Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο Εφευρέτης Καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης στην πρώτη εκδήλωση για την νέα χρονιά της Σχολής Γονέων Κατερίνης.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Στην Εκάβη μίλησε σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία φίλων και μελών του κόμματος.
Αρκετός κόσμος τον υποδέχτηκε με θέρμη και ενθουσιασμό, θέλοντας να τον δει από κοντά και να του σφίξει το χέρι.
Παρακολουθώντας τις δυο τελευταίες ομιλίες, τόσο του κ. Τζιτζικώστα όσο και του κ. Μητσοτάκη, προκύπτουν αναπόφευκτα συγκρίσεις και συμπεράσματα.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Με πληθωρική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική συνεστίαση της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015. Ο κόσμος, ο οποίος κατέκλυσε το κέντρο ΑΡΙΑ, απέδειξε τη συμπαράστασή του στο έργο της ενορίας και την αλληλεγγύη στους πάσχοντες αδελφούς μας,λόγω της οικονομικής κρίσης.
          Ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας αναφέρθηκε στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ενορίας, και ευχαρίστησε τους ενορίτες που συμπαρίστανται σε αυτό. Κατόπιν η ενορία τίμησε δύο πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο φιλόπτωχο ταμείο. Τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Γκόλια, ο οποίος δημιούργησε προ εικοσιπενταετίας το φιλόπτωχο ταμείο και την αξιότιμη κα Ασπασία Κυρμανίδου, εκ των παλαιοτέρων μελών αυτού, των οποίων η αθόρυβη προσφορά υπήρξε πολύτιμη.

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου την ταινία "Οικογένεια Μπελιέ". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαρτιγκό
Παίζουν: Καρίν Βιάρ,Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνινό, Λουάν Εμερά

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Συνάδελφοι του κλάδου, άνεργοι. Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα παραδοθούμε στις ορέξεις – αξιώσεις των καπιταλιστών, μεγαλοεργοδοτών, την Ε.Ε. Η θα οργανωθούμε ταξικά, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ενάντια στην φτώχεια και δυστυχία μας και θα αντεπιτεθούμε, για την ζωή που δικαιούμαστε. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Ομιλία Γέροντα Εφραίμ στην Κατερίνη

Με την τέλεση του Αγιασμού  από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο  ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 1 Νοεμβρίου οι καθιερωμένες  Εσπερινές ομιλίες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η παρουσία του Αγίου Όρους σήμερα».

Ενημερωτικό σποτ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη λύσσα.


Έναρξη της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2015 για τον από του στόματος εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της Λύσσας-Ενημέρωση του Κοινού σχετικά με τη λύσσα στα ζώα και τους εμβολιασμούς των κόκκινων αλεπούδων με εμβολιακά δολώματα.

Όπως ήδη γνωρίζετε από 19/10/2012 έχει εμφανιστεί η λύσσα στην Ελλάδα και μέχρι
σήμερα έχουν καταγραφεί 48 κρούσματα σε ζώα της άγριας πανίδας (αλεπούδες) και
κατοικίδια ζώα (σκύλους, γάτες, βοοειδή). Για το σκοπό αυτό το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων,
της Δ/νσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και
Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ

Διάνοιξη της οδού Φλωρίνης. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΒΑΤΑΝ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κατερίνης για την αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης και την επίλυση πάγιων καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων, εντάσσεται η διάνοιξη της οδού Φλωρίνης, που έγινε σήμερα Δευτέρα 02 Νοεμβρίου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Πρόκειται για εγκεκριμένη οδό του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, ενώ  μεταξύ άλλων η πράξη εφαρμογής προβλέπει και την πλήρη αποκατάσταση – αποζημίωση του ιδιοκτήτη.

Εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Ένα σημαντικό έργο μέσα στην πόλη της Κατερίνης από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε.Πιερίας»
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο του έργου ΄΄Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε.Πιερίας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας ΄΄ προϋπολογισμού 271.000,00  ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.23%) για τη συντήρηση της οδού Ν.Πλαστήρα της υφιστάμενης 13ης Ε.Ο. (Κατερίνης-Αγ.Δημητρίου) και συγκεκριμένα από τον κόμβο της Γανόχωρας προς τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του οικισμού των Καταφυγιωτών.

Υποδοχή στο Δημαρχείο του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Σας θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους[…]Για πρώτη φορά δίδουμε το κλειδί της πόλης»
 «Σας ευχαριστούμε για την ευλογία που φέρατε στους κατοίκους της πόλης και τους χιλιάδες επισκέπτες, καθώς και για την δυνατότητα που δώσατε να προσκυνήσουμε όλοι την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου». Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κατερίνης, τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον οποίο συνόδευε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, καθώς και μέλη της αδελφότητας της Μονής.

Η πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους στα 5αμηνα

Το  Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας  ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’,  συνεχίζοντας  τη δράση  του ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενόψει και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας,  πήρε τις  παρακάτω πρωτοβουλίες: Συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις  24 Οκτώβρη,  οργάνωσε  τον αγώνα των εργαζόμενων στα 5αμηνα  με δυο Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες ορίστηκε σωματειακή επιτροπή, έδωσε συνέντευξη τύπου από κοινού με τη σωματειακή επιτροπή, κλπ. Επιπλέον, παιδιά μελών του Συνδικάτου φοιτούν εντελώς δωρεάν στο  φροντιστήριο  της Λαϊκής Επιτροπής.  Συμμετείχαμε στη μαζική εξόρμηση του ΠΑΜΕ στις 28 Οκτώβρη ενημερώνοντας  τον κόσμο για την  πανελλαδική απεργία στις 12  Νοέμβρη. 
Την Κυριακή 1 Νοέμβρη κάναμε μαζική διαμαρτυρία, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, έξω από το σούπερ μάρκετ Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. 

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ). ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015

Αστική Σχολή - 06 έως 15 Νοεμβρίου. Παρουσίαση Ομαδική Έκθεσης Εικαστικών Καλλιτεχνών
Αγιογραφίες, ζωγραφικές δημιουργίες και καλλιτεχνικές κατασκευές περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών, η οποία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015», θα πραγματοποιηθεί στην Αστική Σχολή από την Παρασκευή 06 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, έργα τους θα παρουσιάσουν οι:


ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-Αλληλεγγύη στις άπορες οικογένειες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ανακούφισης της λαϊκής, άπορης οικογένειας, καλεί τους συναδέλφους να συνδράμουν την προσπάθεια  της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης για αυτές τις οικογένειες.
Τα πιο πάνω είδη συγκεντρώνονται καθημερινά από τις 9π.μ-2μ.μ. και από τις 5μ.μ.-9.μ.μ. στον ανακαινισμένο χώρο του κυλικείου του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης.

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος INDES - MUSA στο Καλοχώρι


          Τα αποτελέσματα του ερευνητικού, πρωτοποριακού προγράμματος INDES - MUSA, που υλοποιείται στο Καλοχώρι, θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου (πλατεία Δημοκρατίας), σε συνεργασία με την ένωση φορέων υλοποίησης του προγράμματος. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Καλοχώρι, που αποτέλεσε το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος μαζί με την Σαγκάη της Κίνας, μιας και προκύπτουν στοιχεία για το έδαφος της περιοχής.

Πρόσκληση


Η Διεύθυνση, το Διδακτικό Προσωπικό
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης, 2ου και 15ου ,
με την καρδιά ανοικτή και με αγάπη για το παιδί
προσκαλούν
εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, βιβλιο…ευαίσθητους και φιλομαθείς
στην παρουσίαση του ανθο-ημερο-λογίου
                           «ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ»
                             της κας Φανής Τσεντικίδου-Ζέττα,
                          εκπαιδευτικού, διπλωματούχου παιδαγωγού,
               την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015 στις 7.00 μ.μ.
στην αίθουσα πολιτισμού του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 73-64


O Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε της Καστοριάς με 73-64 σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.
Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι,όπως μαρτυρά και η διακύμανση του σκορ,ο Πιερικός Αρχέλαος κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη χάρη στη μεγάλη θέληση των παικτών του,