Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Έπαιξαν για καλό σκοπό. 3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ. (ΦΩΤΟ)

Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ διοργάνωσαν σήμερα οι Υπάλληλοι των Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας και της Ένωσης Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες και Στρατιωτικοί...

ΟΙ ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ


«… Η Πολιτεία λωλάθηκε κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη’…»
Κωστής Παλαμάς

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος
Β΄ Μέρος

Η περιπέτεια ενός λίθου: επανεντοπισμός σημαντικής επιγραφής στην Αμοργό

Ένα κείμενο –κλειδί για την ιστορία του Αιγαίου τον 3ο αι. π.Χ., το περίφημο ψήφισμα της Νικουριάς (IG XII 7, 506), επανεντοπίστηκε πρόσφατα στην Αμοργό.

Χριστούγεννα 1942: Η πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Το διαχρονικό αυτό άρθρο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 13 Δεκεμβρίου 2015 (στο Analyst). Από τότε κάθε Χριστούγεννα, αναδημοσιεύεται από δεκάδες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν μια συμβολική υπόμνηση των δεινών που υπέστη ο Κωνσταντινουπολίτικος Ελληνισμός από το επίσημο τουρκικό κράτος.

Εορταστική συναυλία της CAMERATA ACADEMICA KATERINIS

Η ορχήστρα CAMERATA ACADEMICA KATERINIS αποχαιρετά το 2018 με μία συναυλία την Κυριακή πρωί στις 12 π.μ. 30 Δεκεμβρίου στο θέατρο ''ΜΩ''. Ελάτε όλοι μαζί να πούμε ένα ''Αντίο'' στο 2018 και ένα ''Καλώς ήλθες με ελπίδες 2019''.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΣΙΤΟΥ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΟΥ ΟΥΣΙΑΣ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν...

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2018-2019

Υπογράφηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2018-2019.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Χρήστος Γκουγκουρέλας*

H Χατιτζέ Μόλα Σάλι, Ελληνίδα υπήκοος και Μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, μπορεί να μην ήταν ποτέ ευρέως γνωστή στο Πανελλήνιο, αλλά είναι εδώ και λίγες μέρες ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία αναφοράς μιας σημαντικής μεταστροφής του νομικού μας ‘‘πολιτισμού’’.

Χρόνια Πολλά!!!

Ρασοευχή Μοναχού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου τελέστηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) ενός νέου μοναχού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

(Βίντεο) Παρουσίαση σχετικά με τη σύλληψη 2 ατόμων για διαρρήξεις σε ΑΤΜ, την εξιχνίαση ένοπλων ληστειών και τη σύλληψη ατόμου για εισαγωγή ποσότητας ηρωίνης

Διατηρούνται οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ - Καμία αύξηση στα διόδια από 1ης Ιανουαρίου

Διευκρινιστική Εγκύκλιο απέστειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στην Εγνατία Οδό Α.Ε. Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα για την εφαρμογή των «πράσινων» διοδίων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν να εξιχνιάσουν 3 περιπτώσεις διάρρηξης σε ΑΤΜ σε περιοχές της Πιερίας και των Σερρών

Παρουσίαση σχετικά με τη σύλληψη 2 ατόμων για διαρρήξεις σε ΑΤΜ, την εξιχνίαση ένοπλων ληστειών και τη σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή στη χώρα ποσότητας ηρωίνης.
Παρουσίαση 3 υποθέσεων που αφορούν:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου...

«Το 2019 ας γίνουμε Όλοι αιτία καλού»

Του Σάββα Χιονίδη - Δήμαρχος Δ. Κατερίνης.

- Καλωσορίζουμε σε λίγες ημέρες το νέο έτος, το 2019. Μια κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για το Δήμο Κατερίνης, συνεπώς για όλους μας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πόσες ακόμα απώλειες αδέσποτων ζώων πρέπει να θρηνήσουμε;


Του Ιορδάνη Χοτουρίδη (Κτηνίατρου).

Την Πέμπτη 27.12.18 στις 9.30 το πρωί και ενώ βρισκόμουν στο χώρο του ιατρείου μου, ένας περαστικός νεαρός ήρθε και με ενημέρωσε ότι σχεδόν απέναντι στη μέση του δρόμου είχε χτυπηθεί ένα σκυλί από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία για την κατάσταση στους δρόμους (28/12/18)

Ημερίδα : "Ασφαλής χειμερινή ανάβαση".

Ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για τη νέα χρονιά

Φίλες και Φίλοι,

Στο κατώφλι του νέου έτους απευθύνω σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή προκοπή. Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου απευθύνω και στους όπου γης ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγωνιούν μαζί μας για το μέλλον του τόπου.

Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης - Δήμος Κατερίνης & Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Εορταστική Συναυλία

Σήμερα το απόγευμα το 3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΑ ΚΑΙ ΕΔ

Οι Υπάλληλοι των Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας και της Ένωσης Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες και Στρατιωτικοί διοργανώνουμε ένα διαφορετικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για την ενίσχυση άπορων οικογενειών της πόλης μας.

Και οι μη καπνιστές έχουν ψυχή!

*Γράφει η Κωνσταντινίδου Χαρούλα.

Οι εορταστικές ημέρες ενδείκνυνται για ξεκούραση, κοινωνική συναναστροφή, βόλτες στα καταστήματα, χαρούμενη διάθεση και ξενοιασιά.

Καλά ξεμπερδέματα και ο Θεός βοηθός!!!


*Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός.

Η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά χρόνια κρίση από το 2007. Η οικονομία σέρνεται. Το "ξεπούλημα" της Μακεδονίας μπαίνει στην τελική του φάση.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

418 - Εκλέγεται ο Πάπας Βονιφάτιος Α΄.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΔΟΜΝΑ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2018