Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Συνάντηση ΟΡ.ΦΕ.Ο. με Αρχαιολόγους ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



  Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών με πρόσωπα τα οποία με τη γνώση και την εμπειρία τους στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη καταξίωση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος συναντήθηκε με τον συντοπίτη μας Δρ Αρχαιολογίας και επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Ζάχο και τη σύζυγό του Έφορο Αρχαιοτήτων επί τιμή Αγγέλικα Ντούζουγλη-Ζάχου. Τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνόδευε το μέλος της διοίκησης Περικλής Χατζηγιάννης.


   Ο κ. Παπαχρήστος ανέπτυξε στο ζεύγος των αρχαιολόγων με την πολύχρονη συμβολή και προσφορά στην ανάδειξη κυρίως των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, τις ιδιαιτερότητες του Φεστιβάλ Ολύμπου, την προσπάθεια του Οργανισμού για την αξιοποίηση των ιστορικών χώρων της Πιερίας μέσω των ποιοτικών εκδηλώσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. καθώς και την αναγκαιότητα να αναδειχθεί όλος ο πλούτος που φυλάσσει στα σπλάχνα της η Πιερική γη.

   Τόσο ο κ. Ζάχος, όσο και η κ. Ντούζουγλη-Ζάχου γνωστοποίησαν στον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. την πορεία του αρχαιολογικού έργου που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα αρχαία θέατρα, ζητώντας από τους πολίτες να συμβάλλουν στην προστασία αυτών των χώρων που χρειάζονται διαρκή συντήρηση από τη φθορά του χρόνου.

   Ειδικότερα για την Πιερία έγινε αναφορά στη ανάδειξη των ανεκτίμητης αξίας ευρημάτων που έρχονται διαρκώς στο φως από τους αρχαιολόγους, αλλά και στην επιβεβλημένη κοινή συμπόρευση όλων των φορέων του Νομού με κατεύθυνση να πεισθεί η πολιτεία για στήριξη του έργου των αρχαιολόγων και του Φεστιβάλ Ολύμπου. Τέλος το ζεύγος των αρχαιολόγων δήλωσε την πολύπλευρη υποστήριξη στις πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος και η κυρία Ζάχου τυγχάνουν του σεβασμού, της αποδοχής και αναγνώρισης της επιστημονικής κοινότητας της αρχαιολογίας και ασφαλώς τιμούν με το καλύτερο τρόπο την Πιερία.