Τρίτη 12 Μαΐου 2015

"ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ" Από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του ΤΕΕ Ε.Α. Κατερίνης.Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Να αναρτούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης και οι απόψεις της ΑντιπολίτευσηςΕίδαμε στη σελίδα του Δήμου Κατερίνης να αναρτάται η συνέντευξη του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη.
Συχνά επίσης διαβάζουμε δελτία τύπου που εξυμνούν το έργο δημοτικών συμβούλων της διοίκησης.
Θα θέλαμε όμως ειλικρινά να δούμε στη σελίδα του Δήμου, η οποία δεν είναι η προσωπική κανενός και την αντίθετη άποψη.
Της αντιπολίτευσης, των πολιτών, των κινημάτων, τα όσα προβλήματα αναπαράγονται στον τοπικό τύπο.
Προφανώς η σελίδα του Δήμου είναι για να ενημερώνει διεξοδικά τον πολίτη, έτσι δεν είναι;
Έτσι όμως αλαζονικά, όπως συμπεριφέρεσαι, θα με αναγκάσεις να συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό που εσύ ο ίδιος αναφέρεις στην τελευταία σου συνέντευξη.
"Δεν μπορώ πια τους αεριτζήδες".
Ούτε κι εμείς δήμαρχε.
Τελικά η μόνη παιδική χαρά με πιστοποίηση, παραμένει ο Δήμος Κατερίνης.
Ένα φράγκο η βιολέτα, τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η αγάπη μας για το δάσος δε σταματά 


Από την 1 Μαίου άρχισε η αντιπυρική περιόδος.
Ο ΕΟΣ Κατερίνης συμμετέχει ενεργά από το 2006 ως επίσημο μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη προσπάθεια διαφύλαξης του πολύτιμου τροφοδότη ζωής, τα πανέμορφα δάση μας.
Όσοι από τους φίλους μας επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα μας να επικοινωνήσουν στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα –Τετάρτη) τηλ., fax.: 23510-23102 κιν: 6977587345 Email: eoskaterinis@gmail.com Email: ttekiridis@gmail.com


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης τώρα στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κατερίνη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης με την επίσκεψη του στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Στην είσοδο τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης μαζί με τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Κατερίνης κ. Βαλάντη Θεοδώρου.
Στην συνέχεια μέσα σε εγκάρδιο κλίμα μετέβησαν στο γραφείο του κ. Χιονίδη όπου και συνομίλησαν για λίγη ώρα.


ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 Μαΐου 2015


 


Από κτφ κορομηλιάς ( υψ 1000μ) -Προς κτφ Πετρόστρουγγας (υψ 1950μ)

Ο ΕΟΣ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους φίλους του για ανάβαση στον Όλυμπο με στόχο το καταφύγιο Πετρόστρουγγα ( υψ 1950μ) με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.
Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το Ορ.κτφ Κορομηλιάς (υψ1000μ ) Λιανοξιά –Πετρόστρουγκα(1950 μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ70 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού

Η Τ. Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε. σας καλεί στην εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών με την ευκαιρία της συμπλήρωσής 70 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού.
Παρασκευή 15 του Μάη 2015 στην πλατεία Ελευθερίας στις 7.30 μ.μ.

Τ. Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ : Οξυμένα τα προβλήματα στα κρατικά νοσοκομεία.Την απαράδεκτη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά και τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες εργασίες του προσωπικού, ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η  οποία ανέφερε τα παρακάτω:     
"Η πολιτική της ΕΕ για δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών στην υγεία υλοποιείται και στην Ελλάδα από όλες τις Κυβερνήσεις, όπως και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπηρετεί τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» για την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας. Σε αυτή την κατεύθυνση μειώνεται δραστικά η κρατική χρηματοδότηση σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας, εμπορευματοποιούνται περαιτέρω οι υπηρεσίες τους, περικόπτονται οι δημόσιες παροχές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού. 

Βράβευση της Θεατρικής Ομάδας «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του 1ΟΥ Γυμνασίου Κατερίνης στον 3ο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας.

Η Θεατρική Ομάδα «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του1ου Γυμνασίου Κατερίνης συμμετείχε φέτος στο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Βέροιας. Την Πέμπτη 7  Μαΐου 2015 οι μαθητές μας μετέβησαν στη Βέροια και παρουσίασαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής  του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ήταν βασισμένη στη διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη, σε διασκευή-φιλολογική επιμέλεια της κ. Σαμαρά Ελένης και σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια της  κ. Σαμαρά Ελένης και  κ. Ντουλαπτσή Μαρίας. 

ΤΩΡΑ: Στην Κατερίνη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης. (Φωτογραφίες)Ευχαριστήρια επιστολή Πυροσβεστικών Υπαλλήλων ΚατερίνηςΟι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι Κατερίνης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον απόστρατο συνάδελφο μας, Πυροσβέστη και οδηγό canyoning, κύριο Βασίλη Σίμο για την ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής που προσέφερε στα παιδιά μας  ηλικίας 7 εώς 12 ετών με αρχικό στόχο την γνωριμία τους με τη δραστηριότητα του Canyoning στο ρέμα του Ορλιά.
Ο Κος Σίμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τους μικρούς φίλους με δημιουργική διάθεση  και ασφάλεια κατάφερε να τους μεταφέρει την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον και να τους μυήσει στα μυστικά που απλόχερα παρέχει η φύση της περιοχής μας.Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Πιερίας.Πρόεδρος : Ξανθόπουλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος (Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων) : Μπέης Νικόλαος
Γεν. Γραμματέας : Καραβίδας Ιωάννης
Ταμίας : Χηνόπουλος Ελευθέριος


Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2015 ώρα 19.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9, 1ος όροφος) το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πιερίας οργανώνει ομιλία με τον Θάνο Μωραίτη, υπεύθυνο Τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κινήματος.


Νέα τμήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κατερίνης (Ροδή Ελευθεριάδου Μελετλίδου, ακόμα μια δράση από μια δημοτική σύμβουλο που παράγει έργο και φαίνεται)
Ξεκίνησε ακόμα ένα νέο τμήμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το νέο τμήμα πραγματοποιείται στην Τοπική Κοινότητα Κορινού με θέμα: «Ιταλικά Α1-Β1»

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή της η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου- Μελετλίδου: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κορινού και του κατοίκους της που αγκάλιασαν το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης. Σύντομα θα ξεκινήσουν τμήματα και σε άλλες τοπικές κοινότητες».

Απονομή τιμητικής πλακέτας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την αμέριστη στήριξή της στο Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Γεώργιο.33χρονος καλλιεργούσε κάνναβη μέσα στο σπίτι του στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κατερίνη, ένας 33χρονος, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί μέσα σε γλάστρες, συνολικά 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 45 έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επίσης βρέθηκε και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,7 γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

 Επιπλέον στην οικία του βρέθηκαν συνολικά 7 κινητήρες μοτοποδηλάτων, μέρος των οποίων είχαν ίχνη παραποίησης του αριθμού τους, καθώς επίσης και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο έφερε εξάρτημα από μοτοποδήλατο που είχε κλαπεί την 6-3-2015 από την Κατερίνη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

http://www.seleo.gr/voreia-ellada/175334-33xronos-kalliergoyse-kannavi-mesa-sto-spiti-tou-stin-katerini-foto#.VVHXQvDLpRQ 

4 Νέοι Ιατροί στο Νοσοκομείο Κατερίνης!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
               
        ΘΕΜΑ: Προσλήφθηκαν 4 νέοι  Ιατροί στο Γ.Ν. Κατερίνης.
                       Επαναλειτουργεί το Οφθαλμολογικό Τμήμα.
                    
       Ανακοινώνουμε στο κοινό του Ν. Πιερίας ότι τέσσερις (4) νέοι Επικουρικοί Ιατροί προσλήφθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στις εξής ειδικότητες:
  
1)      Γκέκας Χρήστος, Επιμ. Β΄ ειδικότητας Ορθοπεδικής.
2)      Δαυιδης Ιωάννης, Επιμ. Β΄ ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.
3)      Δημητριάδης Γεώργιος, Επιμ. Β΄ ειδικότητας Καρδιολογίας.
4)      Καλησώρα Αφροδίτη,  Επιμ. Β΄ ειδικότητας  Οφθαλμολογίας.

    Συνεπώς, αρχίζει να επαναλειτουργεί η Οφθαλμολογική Κλινική και στην αρχή, θα αρχίσει από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.
    Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 2351350234-235.
Ο Διοικητής

                                                                                       

                                                                                                      Αστέριος Φαρμάκης

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ: ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑ...Παραλία,   12/05/2015

                 Προς: Βουλευτές των νομών Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας


ΘΕΜΑ: Πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της Κυβέρνησης και των Θεσμών για πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ E-SHOP
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Πιερίας και η Knowledge Broadband Services Α.Ε.
σας προσκαλούν
σε ημερίδα ενημέρωσης για τις
«Σύγχρονες Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Πιερίας για τη Στήριξη των Επιχειρήσεων της Τοπικής Αγοράς και του Τουρισμού με τη Δημιουργία
Ηλεκτρονικής Αγοράς (E-shop)
Εμπορικών Επιχειρήσεων
και την Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Πιερίας»
Την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητής: Βασίλης Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Knowledge Broadband Services Α.Ε.
·        Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
        κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Σημείωση: Το Επιμελητήριο Πιερίας παρέχει μια μοναδική δυνατότητα στα μέλη του να κάνουν χρήση της πλατφόρμας του e-shop , μέσω της ιστοσελίδας του, www.champier.gr, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους. Αντίστοιχα, παρέχεται και η δυνατότητα κρατήσεων δωματίων μέσω του e-shop για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα μέλη του Επιμελητηρίου. Στην ημερίδα θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τον αποτελεσματικό τρόπο χρήσης του E-shop.
Η είσοδος είναι Ελεύθερη

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων περιόδου 2014-2015 και εν΄ όψη της έναρξης της νέας περιόδου 2015-2015, παρακαλούνται τα σωματεία να περάσουν από τα γραφεία της Ένωσης για να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές οφειλές τους.Ο Ταμίας
Ηρακλής Δασιόπουλος

12η ΜΑΪΟΥ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ” Χρόνια Πολλά στον Νοσηλευτή και την Νοσηλεύτρια.

Είναι αυτοί που προσφέρουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες ,ιατρικές πράξεις , αγάπη και φροντίδα στον συνάνθρωπο τους .

Μπέης Δημήτριος.

Οδηγίες από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πιερίας για αποφυγή μολύνσεων των οπωρώνων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ορθές πρακτικές δενδροκομικής υγιεινής σε οπωρώνες Ακτινιδίου.
(Για την προστασία από την εμφάνιση της ασθένειας
του βακτηριακού έλκους της ακτινιδιάς)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πιερίας προτείνει στους ακτινιδιοπαραγωγούς την εφαρμογή ορθών πρακτικών δενδροκομικής υγιεινής για την αποφυγή μόλυνσης των οπωρώνων τους από το καταστροφικό παθογόνο Pseudomonas syringae pv. actinidiae (βακτηριακό έλκος της ακτινιδιάς), το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα μας  - ευτυχώς όχι έως τώρα στο Νομό μας. Συγκεκριμένα προτείνεται:

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μια εκ των κεντρικών ομιλητών στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Η εικόνα του ‘’άλλου’’ στην εποχή μας και στον τόπο μας, ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας»
Διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Η εικόνα του ‘’άλλου’’ στην εποχή μας και στον τόπο μας, ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας» πραγματοποιήθηκε  στις 7 και 8 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» . Το συνέδριο διοργάνωσαν  ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα με την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνδιοργανωτές και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Βράβευση της Θεατρικής Ομάδας «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του 1ΟΥ Γυμνασίου Κατερίνης στον 3ο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας.

Η Θεατρική Ομάδα «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του1ου Γυμνασίου Κατερίνης συμμετείχε φέτος στο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Βέροιας. Την Πέμπτη 7  Μαΐου 2015 οι μαθητές μας μετέβησαν στη Βέροια και παρουσίασαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής  του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ήταν βασισμένη στη διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη, σε διασκευή-φιλολογική επιμέλεια της κ. Σαμαρά Ελένης και σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια της  κ. Σαμαρά Ελένης και  κ. Ντουλαπτσή Μαρίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (96η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

'Όπως είναι  γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων, σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

            Οι φετινές εκδηλώσεις για την πόλη της Κατερίνης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ορίζονται ως εξής:

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: "Να΄τανε το 21΄" και "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στ0 Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ για να παρακολουθήσετε τις θεατρικές παραστάσεις   "Να 'τανε το '21" στις 18:00, "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στις 19:45 και την εικαστική performance Hey teachers! Were also kids you know !” στις 20:50.
Ο Διευθυντής                                                            Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 
Παναγιώτης Αλεκάκης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ: Καταδικάζουμε όλους όσους ευθύνονται για την κατάσταση του Πιερικού!Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
   Αγωνιώντας για το μέλλον του Πιερικού και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αμαυρώνουν την ιστορία της κορυφαίας ομάδας της Πιερίας, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πιερικού σε έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015, ασχολήθηκε με τα διαδραματιζόμενα στις τάξεις του συλλόγου αλλά  και τι διαφαινόμενο αγωνιστικό αβέβαιο μέλλον της ομάδας της Κατερίνης.
   Οι παλαίμαχοι αφού κατέθεσαν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους , ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους συνέναιση, ηρεμία και ρηξικέλευθες –έστω στο παρά πέντε- αποφάσεις, ώστε να μην αμαυρωθεί περαιτέρω το όνομα και η ιστορία του Πιερικού.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ Ε.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣOLYMPUS MARATHON 28.06.2015. Τρέχοντας με τους Θεούς!
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθάς Γεώργιος στην Κατερίνη στα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ.

Στην πόλη μας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κ. Καββαθάς Γεώργιος προσκεκλημένος του Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΒΕ κ. Παπαργύρη Ιωάννη.Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας για να φιλοξενήσει τους επαγγελματίες του νομού μας που βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τον κ. Καββαθά.
Το παρών έδωσε και το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Ορνιθόπουλος Νίκος.
Πολύς ο κόσμος λοιπόν, και πολύ ενδιαφέροντα όσα είπε ο κ Καββαθάς.

Μερικά σημαντικά αποσπάσματα αυτών που είπε ο κ. Καββαθάς:

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΣΤΟΥ.Αναγκαία θεωρείται η ασφαλτόστρωση στην οδό Ακάστου στο Υδραγωγείο Κατερίνης ενόψει και του καλοκαιριού λόγου ανυπόφορης σκόνης των χαλικιών, αυτό το μικρό ταλαιπωρημένο κομμάτι, δημιουργώντας εδώ και αρκετούς μήνες προβλήματα στην μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των διερχομένων οχημάτων, μιας και δεν υπάρχει και φωτισμός στο κομμάτι αυτό κάθετα στην Εθνικής Αντίστασης με Κολινδρού. Ας μην μείνει σε εκκρεμότητα αυτό το μικρό τμήμα του οδοστρώματος, μιας και σε κάθε νεροποντή γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πεζών, κατοίκων της περιοχής. Ας επιμεληθούν οι αρμόδιοι του Δήμου, δείχνοντας κατανόηση μιας και από καιρό ήταν τα συνεργεία στην συγκεκριμένη περιοχή.