Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Πεζοπορία στον Κίσσαβο με στοχο την κορυφή Προφήτη Ηλία (υψ 1978 μ)!


Την Κυριακή 24 Ιαν 2016 θα περπατήσουμε στην αγκαλιά του Κισσάβου σε αυτό το παρθένο και άγνωστο βουνό. Ο συγκροτημένος όγκος του και η κωνική κορυφή σαν πυραμίδα, τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο ώστε να διακρίνεται από πολύ μακριά.


Η κορυφή του Κισσάβου είναι η "σκεπή" της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, και  όσον αφορά στο υψόμετρό του, για είκοσι δύο μόλις μέτρα δεν συγκαταλέγεται στα ψηλά βουνά των 2.000 μέτρων!!!
Η προσέγγιση της ψηλότερης κορυφής του ( πρόσφατα μετονομάστηκε σε Κώστα Παλαμιώτη, υψ.1978μ.) ξεκινά από το ορ. κτφ του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση κάναλος υψ 1604μ.με κατεύθυνση νοτιοανατολικά πάνω στα απομεινάρια του παλιού λιφτ που οδηγεί στον εγκατεστημένο σταθμό του ΟΤΕ και συνεχίζουμε , στην ανατολική  χαρακτηριστική ράχη του Κίσαβου όπου  σε μισή ώρα καταλήγουμε στην κορυφή του βουνού με το υπόγειο εκκλησάκι του . Όλη η διαδρομή κινείται σε καλά διαμορφωμένο μονοπάτι. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο ορειβατικό καταφύγιο.
 Υ.Δ: 374μ.
 Μήκος διαδρομής:    04χλμ 
 Μέγιστο Υψόμετρο:1978 μ
 Διάρκεια πορείας : 03:30ω σνλ
 Τοπίο :  Αλπικό  
 Βαθμός Δυσκολίας: Α.
 Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού. 
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Δηλώσεις συμμετοχής  αυστηρά μέχρι Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 !
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στο
Τηλ:6977587345ή 6937483444ή στο email:olympusmountainactivities@gmail.com

Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο) για οργάνωση μεταφοράς .Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (στις 07:50) ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα ).Επιστροφή το απόγευμα!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- Μαντίλι, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!

Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.

Σημείωση: Η εξόρμηση  ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!