Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Προβολή ταινίας για την υποστήριξη των προσφύγων

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης με αφορμή την προβολή της νικήτριας ταινίας του φετινού Φεστιβάλ Καννών ‘Dheepan-Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα’, που πραγματεύεται την οδύσσεια των ανθρώπων που αφήνουν πίσω τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανακοινώνει ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (τρόφιμα, είδη υγιεινής κτλ.). 
Καλούμε τους φίλους της Λέσχης να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, την προσεχή Τρίτη 15 Μαρτίου στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη.

Ιωνικός Ιωνίας - Πιερικός Αρχέλαος 79-83

Ιωνικός Ιωνίας - Πιερικός Αρχέλαος 79-83

Ο Πιερικός Αρχέλαος έκαμψε στην παράταση την αντίσταση του Ιωνικού Ιωνίας και κατέκτησε ακόμη μία ακόμη εκτός έδρας νίκη σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Κατερίνης προηγούνταν σε όλο το διάστημα του αγώνα έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και φαινόταν ότι θα πάρει εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.Ωστόσο η αποχώρηση του Αντώνη Γκοντόπουλου λόγω φάουλ περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα αποσυντόνισε την ομάδα και χρειάστηκε τον επιπλέον χρόνο της παράτασης για να φθάσει στη νίκη.

ΣΕΕΠΥ ανακοίνωση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΣΕΕΠΥ) ΠΙΕΡΙΑΣ
Κάλεσμα του ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.) Πιερίας δείχνοντας την αλληλεγγύη του και θέλοντας να βοηθήσει έστω και λίγο τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες  που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, θα συγκεντρώσει τρόφιμα, ρουχισμό κ.α. από την Τετάρτη 16/3 ως και το Σάββατο19/3  και ώρες 10:00-14:00.
Σημείο συγκέντρωσης στον πεζόδρομο της πλατείας ελευθερίας.
         

Νότης Μαριάς: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Πλήρες οικονομικό εμπάργκο κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας. Τέλος στην παροχή πετρελαίου στα Σκόπια τα οποία τροφοδοτούνται με αγωγό από τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης. Απαγόρευση κάθε εισαγωγής/εξαγωγής προς Σκόπια/Αλβανία.
Σκόπια και Αλβανία πρέπει να αντιληφθούν ότι το «καλαμπούρι» τελείωσε.

Διαλύουμε τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2015

Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες μέρες μπαίνει η Άνοιξη, κι όμως, στον Καπνικό Σταθμό συνεχίζονται οι εργασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ βιβλίου χρησιμοποιώντας τους 12 οικίσκους του χωριού. Όμως, λόγω του προσφυγικού, υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε 5 από αυτά ως αποθηκευτικούς χώρους για ρουχισμό, κουβέρτες και παπούτσια και τα υπόλοιπα θα τα διαλύσουμε και θα τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη χρονιά.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μια ακόμη όμορφη  εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 12 και13  Μαρτίου 2016, καθώς ο Σύλλογος διοργάνωσε Διήμερη εκδρομή.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα  και στην Κοζάνη. Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πολιτιστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαρτίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διοργάνωσε και φέτος διήμερο Αποκριάτικων Εκδηλώσεων.
Την Κυριακή 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη εκδήλωση αφιερωμένη  στα παιδιά. Στους ρυθμούς της Αποκριάς ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι. Με μουσική, χορό, με κλόουν, με θεατρικό παιχνίδι και πλούσια εδέσματα, διασκέδασαν και φέτος οι μικροί μας φίλοι. Φορώντας τις μάσκες… τα καπέλα… βαμμένοι και εφοδιασμένοι με κέφι και χαρά, πρωταγωνίστησαν σε ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της στολή τους. 

Αναβλήθηκε για σήμερα στις 20:00, «Το κάψιμο του Φανού» στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη)

Η προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Δημοκρατίας (Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη), αναβίωση των εθίμων «Κάψιμο του Φανού», «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι» και «Xαμ Χάσκα», συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος» αναβλήθηκε για σήμερα Κ.Δευτέρα στις 20:00,  στον ίδιο χώρο.

Κούλουμα στην Παραλία Κατερίνης υπό βροχή…

Κούλουμα στην Παραλία Κατερίνης υπό βροχή…

Ο καιρός μας τα χάλασε, αλλά πάλι κάποιοι τολμηροί έκαναν την εμφάνιση τους στην Παραλία Κατερίνης για να γιορτάζουν τα Κούλουμα.
Οι διοργανωτές πάντως είχαν προνοήσει και είχαν τοποθετήσει κάποια κιόσκια για να προφυλαχτούν τόσο οι ίδιοι αλλά και όσοι επισκέπτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Παραλία Κατερίνης.
Οι μουσικοί κάτω από ένα μπαλκόνι διασκέδασαν τον λιγοστό κόσμο με τα τραγούδια τους.
Όσοι μπόρεσαν τελικά να βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Παραλίας, απόλαυσαν πάντως, ζεστή φασολάδα, σαλάτες, λαγάνα και κρασί.

ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»: Ένας Αγώνας, μία αθλητική γιορτή για όλους ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΔΙΟΝ»

 Με 800 και πλέον συμμετοχές στον κυρίως αγώνα και σε όλα τα παράλληλα αγωνίσματα και παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες διεξήχθη την Κυριακή 13 Μαρτίου, ο 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ».

Όπως είναι γνωστό ο αγώνας – θεσμός διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας  «ΖΕΥΣ», ενώ υποστηρίχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, υπό την αιγίδα της  Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Κυριακή Τυρινής 13 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Εντυπώσεις από την δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities την 13 Μαρ 2016


13 Μαρ 2016 . Το ανήσυχο ορειβατικό  πνεύμα ,μας  έβαλε σε περιπέτειες και έτσι   αγνοώντας επιδεικτικά τη θαλπωρή του καναπέ και τα σκληρά καιρικά φαινόμενα , υποκύψαμε ,στον γλυκό πειρασμό μιας πανέμορφης ,γλυκείας πρότασης  της Olympus Mountain Activities στην αγκαλιά των Πιερίων. Ποτάμι ο ιδρώτας , οι χτύποι της καρδιάς μας στο μάξιμουμ. Λίγοι  αλλά εκλεκτοί !!Ανεβήκαμε  κορυφές , διασχίσαμε  ρεματιές και ήρθαμε  στη φύση για να ζητήσουμε την ελευθερία μας ,να  απολαύσουμε  την ομορφιά της ,να γνωρίσουμε το μεγαλείο της, να μάθουμε τη συντροφικότητα, να διδαχθούμε από τη Φύση , να φθάσουμε σε μια ισορροπία .