Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συνάντηση αποφοίτων του 1965 ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΕΣ …ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


   Μισός αιώνας πέρασε από την αποχώρηση των μαθητικών θρανίων. Με νοσταλγία να αναπολήσουν τα παλιά και να θυμηθούν τα όσα έζησαν στα ανέμελα σχολικά χρόνια, συναντήθηκαν πενήντα χρόνια μετά, οι απόφοιτοι του 1965 της στ΄ τάξης του κλασσικού τμήματος του γυμνασίου Κατερίνης.
   Από το παρουσιολόγιο  δυστυχώς κάποιοι έλειπαν. Ήταν όμως παρόντες είκοσι επτά. Ώριμοι και …γκριζομάληθες, αλλά με τη σκέψη να ζωγραφίζει την περίοδο που ξεκινούσαν τη ζωή, με όνειρα και ελπίδες.
    Οι απόφοιτοι του 1965 ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015, όχι στα μαθητικά θρανία αλλά στην κοσμική ταβέρνα «Λιόλιος» της Κατερίνης.
   Και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι εικόνες του χθες εναλλάσσονται με τη συγκίνηση. Αναπόλησαν την αυστηρότητα των καθηγητών  της εποχής αλλά και τον σεβασμό στο πρόσωπό των εκπαιδευτικών, το υποχρεωτικό μαθητικό πηλήκιο με σήμα την κουκουβάγια, τις σχολικές αίθουσες του παλαιού εξαταξίου γυμνασίου αρένων (σημερινό 5ο γυμνάσιο) και τις αίθουσες του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης που πριν λειτουργήσει ως χώρος υγείας, χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο και φιλοξένησε την γυμνασιακή κοινότητα εκείνων των χρόνων.
   Είπαν και χαριτολόγησαν και για πολλά άλλα. Κοινή διάθεση όλων να είναι υγιείς και να συναντηθούν και πάλι, όλοι.
   Το συντονισμό της συνάντησης των αποφοίτων της στ΄ τάξης του 1965 του γυμνασίου Κατερίνης ανέλαβαν και έφεραν επάξια σε πέρας οι… πρώην μαθητές Νίκος Δουκάκης και Γιάννης Γιαννούλης. Τόσο οι διοργανωτές, όσο και όλοι οι απόφοιτοι εκφράζουν τις ευχαριστίες στον διευθυντή του α΄ γυμνασίου Κατερίνης Κωνσταντίνο Πιπίλη για τη βοήθεια που τους παρείχε.
   Πάντα τέτοια.