Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ημερίδα για «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση» ΕΚΑΒΗ - Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, ώρα 12:00



Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Πιερίας,οργανώνουν την επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:
«Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση: Ένα project για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικής γραφής για παιδιά Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Η Ημερίδα θα γίνει στην Εκάβη την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, κατά τις ώρες 12:00 -14:30. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

12:00 Έναρξη- Χαιρετισμοί
Κρίτογλου Αστέριος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας
Βασίλα Βασιλική, Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 34ης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Μαργαρίτα Αμανατίδου, Προϊσταμένη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
12:15 -13:00 Ανακοινώσεις
• Τσιλιμένη Τασούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
α) Ενίσχυση της ενσυναίσθησης/αυτοεκτίμησης των παιδιών μέσα από Λογοτεχνικά αναγνώσματα.
β) Σύντομη αναφορά σε δυο project που εφαρμόστηκαν στα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ (ενσυναίσθηση/δημιουργική γραφή) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
• Γραίκος Νικόλαος, Διδ. ΑΠΘ: Παραγωγή λόγου και δημιουργική γραφή στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου.

• Βενιώτη Βασιλική-Αλεξάνδρα, Νηπιαγωγός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις Επιστήμες της Αγωγής:«Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ»: εφαρμόζοντας ένα project αυτοεκτίμησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

• Λυκίδης Νικόλαος, Δάσκαλος, Χημικός, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στις Επιστήμες της Αγωγής και Νέες τεχνολογίες: Παίζοντας με τις λέξεις. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα εφαρμογής της Δημιουργικής γραφής με παιδιά Δημοτικού Σχολείου

13:00- 13:15 Συζήτηση

13:30-14:30 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Α΄Εργαστήριο:
Πατέρα Αναστασία, Εκπαιδευτικός, υπ. Διδάκτορας Παν. Θεσσαλίας: Δραστηριότητες και εφαρμογές ενσυναίσθησης/ευτοεκτίμησης με αφορμή λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά
Β΄Εργαστήριο:
Τσιλιμένη Τασούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Δραστηριότητες και παιχνίδια δημιουργικής γραφής για παιδιά,

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μετά από δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και στο τηλέφωνο 2351031111. Υπεύθυνη Νταντάμη Μαρία.

Στο χώρο της ημερίδας θα λειτουργήσει έκθεση εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στα δύο προγράμματα που υλοποιήθηκαν στα Eκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, σε την συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας και συμμετοχής στα εργαστήρια.