Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Οι ήρωες μας δεν… πουλάνε στην σημερινή «σύγχρονη» Ελλάδα.(Πρώτο μέρος)


Πιο πολύ έπαιξε στα δελτία ειδήσεων σήμερα η κότα που αφέθηκε ελεύθερη στο μέγαρο Μαξίμου παρά η επιστροφή στην πατρίδα 6 παλικαριών που έδωσαν την ζωή τους για αυτή τη χώρα.

Πιο πολύ πουλάει το σύμφωνο συμβίωσης και αν θα κάνουν παιδιά ο άντρας με τον… άντρα του παρά τα ιερά κόκαλα των παιδιών που θάψαμε σήμερα.

Αντί να υπάρχουν συνεχώς αναμεταδόσεις και έκτακτα δελτία για τους ήρωες μας που επέστρεψαν σπίτι τους και να επικρατεί ένα αίσθημα περηφάνειας και πένθους για τη σημερινή μέρα, τα ΜΜΕ της χώρας μας το παράχωσαν στις προτεραιότητες τους.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δίπλα στους αγρότες μας! Το μπλόκο της Κατερίνης! (Φωτογραφίες)


Καθημερινά θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις με ρεπορτάζ από τα μπλόκα των αγροτών της Πιερίας.
Σήμερα βρεθήκαμε στο μπλόκο της Κατερίνης όπου η συμμετοχή είναι τεράστια.
Μετρήσαμε περισσότερα από 300 τρακτέρ, ενώ συνεχώς κατέφθαναν και άλλα.
Ηθικό ακμαιότατο όταν πρόκειται για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλος!
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι μαζί τους και στηρίζει τον αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων μας.


“Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της” ( Αγρότες – Ασφαλιστικό – φορολογία )

Του Δημήτρη Μπέη

    Ένας  από τους  κλάδους που πλήττονται  βαρέως  με το ασφαλιστικό – φορολογικό  είναι ο πρωτογενής τομέας και κυρίως αγρότες – κτηνοτρόφοι .
 Στην  Πιερία δύο είναι οι πυλώνες ανάπτυξης  ο τουριστικός τομέας   και  ο αγροτικός .
Θα  αναφερθώ στον αγροτικό τομέα και πριν ξεκινήσω θα ήθελα να  τον χωρίσω σε  τρεις   ομάδες .

Συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των μηχανικών, ιατρών, φαρμακοποιών και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού καθώς και την αλληλεγγύη του στον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης,
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης

Η συγκινητική ομιλία του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνας κ. Γεώργιου για τον ήρωα Νικόλαο Τσιγγαρόπουλο. (ΒΙΝΤΕΟ)


Η γη της Ελάφου, η μητέρα γη του Νικολάου Τσιγγαροπούλου δέχεται τα οστά του μετά από τόσα χρόνια, από την ηρωική θυσία του.
Εναπομένει σε εμάς να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη του, αλλά και να διαφυλάξουμε όλοι ως ενιαία εθνική οντότητα τα ιδανικά του ήρωα όπως αντιπροσωπεύονται και ταυτίζονται με τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Ο θεός να τον αναπαύσει.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


«Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, καθώς και ισραηλινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά, μαζί με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και ...
της Πολωνίας ( ! ) στηρίζουν απροκάλυπτα την ισραηλινή κατοχή.
Μάταια επιχείρησα να διασταυρώσω τα δημοσιεύματα, αφού από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών τηρείται ένοχη σιωπή.

Αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη στήριξη της στην ισραηλινή κατοχή, προσπάθησε να εμποδίσει καταδικαστικές αναφορές κατά των παράνομων εποικισμών και την έκφραση αποφασιστικότητας της Ε.Ε. για περαιτέρω ενέργειες, που είχαν ως σκοπό να προωθήσουν τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ


Η κα. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, στις 20 Ιανουαρίου 2016, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης φέτος, στην έναρξη των μαθημάτων των δημόσιων ΙΕΚ και την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού Εκπαιδευτικών, κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα : «Η υποβάθμιση των υπηρεσιών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ως συνέπεια του συστήματος πρόσληψης Εκπαιδευτικών - Εκπαιδευτών » Την ερώτηση συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του νομού, Αστέριος Καστόρης, Χαρίλαος Τζαμακλής, καθώς και  άλλοι 30 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι η κα. Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα συνυπέγραψε, στο διάστημα από 1/11/ έως 2 /11/2015 και τις κάτωθι δύο ερωτήσεις, ζητώντας  εφαρμογή και ενημέρωση στα εξής θέματα :

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας παραμένουν σε ετοιμότητα


Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 20- 01 -2016, τα συνεργεία αποχιονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιχειρούσαν με ρίψη άλατος και απομάκρυνση του χιονιού από το οδόστρωμα επί του οδικού άξονα, από το ύψος της Κάτω Μηλίας της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης, Άγιος Δημήτριος – Όρια Π.Ε. Λάρισας ώστε να διεξάγετε η κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς προβλήματα.

Φωτόπουλος: «Ο αγώνας των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών είναι κοινός»


Κοντά στους αγρότες του Δήμου Δέλτα βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φοβάμαι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα ωθούν την κοινωνία στο έσχατο σκαλί πριν την τελική κατάρρευση. Γι’ αυτό ο αγώνας των αγροτών σήμερα είναι αγώνας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια αφού όλες έχουν κάποιον αγρότη ή κάποιον ελεύθερο επαγγελματία.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ, τη χρήση, την κατάχρηση και την «κουλτούρα» των νέων. ΚΥΡΙΑΚΗ 24 -1-2016 ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση» θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιανουαρίου 2016, στις 11πμ  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου, από τον λογοτέχνη, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης του Υπουργείου Υγείας,  Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, δημότη «Δίου-Ολύμπου».

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η ΛΑ.Ε στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό – Αναγκαία η συμπόρευση σε ένα κοινό αντιμνημονιακό αγώνα με τους εργαζομένους των πόλεων

Η Λ.ΑΕ στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό με αφορμή τα προωθούμενα μέτρα – «λαιμητόμο» στο φορολογικό - ασφαλιστικό. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου δημιουργεί ένα ισχυρό «μέτωπο» κατά των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων και της υπερφορολόγησης.

Επίσκεψη των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών Κωπηλασίας Κατερίνας Νικολαΐδου και Σοφίας Ασουμανάκη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Το Ολυμπιακό πλήρωμα κωπηλασίας του διπλού σκιφ γυναικών που αποτελείται από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου και την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ν.Ο. Αιγυπτιωτών Σοφία Ασουμανάκη, μαζί με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Κώστα Καρυώτη και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου υποδέχθηκε στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας Δημήτρη Τσιμήτρη.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παρουσίαση του επετειακού λευκώματος ΄΄OLYMPUS MARATHON ΄΄2004-2015 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο CAVO OLYMPO στην Πλάκα Λιτοχώρου

Αντιπρόταση (Ένα ακόμη παράδειγμα "εύκολης" διαχείρισης)

"Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης θα καλύψει τη δαπάνη α) για αμοιβή των τριών καλλιτεχνών που θα τιμήσουν την εκδήλωση (Νότης Μαυρουδής - Νένα Βενετσάνου - Τοσικιάν) 1200 ευρώ β) 200 ευρώ για αγορά τριών σιδηροδρομικών εισιτηρίων για τη μεταφορά των καλλιτεχνών που τιμούν την εκδήλωση, γ) τη διαμονή των τριών καλλιτεχνών για μία ημέρα 120 ευρώ. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης". Αυτά διαβάζουμε στο ΦΕΚ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



  Στο πλαίσιο του προγράμματος των βιωματικών δράσεων, οι μαθήτριες και οι μαθητές της δεύτερης τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης επισκέφθηκαν τους λειτουργικούς χώρους της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη διαχρονική διαδρομή και τις δράσεις του σημαντικότερου πνευματικού φορέα της Πιερίας.

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους


Τα γνωστά διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης επιτίθενται κατά της κυβέρνησης ότι δήθεν επιχειρεί την άλωση της δημόσιας διοίκησης. Προσπαθούν να ταυτίσουν την σημερινή κυβέρνηση με όλες τις προηγούμενες που δημιούργησαν αυτό το κράτος και αυτή τη δημόσια διοίκηση. Κύρια προσπάθεια να περάσει το «όλοι τα ίδια είναι» καθώς δεν μπορούν να… αθωώσουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις –τι να υποστηρίξουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρότυπο ενάρετης διαχείρισης; Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, και αυτό το έχει αποδείξει, δεν είναι ούτε διεφθαρμένη, ούτε εξουσιομανής.

Κινητοποιήσεις Αγροτών της Καρίτσας


Στα γνωστά λημέρια ξανά οι Αγρότες της Καρίτσας, στον κόμβο του Βαρικου, δυναμικά στις κινητοποιήσεις για διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό με πρωτεργάτη το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας και τον Πρόεδρο Φόλιο Διονύσιο και τον Αντιπρόεδρο Τοπάλη Γεώργιο που είναι στη συντονιστική επιτροπή.

Ο Νίκος γύρισε σπίτι του. Μετά από 41 χρόνια ο Ήρωας Νίκος Τσιγγαρόπουλος γύρισε στο σπίτι του, Καλή ανάπαυση Νίκο.


*Στη διάρκεια της ημέρας θα σας παρουσιάσουμε το ρεπορτάζ για τον Ήρωα Νίκο Τσιγγαρόπουλο  με φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή τελετή.

"Οι Κοκκινοπλίτες πάνε...Θεσσαλονίκη!"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Ενήλικη Χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας πρόκειται να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για την ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΒΛΑΧΩΝ 2016 που φέτος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο).

Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν να συνοδεύσουν τη συμμετοχή μας, καλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα έως και την Παρασκευή 22/01/16.

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου

Πρόγραμμα Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω
            Ως γνωστόν την 23ην του μηνός Ιανουαρίου, εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω του θαυματουργού, κατά την οποία πανηγυρίζει και η ομώνυμος Ιερά Μονή του.  Έτσι φέτος η μνήμη του Οσίου θα εορταστεί κατά το εξής πρόγραμμα:

Τώρα στην Ελαφο η μεταφορά των οστών



Τώρα στον Ελαφο Πιερίας περιμένοντας τα οστα του Ήρωα μας


Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 27/1/2016 στις 18:30 στο 2ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης

          

Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει απαρτία (όπως πάντα) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την 
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30
Θέματα:Οργάνωση και συντονισμός των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

                                                          Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Πιερίας

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Προμαχώνα


Αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Β. Μπούτα και τον γραμματέα Κ. Τζέλλα, επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, το Μπλόκο του Προμαχώνα.

ΕΛΜΕ Πιερίας για το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην Κατερίνη


Το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το κορυφαίο πρόβλημα παγκοσμίως. Ένα πρόβλημα, που επιβαρύνει τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μέσα σε συνθήκες απίστευτης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης καλείται να δείξει την αλληλεγγύη της σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που συνεχίζουν ανενόχλητοι να εισέρχονται στη χώρα. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι περισσότεροι υψηλού μορφωτικού επιπέδου εγκαταλείπουν την πατρίδα μας για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Πεζοπορία στον Κίσσαβο με στοχο την κορυφή Προφήτη Ηλία (υψ 1978 μ)!


Την Κυριακή 24 Ιαν 2016 θα περπατήσουμε στην αγκαλιά του Κισσάβου σε αυτό το παρθένο και άγνωστο βουνό. Ο συγκροτημένος όγκος του και η κωνική κορυφή σαν πυραμίδα, τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο ώστε να διακρίνεται από πολύ μακριά.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ. Ὅρθρος και Πανηγυρική Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου. (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)





ΕΛΜΕ Πιερίας. Συλλυπητήρια.


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον συνάδελφο Λάκη Τιόκα, για το θάνατο της μητέρας του.

Επίσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον συνάδελφο Στέργιο Τόκα, για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας.
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη δράση των ΜΚΟ. Με αφορμή τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου σε σχέση με τους πρόσφυγες


Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ ) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος,Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης.
Η Ερώτηση αναφέρει:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ : Θεσμοθετούν την ανταπεργία και ζητούν τα ρέστα!

Την «ανταπεργία» («lock out») και το τέλος της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία για εργατικές διαφορέςθεσμοθέτησε, χτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σύμπραξη και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα.