Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Παράταση της ημερομηνίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έτους 2017 έως τις 29-06-2018.

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017, έως τις 29 Ιουνίου 2018 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/03/2017. Η παράταση θα ξεκινήσει να ισχύει μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα εκδοθεί σύντομα από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την Κυριακή 1-4-2018 η ώρα 11 π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας στο Ελατοχώρι Πιερίας όπου θα γίνει εκδήλωση προς τιμή του αγωνιστή Σωτήρη Κωστόπουλου. Θα παρουσιαστεί η κοινωνική και πολιτική του δράση , καθώς και το βιβλίο του «ΟΡΘΙΟΙ –ΜΠΡΟΣΤΑ (Εθνική Αντίσταση-Εμφύλιος)».

Εκλογές στο Σύλλογο Αγροτών - Κτηνοτρόφων Κατερίνης "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης «ΔΗΜΗΤΡΑ» σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδράμει στο έργο του Κτηματολογίου

Δεκαοχτώ πρώην Κοινότητες που πλέον ανήκουν στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πρόκειται να αποκτήσουν κτηματολόγιο, αφού ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΧΑ Α.Ε.. 

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ Περίας στην Αθμια εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ Πιερίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με κεντρικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της για την μαζικότητα....

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα περνάει μέσα από τη διατήρηση και αναπαραγωγή των παραδοσιακών σπόρων

Για τα μέτρα στα οποία προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έτσι ώστε να διευκολύνει τη λειτουργία της Τράπεζας Γενετικού Υλικού, καθώς και τη ρύθμιση των ιδιωτικών τραπεζών και την αξιοποίηση των δικτύων ανταλλαγής σπόρων, ρωτά με ερώτησή της, τον υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου, η βουλεύτρια Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 12 ωρών (2 μαθήματα).

Ευτυχώς το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 4-5%!

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά η οποία έχει ως αποτέλεσμα να ζημιώνεται ο παραγωγός αλλά και να επιβαρύνεται η ομάδα των εθελοντών, περιμένοντας μέσα στη βροχή, στον αέρα ή στον ήλιο, κάποιους, οι οποίοι απλά ...ξέχασαν πως είχαν παραγγείλει!” δηλώνουν οι άνθρωποι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”

Μοίρασε γυάλινα μπουκάλια νερού η ΔΕΥΑ Κατερίνης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Η ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΟ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών.

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΔΑΡΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,

Για μια ακόμη φορά θα γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, που αποτελεί διαχρονικό σημείο αναγέννησης των ελπίδων του ανθρώπου για έναν κόσμο δημιουργικό και ειρηνικό, δίκαιο και αντάξιο των προσδοκιών του.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Πάσχα

Το ανέσπερο Αναστάσιμο Φως, εύχομαι να φωτίσει τις ζωές μας και το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης να απομακρύνει προβληματισμούς, αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα απογοήτευσης και θλίψης και να μας υπενθυμίζει ότι μετά από κάθε Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Συλλήψεις για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν χθες (29-3-2018) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και του Αστυνομικού Τμήματος Δίου – Ολύμπου, 29χρονος υπήκοος Αιγύπτου και 2 υπήκοοι Συρίας ηλικίας 21 και 22 ετών, καθώς διαπιστώθηκε να...

Για πρώτη φορά ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών στο Λιτόχωρο Πιερίας.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" βρέθηκε σήμερα το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών θητείας της 2018 Β' ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο "Μπαλανίκα'.

ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Β΄ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται, ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Λαζάρου Κατερίνης.

Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιράκ ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιράκ με τον επικεφαλής της πρεσβείας του Ιράκ στην Αθήνα - Πρώτος και κοινός στόχος η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εύχομαι οι Άγιες ημέρες του Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει ένας φωτεινός οδηγός για τη ζωή όλων μας στις δύσκολες και σκληρές εποχές που ζούμε.

Η φετινή χρονιά για όλους μας είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά και ειδικότερα για τους ανθρώπους της αγοράς και του επιχειρείν. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ένας μήνας αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διεκδικεί τον Καπνικό Σταθμό για τα επόμενα 25 χρόνια

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, επισκέφθηκε τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για να γνωρίσει τις κοινωνικές δομές του οι οποίες λειτουργούν από το 2012 μετά από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στους “Γιατρούς του Κόσμου”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 - ΦΣΛ ΟΛΥΜΠΟΣ

1) Κυριακή 01/04/2018 : Άγ.Απόστολοι (300 μ.)-Κουκούλες-Αγ.Κόρη (350 μ.)
Ώρα αναχώρησης από τους Αγ.Αποστόλους (Βροντού): 09:00
Αρχηγός εκδρομής: Μήτσιου Αντιγόνη
Συνολική διάρκεια: 3 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: 2 (κλίμακα 1 – 5)

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

598 - Εκστρατεία στα Βαλκάνια: Οι Άβαροι λύνουν την πολιορκία της βυζαντινής πόλης Τόμις. Ο ηγέτης τους Βαϊανός Α' υποχωρεί βόρεια του ποταμού Δούναβη καθώς οι αβαροσλαβικές ορδές αποδεκατίζονταν από την πανώλη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 30 Μαρτίου 2018