Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού " Νέα Εποχή για την Κατερίνη" Νίκος Μακρίδης σας καλεί σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία του συνδυασμού στο Δημαρχείο.

Θέμα της συνέντευξης η ειλημμένη απόφαση δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο χώρο του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Όλυμπου.

ΤΕ Πιερίας ΚΚΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Καταγγέλλουμε την βιομηχανία έκδοσης ανακοινώσεων κατά της παρουσίας προσφύγων στην Πιερία.
Οι ανακοινώσεις είναι πάντα ανώνυμες γραμμένες από το ίδιο χέρι, από συγκεκριμένο ρατσιστικό και νεοναζιστικό κέντρο . Εμφανίζονται οι διαμαρτυρόμενοι ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες. Θυμίζει τους μεταφερομένους δήθεν αγανακτισμένους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα που αποδεδείχθηκε ότι ήσαν μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης  και παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καταγγέλλει την κυβέρνηση αλλά και τη ΔΕΗ η οποία εξακολουθεί  να κόβει το ρεύμα στις  λαϊκές  οικογένειες, ακόμα και σε αυτές που είναι ενταγμένες  στο κοινωνικό τιμολόγιο.  Την Πέμπτη 17/3  έκοψε  το ρεύμα σε μια  ακόμα  4μελή οικογένεια μακροχρόνια ανέργων, χωρίς κανένα εισόδημα και  το ένα τους παιδί υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Η άμεση μαζική  παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής στα γραφεία της  ΔΕΗ   ανάγκασε  τη διοίκηση να επανασυνδέσει το ρεύμα.

Α΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης στις 18-3-2016 (ΦΩΤΟ)

Α΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης στις 18-3-2016 (ΦΩΤΟ)Α΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης στις 18-3-2016 (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: Απόστολος Μοσχολούρης


Ανακοίνωση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το προσφυγικό.

Μέχρι και πριν από μισή ώρα σε επίσκεψη της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα σημεία που φημολογείται ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, δεν γίνεται καμία ενέργεια από κανέναν, δεν γίνεται καμία διαμόρφωση χώρου, δεν υπάρχει καμία παρουσία κανενός, δεν παρατηρείται καμία δραστηριότητα και δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για υποδοχή προσφύγων.
Προς ενημέρωση του κόσμου.
Αν προκύψει κάτι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας: Δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας: Δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός!
Αγαπητοί συμπολίτες,

Το σημερινό κάλεσμα της ομάδας είναι διαφορετικό! Όλα δείχνουν πως μέσα στις επόμενες ώρες η τοπική κοινωνία θα κληθεί να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού μας προβλήματος.

Αναφερόμαστε στο προσφυγικό και στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το οποίο μάλλιασε η γλώσσα μας να μιλάμε εδώ και καιρό. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι πρώτοι 1.200 πρόσφυγες στον νομό Πιερίας, την φιλοξενία των οποίων έχει αναλάβει ο στρατός σε 3 διαφορετικούς χώρους του Δήμου Κατερίνης. Τα λεωφορεία έχουν ήδη ξεκινήσει από την Αθήνα και όλα δείχνουν πως σήμερα το βράδι θα βρίσκονται στον νομό μας.

Ώρες μικρές, ατέλειωτες του Άκη Παρισιάδη.

Ώρες μικρές, ατέλειωτες του Άκη Παρισιάδη.

Ένα μικρό βιβλίο. Ένα μικρό βιβλίο, για τις μικρές ώρες. Οι ώρες εκείνες που στο πέρασμά τους κάνουν μια βοή, ένα σύρσιμο, ήχος ατέλειωτος στον αντίλαλο. Οι τοίχοι στο δωμάτιο αναπαραγάγουν την ηχώ. Έξω, ο ουρανός της νύχτας ξαναστέλνει τον ήχο, αφού πρώτα χτυπήσει στα σκληρά στρώματα του ορίζοντα. Ο χώρος ελάχιστος. Ο χρόνος λίγος. Και οι ώρες μικρές, οι νυχτερινές ώρες της σιωπής, που πολλαπλασιάζουν το θόρυβο, τη θριαμβευτική προφορά μιας φωνής που πριν στόλιζε και τα άνθη εκείνα που ανακήρυσσαν, έγιναν απρόσμενη κραυγή σα να ακούγεται σπαρακτικά και αναγκαία το "άρον άρον". Και τα άνθη... Στεφάνι αγκάθινο. 

Στην Πιερία η πρακτική εκπαίδευση των φυτοϋγειονομικών ελεγκτών στη «Ψυχρή Μεταχείριση» των εξαγόμενων νωπών οπωροκηπευτικών

Σοφία Μαυρίδου: «Η εκπαίδευση των γεωπόνων μας στα συστήματα διασφάλισης  ποιότητας και  ασφάλειας των τροφίμων για  τις  ΗΠΑ, εξασφαλίζει και διευρύνει τις ευκαιρίες για εμπορικές συναλλαγές»

Εκπαίδευση 25 φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από όλη τη χώρα στη διαδικασία της «Ψυχρής Μεταχείρισης» (Cold Treatment),  διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από 8-10 Μαρτίου 2016, σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη.

Υποψηφιότητα ΟΝΝΕΔ - Καραγιάννης

Διανύουμε μία άνευ προηγουμένου κοινωνικοοικονομική κρίση, όπου καθημερινά καταρρέουν γύρω μας θεσμοί, αξίες, δικαιώματα και ιδανικά. Είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η λύση δύναται να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από τη συμμετοχή, ενάντια στην απαξίωση που κυριαρχεί σήμερα. Είναι καθήκον όλων μας να είμαστε ενεργοί πολίτες.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΝΙΤΣΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: «Με το Αντί, το Βελόνι, το Όνειρο και το Μεράκι» στην Αστική Σχολή


«Με το Αντί, το Βελόνι, το Όνειρο και το Μεράκι», μία έκθεση αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών της Νίτσας Ξανθοπούλου, συνεχίζεται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως την Κυριακή 3 Απριλίου, στην Αστική Σχολή, ο ανοιξιάτικος πολιτιστικός κύκλος εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων, υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης  και του πολιτισμού.

Σήμερα οφείλουμε ως κοινωνία να πάμε ένα βήμα πιο πέρα.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 είχαμε οργανώσει δημόσια συζήτηση στον Καπνικό Σταθμό για το θέμα των προσφύγων και είχαμε καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Κανείς επίσημος φορέας δεν είχε ανταποκριθεί. Ο φόβος του πολιτικού κόστους καθηλώνει τη συνείδηση, για τους υπεύθυνους φορείς το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης φαντάζει πολυτέλεια στις μέρες μας και στα μέρη μας.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε το κλείσιμο των συνόρων. Παρακολουθώντας παθητικά το πρόβλημα να μεγαλώνει και να γίνεται δυσκολότερη η διαχείρισή του δεν βοηθούμε κανέναν – ούτε τον εαυτό μας.

Πιερικός Αστήρ Κάτω Αγιάννη-Α.Ε. Ποσειδών Νέων Πόρων 1-1 HD (BINTEO)


Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Ρεσιτάλ υποκρισίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Ρεσιτάλ υποκρισίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι ανακρίβειες, οι κυβιστήσεις και τα ψέμματα αποτελούν πλεον την καθημερινότητα της κυβερνητικής πολιτικής με πιο πρόσφατο κρούσμα τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. Στις 1/12/2015, μόλις 3 μήνες πριν ο κ. Αποστόλου δήλωνε στη Βουλή, καθησυχάζοντας τους αγρότες,  " όσο είμαι υπουργός και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα υπάρξουν ανακτήσεις" (επιστροφή παράνομων επιδοτήσεων προηγούμενων ετών - πακέτο Χατζηγάκη). Στις 18/03/16, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την επιστροφή 215 εκατ. ευρώ απαιτητά απο 95.000 αγρότες.

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Περί έλλειψης σοβαρότητας και υπευθυνότητας για τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, στον δημόσιο λόγο στην Ελλάδα»
Μετά την σχετικά πρόσφατα προτεινόμενη από την ιστοσελίδα εθνικιστικής οργάνωσης της χώρας μας «… ευθανασία ατόμων με αναπηρία για …ανθρωπιστικούς λόγους», μετά από δημόσια άποψη για «…καθηλωμένες ιδέες των ατόμων με κινητικές αναπηρίες…» από γνωστό έλληνα καλλιτέχνη του θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, μετά από άρθρο πολύ γνωστού έλληνα δημοσιογράφου μεγάλων ΜΜΕ που «δαιμονοποίησε» τον αυτισμό στα πλαίσια δημοσιογραφικής κριτικής πολιτικών συμπεριφορών και πολιτικών προσώπων, έρχεται μία ακόμα σοκαριστική και απαράδεκτη δήλωση γνωστού έλληνα για τα παιδιά μας, τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και δυστυχώς αυτή τη φορά, ο γνωστός αυτός έλληνας, είναι και «γνωστός» γονέας ατόμου με αυτισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, καταδικάζουμε με έντονο τρόπο τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «ΕΘΝΙΚΟΣ» Κατερίνης – «ΑΠΟΛΛΩΝ» Λιτοχώρου το Σάββατο 19-3-2016.
          Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, θα τιμωρούνται αυστηρά στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πιερίας κορυφαίο αθλητικό γεγονός και όχι μόνο.

          Όσοι δεν μπορούν να συνταχθούν σ’ αυτή την προσπάθεια μας καλά θα κάνουν να απομακρυνθούν μόνοι τους από τον χώρο και να παραμείνουν σ’ αυτόν όλες οι υγιείς δυνάμεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 19 00 μ.μ. στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας με μια συγκινητική εκδήλωση απέτισε φόρο τιμής στους Μικρασιάτες ήρωες που πήραν μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος Ολύμπιος. Θέμα της ομιλίας του " Το '21 και η Μικρά Ασία . Οι ομόψυχες έννοιες".

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Με αφορμή τη  φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού απευθύνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατομμύρια  πρόσφυγες  και μετανάστες που εκδιώκονται από την πατρίδα τους λόγω πολέμου και φτώχειας, σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής  προτίμησης. 

Προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στην ΧΡΑΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)



Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» σε συνάντηση στον Δήμο Κατερίνης αποφασίστηκε η φιλοξενία προσφύγων/μεταναστών στο γήπεδο της Νέας Χράνης έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Πέτρα Ολύμπου!!!
Στην συνάντηση ήταν παρών όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί του Δήμου Κατερίνης και βουλευτές της Πιερίας.

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό
Σήμερα το βράδι, στις 20:30, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί επειγόντως τα μέλη της σε συνάντηση στον Καπνικό Σταθμό με θέμα την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που θα προκύψουν άμεσα στον τόπο μας.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει στον ίδιο χώρο και η συντονιστική επιτροπή του Παιδικού Κινητού Ιατρείου.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης (ΦΩΤΟ)

Η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης (ΦΩΤΟ)
Η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης (ΦΩΤΟ)


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ  & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ:

Μετά την εκλογική διαδικασία της 12 ης Μαρτίου 2016 αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας. 

Εκλέχθηκαν οι εξής:

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτικής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Βίντεο από την εκδήλωση με την χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στην "ΠΙΕΡΙΔΑ"

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Βίντεο από την εκδήλωση με την χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στην "ΠΙΕΡΙΔΑ"

Δείτε το βίντεο: