Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Παιδοθεσία» από ομόφυλα ζευγάρια.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Με σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον τίτλο «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας», ανοίγεται ο δρόμος για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν σύναψη σύμφωνο συμβίωσης.

4ο Υπαίθριο Παζάρι για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Πιερίας θα πραγματοποιήσει το 4ο Υπαίθριο Παζάρι που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης (Πλατεία Ελευθερίας) τον Απρίλιο.

Πολιτική πρόταση για την διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Την πρόθεση της να αναμειχθεί με τα κοινά του Δήμου Κατερίνης ανέδειξε σήμερα το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η συνέλευση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Τρίτη 1η Μάη και ώρα 10.30 το πρωί στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής μας Πρωτομαγιάς, στο Εργατικό μας Κέντρο. 

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΚΥΛΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στις 6 Απριλίου 2018 επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία μία ακέραια μελαμβαφής κύλικα Κλασικής περιόδου. Την κύλικα παρέδωσε οικειοθελώς στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο ένας Γερμανός πολίτης.

Γ' Εθνική ποδοσφαίρου - Η κλήρωση των μπαράζ για την άνοδο στην Β' Εθνική.

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για αναδειχθούν οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο για τη Φούτμπολ Λιγκ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Α. Μυστρίδης: «Η προσπάθεια από την διοίκηση και το προσωπικό είναι συνεχής».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


Νίνας Γκατζούλη-Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μέλους Εκτελεστικού Συμβουλίου IHA

Στην αρχή εκπλαγήκαμε, κάπως, από το άρθρο του κ. Μέρτζου με τον τίτλο «Έντιμος Συμβιβασμός με το Κράτος των Σκοπίων» που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 8 Ιανουαρίου 2018 (εδώ).

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)- ΤΑΧΝΙΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ (18- 4-1943) : ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Στις 18 του Απρίλη συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ , το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ ( Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), στην τοποθεσία «Ταχνιστα» στην Κάτω Μηλιά.

ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΑΠΟ 11/04/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 21/04/2018 ΚΑΙ 18/04/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 28/04/2018 (ΠΕΡΙΟΧΕΣ)


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 11/04/2018 έως και 21/04/2018 θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές: 

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή Λιτοχώρου Ν. Πιερίας» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 591.000,00€ με Φ.Π.Α. αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας καθώς και την τριετή επιστημονική παρακολούθηση της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου Ν. Πιερίας...

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Πιερίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την προώθηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), ο οποίος είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας οκτώ (8) ωρών με θέμα:

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη της περιοχής του Ολύμπου καλά κρατεί και έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Η αφίσα για το final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ.(20-21 Απριλίου)

Τουρκία: "Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος"!


Με επίσημη ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών επισημαίνει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος όπως και ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος τους!

Συγχαρητήριο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την καρδιά μας για όλα εκείνα τα παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Ένα μεγάλο μπράβο για όλους εκείνους οι οποίοι δεν σπατάλησαν το χρόνο τους σε καφενεία, σε τσιπουράδικα και σε άσκοπες φωτογραφήσεις.

Η Εστία Πιερίδων Μουσών φιλοξένησε αποστολές από Πολωνία, Αυστρία και Ισλανδία συμμετέχοντας σε πρόγραμμα Erasmus+

Η Εστία Πιερίδων Μουσών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, φιλοξένησε το διήμερο 14 και 15 Απριλίου αποστολές από την Πολωνία, την Αυστρία και την Ισλανδία.

49η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

796 - Δολοφονείται ο βασιλιάς Έθελρεντ Α΄ της Νορθουμβρίας. Ο Όσβαλντ Β' στέφεται βασιλιάς, αλλά παραιτείται μέσα σε 27 ημέρες.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 18 Απριλίου 2018