Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας (ενημέρωση)

H A.K.E. απόλυτα πιστή στις προφορικές και γραπτές προεκλογικές δεσμεύσεις-προτάσεις της, ενημερώνει όλους τους εκπαιδευτικούς της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας ότι για τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας (εκλογή προέδρου-συγκρότηση προεδρείου), θέτει τα εξής προαπαιτούμενα:

1) Δέσμευση του νέου προέδρου-προεδρείου του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας για την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά, όπως έχει ανακοινωθεί και στο δελτίο τύπου της κίνησής μας, στις 7-6-2016.

2)Εκλογή νέου/ας πρόεδρου, ο/η οποίος/α κατά το παρελθόν δεν έβλαψε με τις ενέργειές του/της τον σύλλογο.

3) Ανοιχτά γραφεία του Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας σε τακτική εβδομαδιαία βάση, ώστε να είναι δυνατή η επίσκεψη σε αυτά, συνάδελφων εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχων.

4) Δέσμευση για πίεση προς τον εισαγγελέα ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της «εξαφάνισης» των βιβλίων εσόδων-εξόδων, εξελικτικής επιτροπής, βιβλιαρίων συνδρομών, κτλ., ώστε η υπόθεση επιτέλους να διαλευκανθεί, να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς παραβάτες και να σταματήσουν οι υποψίες για τα άτομα τα οποία δεν εμπλέκονται στο περιστατικό.

5) Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συμμετοχή στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, ατόμων που συμμετέχουν παράλληλα στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεωρούμε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί τα μέλη του Δ.Σ. μετά την εκλογή τους να είναι μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (δεν υπάρχει σχετική αναφορά-πρόβλεψη στο καταστατικό του συλλόγου μας, αλλά αναφέρεται σαφώς στο καταστατικό της Δ.Ο.Ε., άρθρο 14).


Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους της κίνησής μας, να μας ενημερώσουν για επιπρόσθετες προτάσεις ή για πιθανή διαφωνία τους στις παραπάνω. Τέλος, καλούμε όλους τους συνάδελφους που πιστεύουν ότι οι παραπάνω θέσεις-προτάσεις είναι σωστές, να πιέσουν και μέσω των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων του νομού μας για την πραγμάτωσή τους.

Σε περίπτωση που δεν θα μας δοθεί ευκαιρία επικοινωνίας πριν τις 21-6-2016, θέλουμε να στείλουμε τις ευχές μας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι και καλή επάνοδο “με φορτισμένες μπαταρίες”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ