Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) με Δελτίο Τύπου και επιστολή σε όλους τους Βουλευτές, ζήτησε να ΜΗΝ γίνει δεκτή από την Ολομέλεια η Έκθεση, θέτοντας μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα. Τα ερωτήματα αυτά εγείρουν θέματα για την ποιότητα της Έκθεσης. Την ίδια θέση και σχετικές αντιρρήσεις εξέφρασαν και άλλες οικογενειακές οργανώσεις.

ΣΤΟ "ΡΕΛΑΝΤΙ" ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΠΣ ΑΙΟΛΟΣ 3-0

Την 2η νίκη του σε 2 αγώνες πέτυχαν οι παμπαίδες του Πιερικού καθώς κέρδισαν την ομάδα του Αιόλου με 3-0 σετ...

ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ, ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018-2019

Το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ, ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018-2019» προϋπολογισμού 360.000,00 € στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε Μαγνησία και Σποράδες και παράλληλα παρατείνεται σε έντεκα περιφερειακές ενότητες

Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται. Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε δύο ακόμα Π.Ε. της χώρας (Μαγνησία και Σποράδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας). Παράλληλα παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δ. Αττικής.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΦΑΝΙΑΔΗ - ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΕΪΝΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ - Λύγισε στα πέναλτι η ομάδα Νέων Κ-16 της ΕΠΣ Πιερίας

Η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Πιερίας αγωνίστηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Άρτα αντιμετωπίζοντας για την Β΄ φάση την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Άρτας διεκδικώντας την πολυπόθητη πρόκριση για την επόμενη φάση.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού.

Ο Δήμος και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Του Γιώργου Ρακκά «Μένουμε Θεσσαλονίκη – Ούτε φυγή, ούτε υποταγή»

- Μια μεγάλη αντιπαράθεση διεξάγεται σε όλη την ελληνική περιφέρεια, νησιώτικη ή ηπειρωτική, σχετικά με την βιωσιμότητα εγκατάστασης των Βιομηχανικών Πάρκων Αιολικής Ενέργειας στις βουνοκορφές μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ": ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Σβορώνου 36).

Πρόσκληση στο ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού "Ο Νικόλαος Λούσης".

Κυριακή 10 Μαρτίου στις 17:30 στην πλατεία Ελευθερίας, συλλαλητήριο για την Μακεδονία!


Πανελλήνια Πρωταθλήτρια κάτω των 21 (68+κιλών) η Γεωργία Χατζηλιάδου, αδερφή της "χρυσής" Έλενας Χατζηλιάδου!

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΡΑΤΕΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ(ΠΙΕΡΙΚΟΣ) ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U21 +68kg 2019

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών στη σήραγγα Κατερίνης.

Η ΠΟΠΣΜ ξεσκέπασε την κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο!

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές κα Θεοχάρους (από την Κύπρο) και ο κ.Συναδινός, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία.

Υπερψηφίστηκε η Έκθεση για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) με εισηγήτρια, την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρώτη έκθεση για τη στρατηγική της ΕΕ σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τη Ρομποτική στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βάσει αρχών όπως, διαφάνεια, υπευθυνότητα, δικαιοσύνη, ενώ συμπεριλήφθηκε και η ανάγκη ενός κώδικα ηθικής για εκείνες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Ένωση Ποντίων Πιερίας - «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για μνήμη».

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας στα πλαίσια των δράσεων για τα 100 χρόνια από την 2η φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συμμετέχει στις προγραμματισμένες δράσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στις 14 Απριλίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής στο πρώην Αρχοντικό Τσαλόπουλου

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη την Τρίτη 5 Μαρτίου από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης στην έκθεση ζωγραφικής «Από τον Παρθένη στον Μόραλη», στο νεοκλασικό κτίριο πρώην Αρχοντικό Τσαλόπουλου.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αστείρευτο κέφι, τραγούδι, χορός και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό του διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κέντρο διασκέδασης ΄΄ ΑΡΙΑ ΄΄, (προς Γανόχωρα), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, που υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Ημέρα Εθελοντισμού και Αιμοδοσίας στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά η Ημέρα Εθελοντισμού και Αιμοδοσίας στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ "ROMEXPO" - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ / ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ "IFT 2019" - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΣΕΡΒΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας (Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.) συμμετείχε στις παραπάνω εκθέσεις του εξωτερικού, με σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, όπως και την προβολή των καταλυμάτων μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ KATERINI RUN 2019

Την Κυριακή 03/03 πραγματοποιήθηκε ο ημιμαραθώνιος αγώνας "Katerini run 2019" από τον Α.Π.Σ. δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"...

Άρχισαν τα όργανα απόρροια της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής*

Στις 27 Φεβρουαρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Βεργίνα τηλεόρασης μεταδόθηκε η είδηση ότι σε μερικά χωριά της Δυτικής Μακεδονίας (Ξινό Νερό και Μελίτη Φλώρινας) οι κάτοικοι παρατήρησαν καρφωμένα στις εξώπορτες των σπιτιών τους φυλλάδια που ανέγραφαν, στα σλάβικα και στα ελληνικά, "Αυτονομία της Μακεδονίας''.

Η καθημερινότητα του πολίτη

Του Ευαγγελόπουλου Ναούμ

H οργάνωση και λειτουργία του Δήμου είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, γιατί έχει να κάνει τόσο με την εξυπηρέτηση του πολίτη στην καθημερινή επαφή του με το Δήμο όσο και με τη βελτίωση των όρων διαβίωσής του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

12 π.Χ. - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος ονομάζεται Pontifex Maximus, ενσωματώνοντας τη θέση σε εκείνη του αυτοκράτορα.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΗΣΥΧΙΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 6 Μαρτίου 2019