Σαρακατσαναίων
4) Η Σαρακατσάνικη παράδοση από την σκοπιά των νέων
5) Οι Σαρακατσάνοι και το κάλεσμα προς τις άλλες φυλές-εξωστρέφεια
6) Η οργάνωση και η λειτουργία των Επιτροπών Νεολαίας
 
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
Για περισσότερες πληροφορίες ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ
 
·        ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ«Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»www.sylogossarakatsanaionpierias.gr  στο ειδικό παράρτημα που έχει δημιουργηθεί για την Συνδιάσκεψη.
·        ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» ΣΤΟFACEBOOK με την ονομασία «Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας»
·        Την Δημόσια Ομάδα στο facebook «4η Συνδιάσκεψη Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας & Διασποράς»
·        ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ