Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η εκδρομή στην Αθήνα.



Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείο Κατερίνης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον διευθυντή του σχολείου μας κύριο Βασίλη Τσακιρίδη καθώς και τους συνοδούς κυρία Φανή Τσέτσιλα και κύριο Γιώργο Λαζαρίδη για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής της ΣΤ`τάξης του σχολείου μας στη Αθήνα.






Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί υπήρξαν,ακούραστοι, από την πρώτη στιγμή πολύ κοντά στα
παιδιά μας με διάθεση να τα μεταδώσουν γνώσεις και μοναδικές
εμπειρίες.
Η εκδρομή ήταν τέλεια οργανωμένη ,η συνεργασία μεταξύ μαθητών γονέων και διδασκόντων άψογη . Τα παιδιά γύρισαν ενθουσιασμένα γεμάτα θετικά συναισθήματα.
Πρώτος σταθμός ήταν ο ιερός βράχος της Ακρόπολης
Ο Παρθενώνας, έργο του Χρυσού Αιώνα του Περικλή -παρά τα όσα υπέστη μες στους αιώνες- στέκεται εκεί 2.500 χρόνια περίπου, ακόμα μεγαλόπρεπος και ανυπέρβλητος, να μας θυμίζει Ιστορία, ενώνοντας παράλληλα την τέχνη με το πνεύμα. 

Η επίσκεψη ήταν μοναδική! 
Πάνω στον βράχο, όλα ήταν αλλιώς.. 

Τα παιδιά βάδισαν στα χνάρια του Φειδία, του Ικτίνου και του Καλλικράτη, θαύμασαν την τελειότητα του ναού. 
Η περιήγηση συνεχίστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου και στα τρία επίπεδα. 
Καρυάτιδες, κόρες και κούροι, αποτελούν την αδιαμφισβήτητη μαρτυρία ενός αξεπέραστου πολιτισμού μα ταυτόχρονα τη σημερινή διαμαρτυρία για τους θησαυρούς εκείνους που ακόμα δεν είναι στο «σπίτι τους». 
Εντυπωσιακή ήταν και η επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο.
Η ξενάγηση ήταν υπέροχη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. 

Όλοι μαζί …μαθητές δάσκαλοι και γονείς πραγματοποίησαν ένα μακρύ ταξίδι στους αιώνες , γεμίζοντας τις ψυχές με ΕΛΛΑΔΑ!!!