Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στη ετήσια εκδήλωση του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας στην Προσοτσάνη Δράμας. (Βίντεο)

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΤΑΣΕΩΣ, του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)




Η
κεφαλαλγία τύπου τάσης είναι η πρωτοπαθής διαταραχή κεφαλαλγίας με το μεγαλύτερο επιπολασμό - ενός έτους της τάξης του 38,3% που σημειώνει αιχμή στην τέταρτη δεκαετία ζωής, τόσο στους άντρες (42,3%) όσο και στις γυναίκες (46,9%). Οι γυναίκες είχαν ελαφρώς υψηλότερο  συνολικό επιπολασμό σε σχέση με τους άντρες, όπως και τα άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου και καυκάσιας φυλής.
Διακρίνεται σε χρόνια κεφαλαλγία τύπου τάσης (CTTH) - επεισοδική κεφαλαλγία τύπου τάσης (ETTH),
·Αμφοτερόπλευρης εντόπισης-συχνότερα στην ινιο-αυχενική χώρα, κροτάφους ή μετωπιαία
·Άλγος αμβλύ, βύθιο, πιεστικό ή σφιγκτικό (αίσθημα πλήρωσης, διόγκωσης) βαθμιαία.
·Μπορεί να επιμείνει για ημέρες/μήνες/χρόνια
·Διαρκεί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μέρα παρά μέρα.
·1-2/1000 ασθενείς συνυπάρχει ενδοκρανιακός όγκος
·Θεωρείται για την εμφάνιση της υπεύθυνη η έντονη σύσπαση  κρανιο-αυχενικών μυών με συνοδό σύσπαση αρτηριών τριχωτού κεφαλής.
·Περικρανιακοί και τραπεζοειδείς μυς ήταν σκληροί σε ασθενείς με Κ.Τ.(Sakai et al.)

Η βαθμολογία των playoffs στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή ο βαθμολογικός πίνακας δεν έχει αλλάξει, όμως αν στο ματς του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ έχουμε νικητή, τότε οι πράσινοι από τους δυο βαθμούς που έχουν τώρα, θα πέσουν στον ένα.
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
70 (Π)
2.
ΠΑΟΚ
60 (2)
3.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
59 (2)
4.
ΑΣΤΕΡΑΣ
52 (0)
5.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
50 (0)

Το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο κατέκτησε ο Βλάσης Μάρας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγινίου με αντικείμενο την προβολή της πορείας του Αποστόλου Παύλου στη Βόρεια Πιερία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.




 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου.

Από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, οι Αντιδήμαρχοι Βασιλική Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Κακκάνης και Νικόλαος Τουλούπας. Τέλος, από τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «Ο Ζευς» πήραν μέρος ο Πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης και ο Βαγγέλης Γερομιχαλός, μέλος του Δ. Σ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του ποδηλάτου σας, την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του.





    Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
    Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο
    Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
    Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.
    Κάντε αδύνατο για έναν κλέφτη να σπάσει και να ανοίξει το λουκέτο, προσαρμόζοντας την κλειδαριά «σφιχτά» στο ποδήλατό σας.

Αποτελέσματα Sfendami Mountain Festival 2015 – Αποτελέσματα 23km & 10km




Διαδρομή – Run 23km

Οριστική συμφωνία του ΟΣΕ-Δήμου Δίο-Ολύμπου, για τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Πλαταμώνα.



Σε οριστική λύση κατέληξαν ΟΣΕ και Δήμος Δίου – Ολύμπου σχετικά με την κατασκευή πλίνθινης οδού ήπιας κυκλοφορίας μήκους 330 μέτρων στην περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Πλαταμώνα, διατηρώντας τις σιδηροτροχιές.
  Ύστερα από συνάντηση του Προϊσταμένου Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος Γραμμής ΟΣΕ Δημητρίου Τζιβάρα και του Διευθυντή Συντήρησης Γραμμής ΟΣΕ Λάρισας Γεώργιου Στύλιου με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτριο Γουλάρα, που έγινε στο χώρο του Παλιού Σταθμού, και μετά από επιτόπιο έλεγχο, δόθηκε η διαβεβαίωση, από πλευράς ΟΣΕ, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση απόφασης παραχώρησης χρήσης της δεύτερης σιδηροδρομικής γραμμής, σε πλάτος 3,5 μέτρων, ώστε να κατασκευαστεί άμεσα το έργο από το Δήμο. Έτσι, από τις αρχές του καλοκαιριού, η περιοχή θα καταστεί προσπελάσιμη και θα είναι εφικτή η συνολική πεζοδρόμηση της οδού Κ. Καραμανλή κατά τις νυχτερινές ώρες.
  Περεταίρω, ο ΟΣΕ πρόκειται να εκδώσει άλλη απόφαση, προκειμένου ο Δήμος Δίου – Ολύμπου να αναλάβει τον καθαρισμό της γραμμής από τον Παλιό Σταθμό μέχρι τη σήραγγα του Κάστρου.

Πηγή: eleftheria.gr

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ- ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: 2


Πιερικός: Πήρε μετάθεση ο Καραγιαννίδης





Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Πιερικό, καθώς ο Τέλης Κραγιαννίδης μετατέθηκε στο Λιτόχωρο από τον Έβρο.

Ο 23χρονος στόπερ των «ασπρόμαυρων», που υπηρετεί τη θητεία του στον στρατό, κατάφερε και πήρε την μετάθεση από το Έβρο στο Λιτόχωρο και μπορεί πλέον να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να συμμετέχει στις προπονήσεις, λίγο πριν την έναρξη των πλέι άουτ. 

Ο Καραγιαννίδης αποτελεί βασική μονάδα για την ομάδα του Θωμά Γράφα και μπορεί να δώσει πολύτιμές βοήθειες στην αμυντική γραμμή της ομάδας, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Football-League/Boreios-Omilos/item/479619-Pierikos-Pire-metathesi-o-Karagiannidis

Από την εξαμηνιαία έκδοση EXPOSED της Δ.Ε.Θ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

   Κυκλοφόρησε πρόσφατα η δεύτερη εξαμηνιαία έκδοση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) με την επωνυμία EXPOSED, την οποία επιμελείται η Κατερινιώτισα διευθύντρια έκδοσης του εντύπου Μαρία Συλλοπούλου.
   Στην ιδιαίτερα καλαίσθητη, πληθώρα και πολυποίκιλη ύλη, η κ. Συλλοπούλου που υπογράφει την έκδοση, επισημαίνει: « Η πόλη και η Έκθεση είναι εδώ για το εξάμηνο που τρέχει, στη 2η έκδοση του περιοδικού EXPOSED in THESSALONIKI, με επιλεγμένα θέματα που αναδεικνύουν πρόσωπα, ιδέες, εκδηλώσεις, εκθέσεις, δράσεις, γεύσεις και προτάσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.»

Συνάντηση φίλων «μελανόλευκων» στο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ στο Αίγιο



Επειδή τους φίλους δύσκολα τους ξεχνάει κανείς και νιώθει πάντα την ανάγκη να τους ξαναδεί, η τεράστια χιλιομετρική απόσταση Κατερίνη - Αίγιο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.
Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα και τον εορτασμό της Παναγίας Τρυπητής, πολιούχο του Αιγίου, βρέθηκε στο Αίγιο οικογενειακώς από την Κατερίνη ο Βασίλης Τσακιρίδης μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και συναντήθηκε στο γήπεδο των «Μελανόλευκων της Μαύρης Θύελλας» με τον γνωστό από παλιά και φίλο Αλέξη Σπυρόπουλο, βοηθό προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, εν ώρα προπόνησης ενόψει των αγώνων Playout της Footballleague. Στην πρώτη φωτογραφία μας από αριστερά ο γνωστός προπονητής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ από την Κομοτηνή Παναγιώτης Γκουτσίδης, ο Βασίλης Τσακιρίδης μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και ο Αλέξης Σπυρόπουλος βοηθός προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ. Στη δεύτερη φωτογραφία μας οι φίλοι μελανόλευκοι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ με τον Βασίλη Τσακιρίδη. Από αριστερά  Αλέξανδρος Σεχολάρι επιθετικός από την Κατερίνη, Βασίλης Τσακιρίδης μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Μάρκος Ντο Σάντος μεσοεπιθετικός από την Βραζιλία και  Αιμίλιο Φουρτάδο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι.  

ΕΚΑΣΚ :Ζητεί εθελοντές για το Παγκόσμιο U19



Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ανατέθηκε στη χώρα μας η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων U19 με τη συμμετοχή 16 κορυφαίων Εθνικών Ομάδων (ΚΡΟΑΤΙΑ, ΙΡΑΝ, Η.Π.Α., ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΙΝΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΤΥΝΗΣΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΚΟΡΕΑ, ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Στο Ηράκλειο, βρέθηκαν Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015 στα κλειστά γυμναστήρια «2 Αοράκια» και κλειστό Πανεπιστήμιου, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Ημερίδα για «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση» ΕΚΑΒΗ - Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, ώρα 12:00



Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Πιερίας,οργανώνουν την επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:
«Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση: Ένα project για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικής γραφής για παιδιά Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Η Ημερίδα θα γίνει στην Εκάβη την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, κατά τις ώρες 12:00 -14:30. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Άνοιγμα των διοδίων από το ΚΚΕ



Συμβολικό άνοιγμα των διοδίων πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Αιγίνιο εχθές 18/04/15 , όπου μέλη του κόμματος μοίρασαν ανακοίνωση στους οδηγούς που περνούσαν τα διόδια. Η ανακοίνωση περιείχε μεταξύ άλλων και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Να επισημάνουμε ότι την τροπολογία απέρριψε προχθές, χωρίς καν συζήτηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τροπολογία που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες…
Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!
Μάλιστα είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του ΚΟΚ και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε.
*το κείμενο της τροπολογίας: http://www.902.gr/node/65102

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνάντηση ΟΡ.ΦΕ.Ο. με Αρχαιολόγους ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



  Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών με πρόσωπα τα οποία με τη γνώση και την εμπειρία τους στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη καταξίωση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος συναντήθηκε με τον συντοπίτη μας Δρ Αρχαιολογίας και επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Ζάχο και τη σύζυγό του Έφορο Αρχαιοτήτων επί τιμή Αγγέλικα Ντούζουγλη-Ζάχου. Τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνόδευε το μέλος της διοίκησης Περικλής Χατζηγιάννης.

Το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας “Green Key” απονέμεται στα τέσσερα ξενοδοχεία του Ομίλου Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.


Σημαντική διάκριση έλαβαν τα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa, Mediterranean Princess και Mediterranean Resort στην Παραλία Κατερίνης καθώς και Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο. 
Βραβεύτηκαν με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας Green Key.
Το Green Key είναι ένα Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας (eco label) που ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη», στα πλαίσια Διεθνούς Προγράμματος που συντονίζεται από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (F.E.E. – Foundation for the EnvironmentalEducation) που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ε.Ε.Π.Φ. - Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”. Μιας και ο αριθμός των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση ολοένα μεγαλώνει, γεγονός που δημιουργεί ανάγκη για προσφορά ποιοτικών, φιλικών προς το Περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, το Πρόγραμμα υλοποιείται σε 48 χώρες παγκοσμίως και ολοένα αγκαλιάζεται και από άλλες, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υλοποίησής του.

Σαν σήμερα


Κυριακή του Θωμά σήμερα.



ΘΩΜΑΣ (*) (Θωμάς, Θωμαή, Τόμας, Θωμας, Θωμαη, Τομας)