Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει....



Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου



Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα: 

Η ομάδα... 'εργασίας' των Δημοτικών Σχολείων που διοργανώνουν το 3ο Τουρνουά Σκάκι.

Συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων που διοργανώνουν το 3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο όπου και θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουνίου το Τουρνουά.

Συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του Τουρνουά, έγινε η πρώτη κλήρωση και δήλωσαν έτοιμοι για την Κυριακή.

Παρών ήταν ο Διαιτητής και το «μυαλό» της διοργάνωσης ο κ. Δημήτρης Γκούτζιος που με την εμπειρία του εμπνέει σιγουριά για την επιτυχία του Τουρνουά.

Το παρών έδωσε και ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Τάκος Χρήστος που εντυπωσίασε ευχάριστα τους γονείς με τις γνώσεις του στο σκάκι, και προσκάλεσε μέσω της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των άλλων Σχολείων να βρεθούν την Κυριακή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου σαν οικοδεσπότες προσέφεραν στα υπόλοιπα Δ.Σ (1ου, 10ου, 14ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων) αναψυκτικά και καφέδες και μας δήλωσαν ότι την Κυριακή όσα παιδιά και γονείς βρεθούν στο σχολείο τους θα διασκεδάσουν σε μια υπέροχη γιορτή που ετοιμάζουν και μας περιμένουν όλους μας

Αναμένεται την Κυριακή να βρεθούν περισσότερα από 130 παιδιά με τους συνοδούς τους σε μια γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού, απόδειξη για μια ακόμη φορά του σπουδαίου έργου που προσφέρουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της πόλης μας.





Αυτό με το να γίνεται διακοπή ρεύματος με την εμφάνιση μιας μικρής μπόρας έχει καταντήσει γραφικό. Πρέπει κάποια στιγμή οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαστε κάποια τριτοκοσμική χώρα. Εκτός αν είμαστε, να μας το πουν δημόσια..


Τελετή λήξης του 2ου Δημοτικού σχολείου με τραγούδια και χορούς αφιερωμένα στην ξενιτιά Παρασκευή 12-06-2015 και ώρα 21:00 στο προαύλιο του σχολείου


Τελικά , το Δεύτερο δημοτικό σχολείο σεβόμενο προφανώς την μεγάλη επιθυμία γονέων και μαθητών για την πραγματοποίηση της παράστασης που ετοίμασαν τα παιδιά σχετικά με τραγούδια και χορούς της ξενιτιάς , αποφάσισε να γίνει η  εκδήλωση στο χώρο του σχολείου . Οι πληροφορίες μας πάντως λένε ότι το  πρόγραμμα των παιδιών είναι πράγματι πολύ καλό και αξίζει να το παρακολουθήσετε
Πρόγραμμα εκδήλωσης :
•        Ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων για την ξενιτιά από τον Δ/ντη κ. Ναχόπουλο Νίκο
•        Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί της ξενιτιάς από το χορευτικό τμήμα του σχολείου υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή του σχολείου κ Βλάγκα Αντώνη

•        Τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"



Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ αποτελεί υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας... Ας το αποδείξουμε έμπρακτα για μία ακόμη φορά, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας!
Την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, ειδικό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα βρίσκεται στη Στέγη του Συλλόγου (Νίκης 12 - 2351039364), για να συνδράμει προς αυτό το σκοπό!
Δίνουμε αίμα... χαρίζουμε ΖΩΗ!!!

Με εκτίμηση,

το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Χρηματοδότηση των Δήμων για αναπτυξιακά έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του ΤΠΔ.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κων/νο Βαρλαμίτη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δανείων ΟΤΑ κ. Κουλτούκη Γεώργιο, είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη Γεώργιο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Χιονίδη Σάββα Δήμαρχο Κατερίνης, και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.
 Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω μιας αναπτυξιακής τραπεζικής διαδικασίας η οποία μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την επενδυτική ανασυγκρότηση των Δήμων της χώρας μας.
 Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Πράσινου Ταμείου, για το οποίο ζητούμε την επαναφορά του ποσοστού κατανομής εσόδων στο 10%, κυρίως για έργα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.
 Επίσης ετέθη το θέμα της εξαίρεσης από το άρθρο 264 του Ν. 3852/10 για τους Δήμους που χρηματοδοτούν κυρίως έργα εξοικονόμησης ενέργειας μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος.
 Τέλος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR) τις 23 Ιουνίου 2015 στην Παλαιά Βουλή, με θέμα: «Τα Οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό τους περιβάλλον».



Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στην ΚΕΔΕ. Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος Σάββα Χιονίδη ξεκίνησε η διαβούλευση της ΚΕΔΕ με όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση των τελικών παρατηρήσεων και προτάσεων στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).


Στο πλαίσιο αυτό πέραν της συζήτησης που έγινε στο Δ.Σ. της 9ης Ιουνίου επί της αρχής του Σχεδίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ ευρεία σύσκεψη με το Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α. και τους φορείς της ανακύκλωσης (αδειοδοτημένα συστήματα).
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πρέπει να δοθεί παράταση της διαβούλευσης, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας και των αλλαγών που επιφέρει το νέο ΕΣΔΑ, για ένα μήνα τουλάχιστον.
Σε σχέση με το νέο υπό διαβούλευση ΕΣΔΑ εκτιμήθηκαν τα εξής:
¾    Ότι εισάγει πράγματι καινοτόμες ενέργειες και δράσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων με κεντροβαρή το ρόλο των Δήμων
¾    Η δυνατότητα που δίνεται στους Δήμους για την ανάπτυξη και υποστήριξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ανάλογους και επαρκείς πόρους.

UEFA EURO UNDER 19 CHAMPIONSHIPS Άνοιγμα του Ποδοσφαίρου στην Κοινωνία – Grass Roots



          Στα πλαίσια του UEFA EURO UNDER 19 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Κατερίνης – Βέροιας – Λάρισας από 6 έως 19 Ιουλίου 2015, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Πιερίας διοργανώνει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο τουρνουά Grass Roots.
          Σε κάθε ομάδα μπορούν να μετέχουν αγόρια και κορίτσια (για τις ηλικίες από 6-11 ετών) χωρίς να ισχύουν αυστηρά οι κανόνες διαιτησίας και χωρίς καμία έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Καλό θα είναι ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι να είναι παραπλήσιες.
       Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους.
          Μας δίνει μαθήματα Δημοκρατίας, Εκπαιδευτικές και Αθλητικές Αξίες, Υγεία και Κοινωνικές ευκαιρίες.
          Στο τουρνουά θα συμμετέχουν παιδιά Ρομά, ακαδημίες ποδοσφαίρου αγοριών και κοριτσιών σωματείων μελών μας, παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες των συλλόγων ΣΤΗΡΙΖΩ.
          Επίσης στις εκδηλώσεις του τουρνουά θα συμμετέχουν οι συμπατριώτες μας ποδοσφαιριστές της Super League ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΕΖΑΣ, ΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Το κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων του τουρνουά είναι
STOP BULLYING  -  SAY NO TO RACISM

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν παιχνίδια και παιδικά βιβλία για το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο»

Παρακαλούμε το Φίλαθλο κοινό να συμβάλει στην προσπάθεια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έκπληξη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης!


 Ο νυν Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Βασίλης Τσακιρίδης απέσυρε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του ως νέου Διευθυντή στο Σχολείο με συνέπεια να αναλαμβάνει νέα Διευθύντρια η κ. Σορώτου Φλώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακιρίδης που είναι από τα ποιο ιστορικά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό μας, δεν θέλησε να βάλει τους Δασκάλους του Σχολείου του στην διαδικασία επιλογής Διευθυντή ανάμεσα στον ίδιο και σε έναν άλλο υποψήφιο, και έτσι να δημιουργήσει ένταση και δυο «στρατόπεδα» μέσα στο Σχολείο του.


Όσο για την «νέα» Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σορώτου Φλώρα οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δραστήρια και εργατική εκπαιδευτικό που έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στην μέχρι τώρα διαδρομή της στην Εκπαίδευση.

Συνάντηση αποφοίτων του 1965 ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΕΣ …ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


   Μισός αιώνας πέρασε από την αποχώρηση των μαθητικών θρανίων. Με νοσταλγία να αναπολήσουν τα παλιά και να θυμηθούν τα όσα έζησαν στα ανέμελα σχολικά χρόνια, συναντήθηκαν πενήντα χρόνια μετά, οι απόφοιτοι του 1965 της στ΄ τάξης του κλασσικού τμήματος του γυμνασίου Κατερίνης.
   Από το παρουσιολόγιο  δυστυχώς κάποιοι έλειπαν. Ήταν όμως παρόντες είκοσι επτά. Ώριμοι και …γκριζομάληθες, αλλά με τη σκέψη να ζωγραφίζει την περίοδο που ξεκινούσαν τη ζωή, με όνειρα και ελπίδες.
    Οι απόφοιτοι του 1965 ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015, όχι στα μαθητικά θρανία αλλά στην κοσμική ταβέρνα «Λιόλιος» της Κατερίνης.
   Και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι εικόνες του χθες εναλλάσσονται με τη συγκίνηση. Αναπόλησαν την αυστηρότητα των καθηγητών  της εποχής αλλά και τον σεβασμό στο πρόσωπό των εκπαιδευτικών, το υποχρεωτικό μαθητικό πηλήκιο με σήμα την κουκουβάγια, τις σχολικές αίθουσες του παλαιού εξαταξίου γυμνασίου αρένων (σημερινό 5ο γυμνάσιο) και τις αίθουσες του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης που πριν λειτουργήσει ως χώρος υγείας, χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο και φιλοξένησε την γυμνασιακή κοινότητα εκείνων των χρόνων.
   Είπαν και χαριτολόγησαν και για πολλά άλλα. Κοινή διάθεση όλων να είναι υγιείς και να συναντηθούν και πάλι, όλοι.
   Το συντονισμό της συνάντησης των αποφοίτων της στ΄ τάξης του 1965 του γυμνασίου Κατερίνης ανέλαβαν και έφεραν επάξια σε πέρας οι… πρώην μαθητές Νίκος Δουκάκης και Γιάννης Γιαννούλης. Τόσο οι διοργανωτές, όσο και όλοι οι απόφοιτοι εκφράζουν τις ευχαριστίες στον διευθυντή του α΄ γυμνασίου Κατερίνης Κωνσταντίνο Πιπίλη για τη βοήθεια που τους παρείχε.
   Πάντα τέτοια.

   

Τελετή λήξης 2ου -4ου -12ου Δημοτικών σχολείων .





Δικαιώθηκαν δυστυχώς οι χθεσινές φήμες που ήθελαν ένα εκ των  τριών σχολείων να εμφανίζει κώλυμα της τελευταίας στιγμής παρότι ο Δ/ντης του μαζί με τους υπόλοιπους δύο είχαν υποσχεθεί ρητά την επανάληψη της εκδήλωσης προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία μαθητών και γονέων .  Έτσι η κοινή εκδήλωση των τριών σχολείων που αναμένονταν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω και της θεματολογίας που άγγιζε δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί .Παρόλα αυτά από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι το 2ο Δημοτικό  θα πραγματοποιήσει αύριο τελικά το λογοτεχνικό ,  χορευτικό και τραγουδιστικό αφιέρωμα που ετοίμασε για την Ξενιτιά στο χώρο του σχολείου . Μόλις  έχουμε νεώτερα λοιπόν θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα της εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Κατερίνης



Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης συγχαίρει ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας για το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» 2015, που έλαβαν για την εργασία τους με θέμα τη θέρμανση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.
Σε επιστολή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την ανάγκη για στροφή της εκπαίδευσης στην έρευνα και την καινοτομία, με στόχο να δίνονται στους μαθητές εκείνα τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών

Περισσότεροι από 400 βετεράνοι (άνω των 35 ετών), αθλητές στίβου από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Το πρωτάθλημα διοργανώνουν ο ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης, η Ομοσπονδία και ο τοπικός Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου.

«Είμαστε οργανωτικά έτοιμοι για την διεξαγωγή του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού αθλητικού ραντεβού» σημείωσε - στη διάρκεια συνέντευξης τύπου - ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και προσκάλεσε το φίλαθλο κοινό της Πιερίας, να παρακολουθήσει το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου.

«Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΒΑΣ Συμεών Συμεωνίδης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Πιερίας Γεώργιος Πούλιος τόνισε ότι το πρόγραμμα του διημέρου (Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί), περιλαμβάνει το σύνολο των αγωνισμάτων (ρίψεις, άλματα, ταχύτητες, ημιαντοχή κ.ο.κ.).

Τόσο ο κος Πούλιος, όσο και ο κος Συμεωνίδης ευχαρίστησαν τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης για την συμβολή του στην προετοιμασία και διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ενώ ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι αγώνες αποτελούν και πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Στίβου, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο στην Γαλλία.




Ανάγκη για συμφωνία που θα προβλέπει έξοδο από την κρίση και συνολική αντιμετώπιση του χρέους


       Του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
       πρώην δημ. συμβούλου Κατερίνης

Σε μια χαώδη συζήτηση, με αποτέλεσμα την παραλυσία, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούμε συζητώντας τα επί μέρους μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ή προσπαθούν  να επιβάλλουν οι δανειστές  ή ακόμα και αυτά που αποκαλύπτουν τα κανάλια. Η  κατάσταση χειροτερεύει αν χαθούμε και στις επί μέρους προτάσεις που αναλύονται ένθεν κι ένθεν με τον κίνδυνο να φθάσουμε στο σημείο ο καθένας να υποστηρίζει μόνο τα μέτρα που δεν τον θίγουν προσωπικά.
Μια τέτοια συζήτηση δεν παίρνει υπόψη της ούτε την βασική εικόνα του Ελληνικού προβλήματος ούτε και τα 5 χαμένα μνημονιακά χρόνια, ούτε φυσικά τις νηφάλιες φωνές που ακούγονται ευτυχώς και σε διεθνές επίπεδο. Γιατί θεμελιώδες κριτήριο για μια επιτυχή συμφωνία πρέπει να είναι η οριστική έξοδος από την κρίση, με συνολική παράλληλα αντιμετώπιση του χρέους.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.
Η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Λαζαρίδου Ζαΐρα
Αντιπρόεδρος Α ΄: Αργυρόπουλος Χαράλαμπος
Αντιπρόεδρος Β΄ : Προκοπίδης Δημήτριος
Γ.Γραμματέας : Καμπερίδου Καλλιόπη
Ταμίας: Παραστατίδης Κων/νος
Μέλη: Αραβίδου Μαίρη
Στεφανίδου Παρθένα
Συμεωνίδης Δημήτριος
Τοπαλίδης Γιάννης

3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης


Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές για την ανάδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πρώτο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης στα Δημόσια Σχολεία


Σήμερα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκλογές για την ανάδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και έπονται οι ίδιες διαδικασίες, στις 19 Ιουνίου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι εκπαιδευτικοί μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες εκφράζουν την άποψη τους για το ποιος/α θα είναι Διευθυντής/ Διευθύντρια του σχολείου στο οποίο υπηρετούν. Ο ρόλος του συλλόγου  των διδασκόντων αναβαθμίζεται ενώ η συνέντευξη καταργείται ως αδιαφανής και υποκειμενική .
Για το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η διαδικασία, που έγινε νόμος του κράτους, αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια μεγάλη πορεία θεσμικών και νομοθετικών αλλαγών, που πρέπει να συνεχισθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την εμπέδωση  κλίματος δημοκρατίας  ώστε να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα και η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης του κόσμου της εκπαίδευσης, ως πρώτο βήμα της αναγκαίας εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης όλων των βαθμίδων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

10.06.2015

Το Ποτάμι ψηφίζει «ναι» και βελτιώνει τις διατάξεις για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας


  • Το Ποτάμι επί της αρχής υπερψήφισε το νομοσχέδιο αναγνωρίζοντας ότι με αυτό επιχειρείται να δοθεί λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Είναι πράγματι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά μεταναστών, τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα και μετέχουν στην ελληνική Παιδεία.
  • Το Ποτάμι θα καταθέσει σχετική τροπολογία στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
  • Η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας μας στην Κυβέρνηση είναι να μην αποτελεί η επί πενταετία νόμιμη διαμονή των γονέων πριν τη γέννηση του παιδιού προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της ιθαγένειας στους ανήλικους μαθητές. Συγχρόνως όμως να απαιτείται τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ολοκληρώσει το Δημοτικό για να τους χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια.
  • Πυρήνας της πρότασης είναι η αντίληψή μας ότι ένα σύγχρονο σύστημα απόδοσης της ιθαγένειας σε ανήλικους οφείλει να θέτει στο επίκεντρο το παιδί και την ουσιαστική ένταξή του.
  • Να μην εξαρτά την ιθαγένεια του παιδιού από επιλογές που έκαναν οι γονείς του πριν γεννηθεί αλλά από την ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού στο εκπαιδευτικό σύστημα και από την θέληση των γονιών να δημιουργήσουν στη χώρα μας το βιοτικό κέντρο του παιδιού τους, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσω της εγγραφής και φοίτησης του σε σχολείο στην Ελλάδα.
  • Μας ενδιαφέρει η ουσία. Μας ενδιαφέρει να απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες των μεταναστών και των παιδιών τους. Μας ενδιαφέρει να μη στερηθούν αυτοί οι άνθρωποι κανένα δικαίωμα που δικαιούνται. Μας ενδιαφέρει η πραγματική κοινωνική ένταξη των παιδιών και όχι η κατ’ όνομα. Και τέλος μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή που εξασφαλίζει ο πολιτισμός και η παιδεία μας.
  • Εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ποταμιού, θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουν άμεσα την ελληνική ιθαγένεια χιλιάδες παιδιά μεταναστών, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουν μια δεκαετία.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται γονείς για τα νέα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης.


Ανάστατοι είναι οι γονείς μετά την δημοσιοποίηση του νέου σχεδίου με τα όρια φοίτησης, αφού μετακινούνται σε αποστάσεις πενταπλάσιες σχεδόν, σε σχέση με την διεύθυνση κατοικίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γονείς που κατοικούν μέσα στο κίτρινο πλαίσιο που βλέπετε στον χάρτη, (Περιλαμβάνει τις οδούς Αθανασίου Διάκου, Χ.Τρικούπη, Νικομηδείας, Αρτεσκού και Σβορώνου) και ενώ είναι σε απόσταση 150-500 μέτρα από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (δίπλα στην ΔΕΥΑΚ) τους υποχρεώνουν να διανύσουν μια απόσταση από 800-1500 μέτρα και να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα παιδιών που κατοικούν σε απέναντι οικοδομές που αναγκάζονται οι μεν να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και οι δε να πάνε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο…

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με πάρα πολλούς γονείς της περιοχής που δηλώνουν αγανακτισμένοι και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για αυτή την αδικία που γίνεται εις βάρος τους.
Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το 16ο Δημοτικό Σχολείο που αναγκάζουν τα παιδιά να μετακινηθούν έχει ήδη μεγάλο αριθμό μαθητών/τριων…

Ανάμεσα στις οικογένειες που θίγονται από αυτή την αδικία υπάρχουν πολύτεκνοι και εργαζόμενοι γονείς που δηλώνουν πελαγωμένοι για το πώς θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους..

Παρότι έγιναν επανελειμένα επίσημα έγγραφα προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας τόσο από το ίδιο το 15ο Δημοτικό Σχολείο όσο και από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου δεν έλαβαν καμία θετική απάντηση..

Παρότι υποβλήθηκαν επίσημες ενστάσεις από την Ένωση Γονέων Κατερίνης προς την ΔΕΠ και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη.

Ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου δηλώνει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα των γονέων της συγκεκριμένης περιοχής να φοιτήσουν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και είναι πρόθυμος να πρωτοστατήσει σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν οι γονείς.


Απορούμε και δεν καταλαβαίνουμε ποια λογική και ποια αναγκαιότητα, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής δίνει το δικαίωμα στους αρμόδιους να ταλαιπωρούν άσκοπα και χωρίς λόγο τις οικογένειες της συγκεκριμένης περιοχής..



Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της Β΄Εθνικής. Έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν…

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΟΛ. ΒΟΛΟΥ – ΑΕΚ 1-0

(49′ Διαμαντόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2-0

(63′ Άρσιτς, 81′ Ανγκούλο)

ΑΕΛ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-2

(11′ Λουκίνας, 16′ Κάσσος)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ 28
ΗΡΑΚΛΗΣ 26
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 20
ΑΕΛ 13
ΟΛ. ΒΟΛΟΥ 10

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 5

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 11 Ιουνίου.