Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Βράβευση της Θεατρικής Ομάδας «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του 1ΟΥ Γυμνασίου Κατερίνης στον 3ο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας.





Η Θεατρική Ομάδα «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» του1ου Γυμνασίου Κατερίνης συμμετείχε φέτος στο Θεατρικό Διαγωνισμό Γυμνασίων, Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Βέροιας. Την Πέμπτη 7  Μαΐου 2015 οι μαθητές μας μετέβησαν στη Βέροια και παρουσίασαν ενώπιον της κριτικής επιτροπής  του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ήταν βασισμένη στη διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη, σε διασκευή-φιλολογική επιμέλεια της κ. Σαμαρά Ελένης και σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια της  κ. Σαμαρά Ελένης και  κ. Ντουλαπτσή Μαρίας. 



Τα βραβεία του διαγωνισμού, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου (9/5), στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, στις 6.30 και η ομάδα μας διαγωνιζόμενη μεταξύ 19 σχολείων κατάφερε να αποσπάσει το  Βραβείο Χορογραφίας-Κινησιολογίας και το  Βραβείο Σκηνογραφίας.
Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αλεκάκης Παναγιώτης και οι Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της Ομάδας, Σαμαρά Ελένη και Ντουλαπτσή Μαρία, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τους μαθητές μας όχι μόνο για την κατάκτηση των βραβείων αλλά κυρίως για το ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη διάθεση και επιμέλεια και  κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες, ακόμη και  τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου η παράσταση να έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι μαθητές μας βίωσαν την ευτυχία  της δημιουργίας, την αγωνία της προετοιμασίας, τη χαρά της έκφρασης, ανακάλυψαν το «εγώ» μέσα στο «εμείς»,  αισθάνθηκαν το μεγαλείο του να μοιράζομαι τη χαρά και την ευθύνη και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ερμηνεύοντας ρόλους ιδιαίτερα απαιτητικούς ακόμα και από επαγγελματίες ηθοποιούς.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί, επίσης, στην εκδήλωση παρουσίασης των πολιτιστικών προγραμμάτων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 9.30 π.μ. στο Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη και θα επαναληφθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7.30 μ.μ.,  στο χώρο της ΕΚΑΒΗΣ .
Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, συγχαρητήρια σε όλους σας!


Ο Διευθυντής

Π. Αλεκάκης