Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι θεατρική παράσταση "Ο ΧΩΡΕΤΕΣ" στην Θεσσαλονίκη


Με μεγάλη επιτυχία το Μακεδονικό Θεατρο Μακεδονίας του Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας παρουσίασε το Σάββατο 11 Ιουνίου,στη Θεσσαλονίκη στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου Αλέξανδρος, (έναντι Λευκού Πύργου). το έργο του Φίλωνα Κτενίδη "Ο ΧΩΡΕΤΕΣ", σε σκηνοθεσία Γεωργίου Φουρνιάδη-Σταύρου Λυκίδη. Η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφεριακής Ενότητας Πιερίας

Για την ανάδειξη του τοπίου των Αμπελώνων της Πιερίας η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» «προπονείται» στον Οινοποιητικό Αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα.


Μια νέα προπονητική μέθοδο που ακούει στον όνομα «κορφολόγημα αμπελιού» ανέπτυξε η τεχνική ηγεσία της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» με την συνδρομή του οινοπαραγωγού κ. Γιώργου Αδάμου και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με σκοπό την ανάδειξη του τοπίου των Αμπελώνων της Πιερίας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει ομόφωνα: δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα «γάμου» ομοφύλων στη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών "Μαμά μπαμπά & παιδιά" χαιρετίζει την σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην περίπτωση Chapin και Charpentier κατά Γαλλίας (Αίτηση αρ. 40183/07), στην οποία διευκρινίζεται ότι βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο όρος «γάμος» δεν έχει καμία άλλη έννοια εκτός από αυτήν της ένωσης μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης (1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά συναυλία ευρωπαϊκής μουσικής από καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Συνθέτες: Χ. Βερνάρδος, Χ. Γκρούτα, Γ. Καζαντζής, Ε. Κυριαζίδου, Γ. Κωνσταντινίδης, Ά. Μπαλτά, Δ. Τασούδης, E. de Falla, G. Gershwin, M. Gordon/H. Warren, A. Hamilton, W. Mertens, D. Parton, D. Scarlatti, N. Uematsu

Εκτελεστές: Δέσποινα Αρβανιτίδου, Χρήστος Βερνάρδος, Εύη Κυριαζίδου, Δημήτρης Μανδρίνος, Σάββας Παυλίδης, Φιλιώ Σέρβου, Γεράσιμος Σκληρός, Δημήτρης Τασούδης, Έλενα Χαλάτση

Είσοδος ελεύθερη

Ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης “Πάλι ξυπνάει της άνοιξης τ’ αγέρι”


Το Σάββατο 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο του πάρκου η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση των μαθητών του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης. Η φετινή παράσταση είχε ως κεντρικό θέμα της την άνοιξη, με τον τίτλο: “Πάλι ξυπνάει της άνοιξης τ’ αγέρι”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας (ενημέρωση)

H A.K.E. απόλυτα πιστή στις προφορικές και γραπτές προεκλογικές δεσμεύσεις-προτάσεις της, ενημερώνει όλους τους εκπαιδευτικούς της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας ότι για τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας (εκλογή προέδρου-συγκρότηση προεδρείου), θέτει τα εξής προαπαιτούμενα:

Η μεγάλη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο θεατράκι του Πάρκου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η μεγάλη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο θεατράκι του Πάρκου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Η μεγάλη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο θεατράκι του Πάρκου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πρόσκληση για τον εορτασμό 100 χρόνων σύνδεσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων με τους Ευρωπαϊκούς

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων σύνδεσης των Ελληνικών σιδηροδρόμων με τους Ευρωπαϊκούς, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού πραγματοποιεί επετειακή αναμνηστική εκδήλωση, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 11 π.μ., στον χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγινίου (ΛΙΜΠΑΝΟΒΟ).

Αναγκαία η θέσπιση ακατάσχετου της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, προκειμένου να μην μπορεί να κατασχεθεί το επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται από το κράτος σε οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας, για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών που πηγαίνουν δημοτικό ή γυμνάσιο.

Ν. Φωτόπουλος - Αντιπροέδρος ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος). Το νέο Σύνταγμα που ετοιμάζουν..

Δόθηκε στην δημοσιότητα το σχέδιο ενός "καινοτόμου Συντάγματος ", που εκπόνησαν 6 "ειδικοί".
Δυστυχώς όμως από μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνει κανείς να παραλείπεται παντελώς το περιεχόμενο του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και για την επικρατούσα θρησκεία.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ


Παρουσίαση Λευκώματος Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η σαραντάχρονη και πλέον διαδρομή του χορευτικού τμήματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, αποτελεί το πόνημα του λευκώματος που επιμελήθηκε, αλλά και συγκέντρωσε και κατέγραψε το περιεχόμενο του μετά από τριών χρόνων έρευνα, ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Ε.Ο.Σ Πέτρας - Πριόνια - Λιβαδάκι 12/06/2016 (BINTEO)

Την Κυριακή 12/06/2016 ο ΕΟΣ Πέτρας πραγματοποίησε Ορειβατική διαδρομή από πριόνια προς Λιβαδάκι ,μια πανέμορφη διαδρομή μέσα σε αλπικό τοπίο αλλά και μια εκπληκτική θέα συνθέτουν ένα σκηνικό απείρου κάλους , φτάνοντας στο Λιβαδάκι το καταφύγιο χωρητικότητας 4 ατόμων είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για ασφαλή διανυκτέρευση, η διαδρομή έκλεισε με κάθοδο στα Πριόνια και συζήτηση για της εμπειρίες της διαδρομής δίνοντας ραντεβού για την επόμενη ανάβαση.

Aναπληρωτές στο έλεος της Αριστερής κοινωνικής "ευαισθησίας"..!

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για να δώσουμε μαζικά μια ισχυρή απάντηση στην κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι αναπληρωτές.
Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο Γραμματέας
Λάμπρου Βασίλειος ΧάΪδας Χρήστος

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 15 Ιουνίου 2016